Naar Lesbos met kids? Lesbos is ideaal voor een zonvakantie en om de Griekse cultuur op te snuiven. Zo spot je er gave monumenten en afwisselenede natuurlandschappen. Met kilometerslange kiezel- en zandstranden zitten naast speurneuzen en cutluursnuivers ook waterratjes en watersportliefhebbers helemaal goed op Lesbos.

Lesbos

Lesbos wordt door de Grieken ook wel Lesvos genoemd. Een vakantie naar het Griekse Lesbos staat garant voor een vakantie vol oude geschiedenis en natuurlijke schoonheid. Het Griekse eiland is het op drie na grootste eiland van Griekenland en bestaat uit onvruchtbare berglandschappen, dennenbossen, eikenbossen, bergen, heuvels en groene vlaktes en valleien. Vooral als je gek bent op wandelen, vogels spotten en de natuur, is Lesbos een echt paradijsje. Check de vele baaien, schilderachtige halventjes, kerken, kloosters, warmwaterbronnen en de mooie natuur en je snapt waarom!

 

Lesbos

Vakantie Lesbos

Lesbos is een heel kindvriendelijk eiland; je vindt er coole uitstapjes en mooie stranden. Het is de ideale vakantiebestemming voor een vakantie vol zon, gecombineerd metcultuur en natuur. Vooral met de vele stranden en coole trips over het eiland staat er genoeg kidsfun op jou te wachten! In de hoofdstad, Myltilini, vind je een historisch centrum vol met eeuwenoude gewoontes en gebruiken. Een van de leukste attracties van Lesbos vind je tussen Sigri en Antissa. Hier check je een fossiel woud dat wel vijftien miljoen jaar geleden versteende als gevolg van een vulkaanuitbarsting. Of maak een avontuurlijke trektocht per jeep over Lesbos en race door groene bossen, verlaten dorpjes, historische gebieden, langs duinen en verlaten stranden.

Lesbos strand

Op Lesbos vind je vooral stranden bezaaid met kiezels en keien. Wil jij liever je vakantie doorbrengen op een zandstrand om megahoge zandkastelen te bouwen? Check dan de zandstranden van Anaxos, Skala Eresou, Agios Isodoros, Petra en Skala Kallonis. Watersporters zitten op Lesbos helemaal op hun plek. Van zeilen tot paragliden en van surfen tot snorkelen. Ga bijvoorbeeld lekker kajakken en zet in je kajak koers naar de eilandjes voor de kust van Petra. Hier kan je lekker zonnen en zwemmen, snorkelen, beachvolleyballen en boogschieten. Een dag vol strand- en waterfun is gegarandeerd!

 

 

Weer Lesbos

Het is over het algemeen lekker warm op Lesbos dankzij het milde Middelandse Zeeklimaat. Lesbos kent hierdoor zachte winters en heeft 265 dagen per jaar zon. De zomers op het Griekse eiland zijn warm en droog. Toch is het er zeker niet te warm! Er staat altijd een lekker windje die jou de nodige verkoeling bezorgd. ideaal dus om met (kleine) kinderen vakantie te vieren. 

Deel sterren uit!

Ik geef Lesbos:

Score: 4 sterren uit 10 beoordelingen

Lees meer ▾
Bestemmingen in Griekenland
Corfu

Corfu

Op zoek naar een vakantie boordevol waterpret? Dan zit je goed op Corfu. Op dit bergachtige en groene Griekse eiland wachten je gouden zandstranden, azuurblauw water en veel leuke adresjes met een (eigen) aquapark naast de deur.

Kos

Kos

Kos is een langgerekt en vlak eiland met een rijke historie, veel kindvriendelijke stranden en kilometerslange fietspaden. Ook in het voor- en najaar is dit eiland met 20 tot 25 graden top voor een relaxte strandvakantie in Griekenland met kinderen.

Kreta

Kreta

Het grootste eiland van Griekenland is eigenlijk een landje op zich. Schitterende kusten, een ruig landschap, gezellige badplaatsen en authentieke bergdropjes. Voor een kindervakantie in Griekenland is Kreta een absolute aanrader.

Rhodos

Rhodos

Met 300 dagen zon per jaar is Rhodos de meest zonzekere bestemming van Griekenland. Tel daar de kindvriendelijke accommodaties en leuke uitstapjes bij op en je snapt waarom Rhodos zo populair is voor een kindervakantie in Griekenland.

Samos

Samos

Deze zomer kun je veilig en vertrouwd vakantie vieren op het Griekse eiland Samos met de kinderen. Met 150 kilometer aan kustlijn, typische Griekse archeologische, watervallen en oude stadjes geniet je hier volop.

Zakynthos

Zakynthos

Witte kalkrotsen, magisch blauwe grotten en langgerekte stranden. Zakynthos is een rustig en relatief klein eiland, maar met de levendige badplaatsen en prachtige baaitjes fantastisch voor een kindervakantie in Griekenland.

De appartementen van Kaloni Village, Irene en Imerti zijn de best beoordeelde accommodaties op het Griekse eiland. 

De maanden mei tot en met september zijn de beste maanden om op vakantie te gaan naar Lesbos. Dan zijn de temperaturen tussen een aangename 24 en 30 graden en schijnt de zon gemiddeld 12 uur per dag. 

Vanaf Schiphol vlieg je in 3,5 uur naar het Griekse eiland Lesbos. Een ideale afstand om met kinderen te vliegen voor een vakantie. 

Voor een vakantie naar Lesbos heb je, net als de andere Griekse eilanden en het vaste land, geen inentingen nodig.

Lesbos is de ideale vakantiebestemming voor een vakantie vol zon, gecombineerd met cultuur en natuur. In de hoofdstad, Myltilini, vind je een historisch centrum vol met eeuwenoude gewoontes en gebruiken. Een van de leukste attracties van Lesbos vind je tussen Sigri en Antissa. Hier check je een fossiel woud. Of maak een avontuurlijke trektocht per jeep.