Meer van Bled

  • Grootste selectie familievakanties
  • Met zorg geselecteerd door de redactie

Het stadje bij het meer van Bled is helemaal ingericht op het toerisme. Je hebt er gezellige restaurants, souvenirwinkels en een klein strandje. Tip: fiets in een goed uur rond het meer en maak een tussenstop bij het Kasteel van Bled dat op een enorme rots aan de oever boven het meer uit torent. Of huur een roeibootje en vul een picknickmand om uit te smullen terwijl je op het water tussen de zwanen dobbert. Het achterland is ook prachtig, dus is het zeker de moeite waard om er een dag met de fiets op uit te trekken. 

Top 3 vakanties

Sloveense Alpen

Camping Bled

  • Aan het schitterende meer van Bled
  • Volop sportfaciliteiten
  • Veel leuke excursies mogelijk
Bekijk vakantie

Camping Bled

Bekijk vakantie

Hotel Astoria Bled

Bekijk vakantie

Hotel Astoria Bled

Bekijk vakantie
Sloveense Alpen

Vakantiepark Terme Snovik

  • Omringd door bergen
  • Zwembad met kinderbad en coole glijbanen
  • Ideaal om Slovenië, Italië en Oostenrijk te ontdekken
Bekijk vakantie

Vakantiepark Terme Snovik

Bekijk vakantie
1

Eilandkerkje Bled

Het kerkje van Bled is van een afstand eigenlijk nog wel mooier dan van dichterbij. Toch is het ook de moeite waard om een bezoek te brengen aan het kerkje, al is het alleen maar om de bel te laten slaan en een wens te doen.

2

Uitzichtpunt van Bled

Er is een geweldig uitzichtpunt op het meer van Bled dat je absoluut niet mag missen. Als je arriveert in Bled bevindt het uitzichtpunt zich ten westen van het dorp. Als je het meer rondwandelt (of fietst) kom je op een bepaald moment bij een klein strandje en een camping uit. Loop hier langs en je ziet vanzelf aan je rechterhand een bordje op een strook gras met daarachter een pad omhoog. Doe dit niet op slippertjes, maar met goede schoenen. Via Google Maps kun je de kaart ook downloaden, want onderweg vind je verder geen bordjes voor de route. Eenmaal boven word je beloond met een gaaf uitzicht.

3

Het kasteel van Bled

Een bezoek aan het kasteel is ook voor alle leeftijden een aanrader. Jonge kids wanen zich er een ridder of prinses, en voor de oudere jeugd die het wat minder boeit; er is ook gratis wifi! Volgens oude bronnen stamt dit kasteel uit de 11e eeuw, waarmee het de oudste vesting van Slovenië is. Bij het kasteel heb je, naast een prachtig uitzichtpunt, ook een museum. Hier leer je meer over de geschiedenis van dit bijzondere gebouw. Kun je geen genoeg krijgen van het uitzicht? Dan kun je ervoor kiezen om te eten in het bijbehorende restaurant. 

4

Vintgar Kloof

Ook een absolute must see and do is een wandeling maken door de Vintgar Kloof. Voor kids is de wandeling van 1.6 kilometer prima te doen. Lekker rennen en klauteren over bruggen en houten wandelpaden en boven het snelstromende, heldergroene water van de Radovna-rivier. Aan het eind van de route word je beloond met een mooie waterval van 16 meter hoog, de Šum-waterval.

Als je nog energie over hebt, is een bezoek aan het Adventure park Bled ook een aanrader. Dit adventure park is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar. 

5

Rodelbaan Bled

Eerst met de kabelbaan omhoog en daarna de steile helling omlaag sjeezen op de zomerrodelbaan. Dit is ook echt gaaf om te doen wanneer je op vakantie bent.

 

 

6

Peperkoekworkshop in Radovjica

Het middeleeuwse plaatsje Radovjica ligt op minder dan 10 kilometer van Bled. Je kunt hier je eigen peperkoek maken tijdens een workshop. Leuk weetje: wist je dat het geven van een koek vroeger vaak onderdeel was van de liefdesverklaring van een Sloveense man aan een mooie dame. Was de liefde wederzijds, dan at je die koek natuurlijk niet op. Hierdoor zijn er een aantal hele oude exemplaren te zien. Tip: liefst wel even reserveren.

7

Sprookjesstad

Als je in het buitenland op vakantie bent, wil je vaak ook de hoofdstad bezoeken. Het meer van Bled ligt op ongeveer 54 kilometer van Lubljana. De hoofdstad van Slovenië oogt alsof Hans Christian Andersen haar bedacht heeft voor een sprookje. De binnenstad barst van de romantische gebouwen en nergens torent er een hoog flatgebouw bovenuit. Het voelt dan ook meer als een groot dorp. Je kunt ook nog een bezoek brengen aan Zoo Lubljana.

Wat vond je van dit artikel?

Gemiddelde score van 5 (4 reviews)

Door jou bekeken

Meer van Bled

Thema