Caïro is een leuke vakantiebestemming voor gezinnen met kids! In de zomer kan de temperatuur oplopen tot 35 à 40 graden en is het te heet voor kleine kinderen, maar in het winterseizoen is het nog lekker tussen de 20 en 25 graden. Hierdoor is Caïro een ideale winterzon vakantie bestemming. Bij Caïro kun je de belangrijkste Egyptische oudheden bewonderen: de Piramiden van Gizeh. Verder kun je vanuit deze stad ook een spannende kameelsafari maken door de woestijn. In Caïro vind je bovendien een aantal leuke kindvriendelijke hotels op een unieke locatie en met gave kinderactiviteiten!

Caïro is de hoofdstad van Egypte en ligt aan de Nijldelta in het noordoosten van Egypte. Gezinnen met kinderen kunnen in Caïro op avontuur in de Piramiden van Gizeh. Je kunt ook je avontuurlijke kids meenemen op kameelsafari door de Sahara of op een gave boottocht over de Nijl. 

Accommodatietip: Wil jij overnachten in Caïro? We hebben alvast een leuke hoteltips voor je! In Hotel Mövenpick Pyramids verblijf je op loopafstand van dé bezienswaardigheid van Egypte: de Piramiden van Gizeh! In het hotel hoeven de kids zich ook niet te vervelen! Ze kunnen een lekkere frisse duik nemen in het buitenzwembad of vriendjes maken in de speeltuin bij het hotel. ’s Avonds kunnen de kids luisteren naar coole live muziek of gaan ze de strijd aan tijdens een fanatiek potje tafeltennis!

Piramiden van Gizeh

De Piramiden van Gizeh bij Caïro zijn de enige van de zeven antieke wereldwonderen die nog trots rechtop staan! Zelfs brutale grafrovers hebben niet kunnen voorkomen dat je hier nog steeds op excursie kunt! Je wandelt met de kids de piramiden binnen en in het schemerdonker bewonder je de grafmonumenten van eeuwenoude farao’s! Voor de jongste kids kan deze excursie te eng zijn. Met een kameel kun je daarom ook een rondje óm de piramiden heen hobbelen. Ga vooral op de foto met de reusachtige sfinx naast de piramiden. Smile! Je lijkt wel een kabouter! Blijf ook tot de avond valt, want dan start een spectaculaire lichtshow boven de piramiden. Deze tocht is te boeken bij het hotel of de plaatselijke VVV.

Kameelsafari door de woestijn

Willen jouw kids zich een echte nomade voelen? Ga dan samen op kameelsafari en ontdek deze wondere wereld! Vanuit Caïro trek je in een karavaan door eindeloze zandvlaktes. ’s Avonds ontmoet je de Egyptische locals tijdens een barbecue en mogen de kids hun eigen brood bakken. Smikkelen geblazen! Na een lange dag slaap je met je hele gezin in een tentje onder de heldere hemel met duizenden sterren! Na deze tweedaagse tocht voelen de kids zich net echte nomade! Je kunt bij de plaatselijke VVV in Caïro ook kamelentochten van een uurtje boeken.

Met een felucca over de Nijl

Iets wat je gedaan moet hebben als je op vakantie bent in Egypte: een tocht over één van de langste rivieren van de wereld, de Nijl!Op een traditionele feluccazie je het Egyptische leven aan je voorbij trekken. Koopjesmannen met zelfgemaakt speelgoed zullen de kids vast en zeker aanspreken. Aan de rand van de Nijl spotten ze indrukwekkende tempels en oude lemen hutjes van Egyptische boeren. Misschien zie je zelfs nog wel een loerende krokodil om de boot zwemmen of een zwaarlijvig nijlpaard. Leuk voor de kids! Op langere Nijlcruises varen gezinnen met kinderen van plek naar plek, hierbij kun je op ontdekkingstocht in de Piramiden van Gizeh en de Vallei der Koningen.

Deel sterren uit!

Ik geef Cairo:

Score: 4 sterren uit 5 beoordelingen

Lees meer ▾
Bestemmingen in Egypte
Hurghada

Hurghada

Hurghada is een echte vakantiebestemming voor gezinnen. Je vindt hier de gaafste hotels met aquapark, hagelwitte privéstranden en bovendien maak je van hier je gaafste excursies. Hurghada met kinderen is een aanrader!

Rode Zee

Rode Zee

Altijd al eens willen snorkelen tussen de tropische vissen? De Roze Zee staat bekend om haar schitterende onderwaterwereld! Verblijf in een tophotel en jullie vakantie naar de Roze Zee met kinderen kan niet meer stuk!