Nieuw Zeeland

Nieuw Zeeland

Vakantie kinderen Nieuw Zeeland? Vergelijk alle kindervakanties in Nieuw Zeeland op Kids Vakantie gids. Lees meer

Schapen in Nieuw Zeeland
Heb jij wel eens gehoord van Nieuw Zeeland? Nieuw Zeeland ligt precies aan de andere kant van de aarde. Het heeft vulkanen en geisers en er woont niet één gevaarlijk dier. Dus enge slangen en spinnen vind je er niet. Wel vind je er veel schapen. Die je zelf de fles mag geven of mag scheren! Wist je dat er er wel 50 miljoen (!) schapen in Nieuw-Zeeland wonen en slechts 3,6 miljoen mensen?

Vakantie Nieuw Zeeland
Nieuw Zeeland bestaat eigenlijk uit twee hele grote eilanden: het Noordereiland en het Zuidereiland. De meeste mensen wonen op het Noordereiland. Daar valt dus ook het meeste te beleven. Er zijn twee grote steden: Auckland en de hoofdstad Wellington. Nieuw-Zeelanders worden ook wel Kiwi’s genoemd. Die ‘Kiwi’s’ zijn gek op avontuur. Zo is bungeejumpen (aan een koord van een brug springen) hier uitgevonden. En in Auckland kun je ook (met parachute) van een hele hoge toren afspringen: base jumpen noemen ze dat. Wedden dat jouw ouders dat niet durven?!

Animal fun
Er zijn ook heel veel leuke dieren in Nieuw-Zeeland zoals pinguins, dolfijnen, Kiwi’s (grappige vogels met lange snavels) en walvissen. Die kun je allemaal bekijken en op sommige plaatsen zelfs ontmoeten. Zorg dat je in elk geval naar de Rainbow Farm gaat op het Noordereiland. Hier kun je schapenhonden aan het werk zien, kun je zien hoe een schaap geschoren wordt en mag je de lammetjes de fles geven. Echt supergaaf.

Maori’s
De oorspronkelijke bewoners heten Maori’s. Ze staan bekend om hun prachtige tatoeages en hun angstaanjagende oorlogsdans. Die kun je bekijken als je bij ze op bezoek gaat. En als je blijft eten krijg je een echte ‘hangi’. Lekker vlees met aardappelen dat in de grond met warme stenen is klaargemaakt!

Strand & Wellness
Echt supergaaf is het strand op het schiereiland Coromandel; de hot beaches van Hahei. Hier kun je bij eb een gat graven, waarna er vanzelf warm water in komt doordat je eigenlijk op een vulkaan zit! Je eigen warme badje in het strand! Dat het hier vulkanisch is, kun je goed zien in het Waiotapu Thermal Wonderland. Echt superspannend, met geisers, kokende waterplassen en borrelende gaten. Soms heb je zelfs kokendhete rivieren. Dus wel eerst even goed checken voor je je hand in het water steekt! Op het grote Taupo meer kun je heerlijk windsurfen en vissen. Natuurlijk kun je er ook gewoon lekker in zwemmen.

Avontuur Nieuw Zeeland
Als je van het Noorder naar het Zuider-Eiland wilt, is de supersnelle ferry het leukst. De meeste vakantiegangers huren een camper en die kan zo ook mooi mee. De ferry vertrekt vanaf Wellington, de hoofdstad van Nieuw Zeeland. Op het Zuidereiland kun je hele lange wandeltochten maken, op gletsjers lopen, zeekanoën of met een echte postboot mee. Er is heel veel actie. Vooral bij Christchurch, waar je bijvoorbeeld kunt goudzoeken en wildwater raften. Onderweg kun je langs de kust ook walvissen spotten en pinguins bekijken. De grootste walvis (Sperm whale) ter wereld vind je in deze buurt. Nieuw-Zeeland is echt een supergaaf land als je van actie en avontuur houdt.

Deel sterren uit!

Ik geef Nieuw Zeeland:

Score: 3 sterren uit 7 beoordelingen

Lees minder ▴

Zoek je ideale vakantie in Nieuw Zeeland

Bestemmingen in Australie

Australie

Australie