Schiermonnikoog

2 Vakanties gevonden

Schiermonnikoog is het kleinste bewoonde Waddeneiland waar natuur, rust en ruimte centraal staan. Het eiland is autoluw dus je geniet in alle rust en veiligheid van een heerlijke vakantie met kids in Nederland op z'n mooist. Ga voor een strandvakantie waar je tegelijkertijd heel veel leuke kidsactiviteiten kunt ondernemen!

1

Vakantie Schiermonnikoog met kinderen

Schiermonnikoog is een super vakantiebestemming voor het hele gezin. Het is er bijna de hele zomer mooi weer en het barst er van de mooie stranden, stoere kids activiteiten en kindvriendelijke accommodaties. Wat dacht je bijvoorbeeld van kamperen op een gezellige kindercamping op Schiermonnikoog, of juist een relaxed verblijf in een mooi vakantiepark? Schiermonnikoog is superleuk om met kinderen naartoe te gaan! Wij tippen je de leukste accommodatie en kindvriendelijke uitstapjes op het eiland!

Schiermonnikoog

Wist je dat... Schiermonnikoog de kleinste gemeente van Nederland is qua inwonersaantal?! Schiermonnikoog kent ca. 922 inwoners. 

2

Leukste bestemmingen op Schiermonnikoog

Schiermonnikoog is een eiland dat zich kenmerkt door de prachtige natuur én de rust. Bezoekers moeten hun auto achterlaten op de vaste wal bij Lauwersoog en daarom is het een heerlijk en kindvriendelijk eiland. Het eiland is ongeveer 16 kilometer lang en 4 kilometer breed. Je kunt hier dan ook heerlijk fietsen en wandelen. Met een totale lengte van 30 kilometer aan fietspaden is dat voor kids een ultiem dagje uit! Er is één dorp, genaamd Schiermonnikoog. 

Het strand van Schiermonnikoog is één van de breedste stranden van Europa en telt meer dan 100 schelpensoorten. Neem je emmertje en schepje dus mee en ga op schelpenjacht! Je kunt ook naar het schelpenmuseum waar je er alles over leert. Daarnaast spot je wel heel veel zeehonden op Schiermonnikoog! Voor gezinnen met kinderen is de Berkenplas een ideale spot om naartoe te gaan. Deze zoetwaterplas is ontstaan na het afgraven van zand dat nodig was voor het versterken van de zeedijk. Spetter rond of ga met een bootje het water op! Bezoek ook de jachthaven, die 500 meter ten zuiden van het dorp ligt en bewonder de rode vuurtoren! 

Schiermonnikoog

3

Vakantiepark Schiermonnikoog

Het waddeneiland Schiermonnikoog beschikt over een super-de-luxe appartementencomplex Landal Vitamaris. Tussen het strand en het dorp in verblijf je in een heerlijk kindvriendelijk appartement. Je staat binnen no-time op het strand om zandkastelen te bouwen, te strandjutten of schelpen te verzamelen. Op Landal Vitamaris vind je ook een kinderzwembad, speeltuin en kinderspeelruimte. Zo verveel je je geen moment! Daarnaast is een huifkartochtje onvergetelijk of koop een vlieger voor op het strand! Genoeg kids activiteiten te beleven op dit kleine eiland. 

Schiermonnikoog

4

Kindercamping op Schiermonnikoog

Op zoek naar een leuke kindercamping op Schiermonnikoog? Op Schiermonnikoog zijn meer dan genoeg leuke campings te vinden die geschikt zijn voor de hele familie. Overnacht bijvoorbeeld bij de boer op de boerderij of ga voor een camping aan het strand. Schiermonnikoog is een klein eiland, waardoor je op iedere plek geniet van je vakantie. Waar je ook slaapt! 

Schiermonnikoog

5

Tips voor dagjes uit op Schiermonnikoog

Schiermonnikoog is klein, waardoor je het hele eiland kunt ontdekken! Ga te voet of met de fiets op avontuur! De kids vinden het fantastisch om het eiland rond te fietsen en het dorpje Schiermonnikoog te bezoeken. 

In het centrum van het dorp staat een enorme walviskaak van een blauwe vinvis die in 1950 geschoten is in de Zuidelijke IJszee. Deze giga kaak is een herdenking aan de tijd dat Schiermonnikoog veel met de walvisvaart te maken had. In het oosten van Schiermonnikoog vind je boerderij De Kooiplaats met een prachtige eendenkooi! Voor een uitzicht over het eiland bezoek je Bunker Wassermann, die sinds de Tweede Wereldoorlog nog bewaard is gebleven. Verder heb je het schelpenmuseum en bunkermuseum Schlei in het noorden die beiden een bezoekje waard zijn.

Schiermonnikoog

Een te gek en avontuurlijk speelbos vind je in de buurt van de Berkenplas. Oerrr Speelnatuur is een waar paradijs voor kids! Met natuurlijke speeltoestellen en een boomhut vermaak je je hier de hele dag! Ga ook voor het blinddoeken parcours en ga op avontuur met de Kreukelkaart!   

Wat vond je van dit artikel?

Gemiddelde score van ( Reviews & ervaringen)

Door jou bekeken

Schiermonnikoog

Thema