Flevoland

4 Vakanties gevonden

Flevoland is ideaal voor een vakantie met kinderen. In deze jongste provincie van Nederland is van alles te doen voor een leuk dagje uit en er zijn een heleboel kindvriendelijke vakantieadresjes. Flevoland staat bekend om zijn nieuwbouw, maar door het vele water waarmee de provincie omringd wordt, is er ook veel mooie natuur! Uitgestrekte polders, bossen, grasland en meren om een heerlijke vakantie met kinderen te beleven!

1

Vakantie Flevoland met kinderen

Flevoland is een leuke provincie om vakantie te vieren met de kinderen. In deze jongste provincie van Nederland is van alles te doen voor een leuk dagje uit en er zijn een heleboel kindvriendelijke vakantieadresjes. Flevoland staat bekend om zijn nieuwbouw, maar door het vele water waarmee de provincie omringd wordt, is er ook veel mooie natuur! Uitgestrekte polders, bossen, grasland en meren om een heerlijke vakantie met kinderen te beleven!

 

Wist je dat... Flevoland uit twee delen bestaat. De Noordoostpolder is een voortzetting van het vasteland en de Flevopolder is het grootste kunstmatige eiland van de hele wereld!

2

Leukste bestemmingen in Flevoland

Flevoland heeft een heleboel leuke dingen voor een dagje in de natuur of een dagje vol met actie! Ga met de kids wandelen bij de Oostvaardersplassen of neem een duik in het Veluwemeer! Bij dit bekende meer kun je zwemmen, zonnen, spelen en vissen! Het Flevostrand is een ruim strand en het meer is hier ondiep en perfect voor kinderen. Het Veluwemeer biedt tal van recreatiemogelijkheden zoals watersporten en bijvoorbeeld een tocht met een zeilboot! Bij Batavia in Lelystad is van alles te beleven voor jong en oud. Bij Nieuw Land Erfgoedcentrum kun je zelf een polder maken in het Watertheater of als archeoloog aan de gang in Ondergronds.

 

 

Super gaaf! Bij de Bataviawerf kun je een echt VOC schip bezoeken en in Batavia Stad Fashion Outlet kun je heerlijk shoppen!

3

Vakantieparken Flevoland

Flevoland heeft verschillende vakantieparken waar je met kinderen heerlijk kunt verblijven gedurende het hele jaar. De kids beleven hier de grootste lol in de zwembaden en bij de kinderactiviteiten! Landal Waterparc Veluwemeer in Biddinghuizen is een leuk vakantieadres voor alle leeftijden. Plons lekker in het zwembad met peuterbadje en kinderglijbaan! Of ga eindeloos spelen in de indoorspeeltuin! Ook zijn er fietsen, kinderfietsen, bolderwagens en skelters te huur om de omgeving te verkennen.

4

Tips voor dagjes uit in Flevoland

In Flevoland is van alles te beleven en doen voor kinderen. In natuurgebied de Oostvaardersplassen kun je heerlijk fietsen en wandelen. En bij het Veluwemeer kun je zwemmen en genieten van allerlei watersportactiviteiten. Maar wist je dat er op Flevoland ook leuke pretparken en dierentuinen te vinden zijn? Walibi Holland in Biddinghuizen is een (achtbanen)pretpark voor de hele familie. Check hier de nieuwste achtbaanattractie Untamed (2019). Of bezoek het Dolfinarium in Harderwijk, het grootste zeezoogdierenpark van Europa. En voor luchtvaartavonturen ga je naar Luchtvaart-themapark Aviodrome op luchthaven Lelystad.

5

Centerparcs de Eemhof

De Eemhof heeft het bekende indoor waterparadijs van Center Parcs: Aqua Mundo. In het subtropisch zwembad spring je tussen de golven in het golfslagbad, laat je je meevoeren in de wildwaterbaan en doe je mee met Xtreme Poolgames. Cool! Of ontdek de onderwaterwereld tijdens het duiken! De allerkleinsten gasten kunnen met hun ouders babyzwemmen. En De Eemhof is een topattractie rijker. De Turbo Twister is een duizelingwekkende glijbaan en de enige in zijn soort in Europa.

6

Hans en Grietje pannenkoekenhuis

In Zeewolde vind je het super leuke pannenkoekenhuis Hans & Grietje. In dit sprookjesachtige pannenkoekenhuis is niets wat het lijkt. Bij binnenkomst word je begroet door een orgelspel, onder het restaurant vind je een indoor speeltuin en buiten vind je toffe speeltoestellen. Je kijkt je ogen uit in alle ruimtes die bomvol staan met leuke versieringen. Plan hier zeker een paar uur/halve dag voor uit als je gaat. 

Tip: boek een wiebeltafel voor extra fun! Met kleine kinderen is deze plek echt magisch, maar eigenlijk is het voor alle leeftijden leuk!

Wat vond je van dit artikel?

Gemiddelde score van 4 (10 reviews)

Door jou bekeken

Flevoland

Thema