Lesbos

Naar Lesbos met kids? Lesbos is ideaal voor een zonvakantie en om de Griekse cultuur op te snuiven. Zo spot je er gave monumenten en afwisselenede natuurlandschappen. Met kilometerslange kiezel- en zandstranden zitten naast speurneuzen en cutluursnuivers ook waterratjes en watersportliefhebbers helemaal goed op Lesbos.

1

Lesbos

Lesbos wordt door de Grieken ook wel Lesvos genoemd. Een vakantie naar het Griekse Lesbos staat garant voor een vakantie vol oude geschiedenis en natuurlijke schoonheid. Het Griekse eiland is het op drie na grootste eiland van Griekenland en bestaat uit onvruchtbare berglandschappen, dennenbossen, eikenbossen, bergen, heuvels en groene vlaktes en valleien. Vooral als je gek bent op wandelen, vogels spotten en de natuur, is Lesbos een echt paradijsje. Check de vele baaien, schilderachtige halventjes, kerken, kloosters, warmwaterbronnen en de mooie natuur en je snapt waarom!

Het is over het algemeen lekker warm op Lesbos dankzij het milde Middelandse Zeeklimaat. Lesbos kent hierdoor zachte winters en heeft 265 dagen per jaar zon. De zomers op het Griekse eiland zijn warm en droog. Toch is het er zeker niet te warm! Er staat altijd een lekker windje die jou de nodige verkoeling bezorgd.

2

Lesbos met kinderen

Lesbos is een heel kindvriendelijk eiland; je vindt er coole uitstapjes en mooie stranden. Het is de ideale vakantiebestemming voor een vakantie vol zon, gecombineerd met cultuur en natuur. Vooral met de vele stranden en coole trips over het eiland staat er genoeg kidsfun op jou te wachten!

Hoofdstad Myltilini Lesbos

In de hoofdstad van Lesbos, Myltilini, vind je een historisch centrum vol met eeuwenoude gewoontes en gebruiken. Perfect voor een dagje cultuursnuiven dus! Je checkt hier oude herenhuizen, de Byzantijnse burcht en verschillende musea. Ook is Multilini ideaal voor de echte shop-a-holics. In deze hoofdstad vind je namelijk de meeste winkeltjes op Lesbos!

Klooster Moni Limonos

Breng een bezoekje aan het grootste klooster van Lesbos! Moni Limonos ligt midden in een grote tuin en wordt bewoond door monniken. Met meer dan 60 kerkjes en kapelletjes en mooie wandschilderingen kijk jij je ogen uit! Ben jij een echte cultuursnuiver of boekenwurm? Dan mag een bezoek aan de grote bibliotheek in het klooster niet ontbreken. Je checkt hier meer dan 2.500 boeken!

Stadswandeling Molyvos

Maak een stadswandeling door Molyvos en luister naar spannende verhalen over de stand en de bevolking Check de meest bijzondere plekjes in dit monumentale stadje en loop langs sfeervolle haventjes. 

Versteende Woud

Een van de leukste attracties van Lesbos vind je tussen Sigri en Antissa. Hier check je een fossiel woud dat wel vijftien miljoen jaar geleden versteende als gevolg van een vulkaanuitbarsting. Maak een wandeling door het Versteende Woud en check miljoenenjaren oude, versteende boomstammen!

Jeepsafari Lesbos

Avonturiers opgelet! Mag de spanning van jou wel een tikkeltje hoger? Maak een avontuurlijke trektocht per jeep over Lesbos en race door groene bossen, verlaten dorpjes, historische gebieden, langs duinen en verlaten stranden! Onderweg check je het Turkse ruïne-dorpje Klapados, de top van de Profeet Ilias-berg en splash je in de zee langs het mooie strand van Kampos.

Watersporten Lesbos

Watersporters zitten op Lesbos helemaal op hun plek. Van zeilen tot paragliden en van surfen tot snorkelen. Het kan allemaal! Ga bijvoorbeeld lekker kajakken en zet in je kajak koers naar de eilandjes voor de kust van Petra. Hier kan je lekker zonnen en zwemmen, snorkelen, beachvolleyballen en boogschieten. Een dag vol strand- en waterfun is gegarandeerd!

Zandstranden Lesbos

Op Lesbos vind je vooral stranden bezaaid met kiezels en keien. Wil jij liever je vakantie doorbrengen op een zandstrand om megahoge zandkastelen te bouwen? Check dan de zandstranden van Anaxos, Skala Eresou, Agios Isodoros, Petra en Skala Kallonis.

Van Turkije naar Lesbos

Wist je dat Lesbos dichtbij de Turkse kust ligt? Leuk voor een dagje uit naar Turkije! Na een boottocht van ongeveer 1,5 uur check je de oude ruïnes van het Asklepion, zie je hoe Turkse tapijten worden gemaakt en shop jij je coolste outfit bij elkaar in de gezellige winkelstraatjes van Avvalik.

3

Lesbos strand

Op Lesbos vind je vooral stranden bezaaid met kiezels en keien. Wil jij liever je vakantie doorbrengen op een zandstrand om megahoge zandkastelen te bouwen? Check dan de zandstranden van Anaxos, Skala Eresou, Agios Isodoros, Petra en Skala Kallonis. Watersporters zitten op Lesbos helemaal op hun plek. Van zeilen tot paragliden en van surfen tot snorkelen. Ga bijvoorbeeld lekker kajakken en zet in je kajak koers naar de eilandjes voor de kust van Petra. Hier kan je lekker zonnen en zwemmen, snorkelen, beachvolleyballen en boogschieten. Een dag vol strand- en waterfun is gegarandeerd!

 

 

4

Weer Lesbos

Het is over het algemeen lekker warm op Lesbos dankzij het milde Middelandse Zeeklimaat. Lesbos kent hierdoor zachte winters en heeft 265 dagen per jaar zon. De zomers op het Griekse eiland zijn warm en droog. Toch is het er zeker niet te warm! Er staat altijd een lekker windje die jou de nodige verkoeling bezorgd. ideaal dus om met (kleine) kinderen vakantie te vieren. 

Wat vond je van dit artikel?

Gemiddelde score van 3.9 (10 reviews)

Door jou bekeken

Lesbos

Thema