Kvarner

4 Vakanties gevonden

Een vakantie naar de Kvarner met kinderen, dat betekent heel veel strandpret, coole eilandhop-tripjes en kennismaken met de Kroatische cultuur en geschiedenis. Neem bijvoorbeeld een frisse duik aan het strand van Opatija, waar Oost-Europese koningen vroeger hun vakantie vierden, ga op avontuur in de kastelen in het gebied of pak je snorkel erbij en verken de prachtige onderwaterwereld van de Kvarnerbaai. Kids Vakantiegids tipt je vast de leukste familie-uitjes in dit gebied.

1

Kvarner met kinderen

De Kvarner is een te gekke vakantiespot voor waterratjes en actieve families. De baai in Noord-Kroatië heeft een gematigd klimaat, je vindt er enorm veel gezellige stranden en er is van alles te doen en te bezichtigen. En omdat je niet ver Kroatië in gaat, duurt de reis erheen ook niet te lang!

Tip: Check hier de kindvriendelijke reizen naar de Kvarner Baai op Kidsvakantiegids.nl.

2

Highlights Kvarner met kinderen

  • Strandfans gaan chillen aan de Opatija-riviera. Wist je dat deze badplaats vroeger de favo vakantiespot van de koningen en keizers uit de regio was? Logisch, want je kunt er heerlijk spelen en relaxen aan het strand!
  • Watersporters zitten goed op het eiland Krk; hier kun je op meerdere plekken duiken, snorkelen of op een bootje stappen voor een tochtje over het water.
  • Kastelen zat aan de Kvarnerbaai! Ga op ridderavontuur in het imposante Kastel op Krk of verover Trast Castle in Rijeka.

3

Beste reistijd Kvarner met kinderen

De Kvarnerbaai heeft een gematigd klimaat, wat vooral prettig is voor jonge kinderen. Zelfs in de zomermaanden wordt het er niet warmer dan 24 graden. De beste tijd voor een vakantie naar de Kvarner met kinderen is dan ook van juni t/m september; het kwik ligt dan tussen de 20 en 24 graden en de zon schijnt er dan regelmatig. Ga je in het vroege voorjaar of het najaar, dan zijn de temperaturen nog steeds redelijk goed, maar loop je wel de kans op meer regen.

Wat vond je van dit artikel?

Gemiddelde score van 3.3 (11 reviews)

Door jou bekeken

Kvarner

Thema