Nieuw Zeeland

Nieuw Zeeland

Wie herinnert zich niet de indrukwekkende landschappen uit de Lord of the Rings films? Deze plekken kun je zelf bezoeken en wel in Nieuw-Zeeland. Dit schitterende land was de filmlocatie van de film en de ongerepte natuur vol meren, gletsjers en ruige kusten zijn perfect voor een avontuurlijke gezinsvakantie. Een vakantie naar Nieuw-Zeeland met kinderen is voor alle gezinnen die gek zijn op het buitenleven!

1

Nieuw-Zeeland met kinderen   

Wie droomt er nu niet van om Nieuw-Zeeland te bezoeken? Dit mysterieuze sprookjesland is vooral bekend als filmlocatie voor de Lord of the Rings films en is daarmee nog populairder geworden. De ongerepte natuur, bergen, gletsjers, ruige kustlijnen en meren maken dit land een perfecte bestemming voor avontuurlijke gezinnen die gek zijn op het buitenleven. 

Nieuw Zeeland bestaat eigenlijk uit twee hele grote eilanden: het Noordereiland en het Zuidereiland. De meeste mensen wonen op het Noordereiland. Daar valt dus ook het meeste te beleven. Er zijn twee grote steden: Auckland en de hoofdstad Wellington. Nieuw-Zeelanders worden ook wel Kiwi’s genoemd, genaamd naar de Kiwi vogel die nationale symbool voor het land is. De ‘Kiwi’s’ zijn gek op avontuur. Wist je bijvoorbeeld dat bungeejumpen in Nieuw-Zeeland is uitgevonden?

Nieuw Zeeland

Nieuw-Zeeland bezienswaardigheden 

Nieuw-Zeeland is vooral een land van buitenleven en natuur. De meeste bezienswaardigheden hebben dan ook hiermee te maken, maar ook een citytrip naar een grote stad is mogelijk in dit veelzijdige land.

2

Auckland

Ben je na alle natuuruitjes op het Noordereiland wel toe aan een citytrip? Bezoek dan Auckland met de kinderen. Er is hier namelijk van alles te doen voor jong en oud. Wat dacht je van een klim in de Sky Tower. Hier kun je een spannende SkyWalk maken, waarna je bijkomt in de SkyLounge met een hapje en drankje en een uitzicht tot wel 80 kilometer. Voor dierenpret bezoek je de Auckland Zoo, of maak je een wandeling door het tropische vlinderhuis Butterfly Creek. Rainbow’s End is een supercool attractiepark in Auckland met spannende achtbanen en attracties voor alle leeftijden.

Nieuw Zeeland

3

Animal fun in Nieuw Zeeland

In tegenstelling tot Australië, wonen er geen gevaarlijke dieren in Nieuw-Zeeland. Enge slangen, spinnen en andere insecten vind je er niet. Wel vind je er veel schapen. Wist je dat er er wel 50 miljoen schapen in Nieuw-Zeeland wonen en slechts 3,6 miljoen mensen? Bezoek op het Noordereiland de Rainbow Farm, waar je herdershonden te werk ziet, kunt zien hoe een schaap wordt geschoren en je lammetjes de fles kunt geven! Een bijzonder leuke trip voor het hele gezin.

 

Nieuw Zeeland

4

Zuidereiland

Als je van het Noorder- naar het Zuidereiland wilt, is de supersnelle ferry het leukst. De meeste vakantiegangers huren een camper en die kan zo ook mooi mee. De ferry vertrekt vanaf Wellington, de hoofdstad van Nieuw Zeeland. Op het Zuidereiland kun je hele lange wandeltochten maken, op gletsjers lopen, zeekanoën of met een echte postboot mee. Er is heel veel actie. Vooral bij Christchurch, waar je bijvoorbeeld kunt goudzoeken en wildwater raften. Onderweg kun je langs de kust ook walvissen spotten en pinguins bekijken.

Nieuw Zeeland

5

Vulkanische pret

Echt gaaf is het schiereiland Coromandel, met name het strand van Hahei. Hier kun je bij eb een gat graven, waarna er vanzelf warm water in komt doordat je eigenlijk op een vulkaan zit. Je eigen warme badje in het strand! Dat het hier vulkanisch is, kun je ook goed zien in het Waiotapu Thermal Wonderland, met geisers, kokende waterplassen en borrelende gaten. Soms heb je zelfs kokendhete rivieren. Dus wel eerst even goed checken voor je je hand in het water steekt! Op het grote Taupo meer kun je heerlijk windsurfen en vissen. Natuurlijk kun je er ook gewoon lekker in zwemmen.

Nieuw Zeeland

6

Bijzondere locaties in Australië

Maori’s 
De oorspronkelijke bewoners van Nieuw-Zeeland heten de Maori’s. Ze staan bekend om hun prachtige tatoeages en hun ceremoniële oorlogsdansen. In Rotorua, in het Noordereiland, kun je de eeuwenoude Maori-cultuur beleven. Zo kun je de dansen, kunst en de architectuur bewonderen en ook een echte ‘hangi proeven’: vlees met aardappelen dat onder de grond wordt gestoofd met warme stenen.

Nieuw Zeeland

7

Lord of the Rings filmlocaties

Nieuw-Zeeland is gebruikt als filmlocatie voor de Lord of the Rings films. Je kunt verschillende locaties bezoeken, zoals de Hobbitstee. De scenes zijn opgenomen in Matamata, op het Noordereiland. In de groene heuvels werden de hobbithuisjes gebouwd en na het filmen werd besloten dit hobbitdorp te houden. Nu is het uitgegroeid tot toeristische attractie. Nog een coole filmlocatie, en niet ver van Matamata, is het Tongariro National Park. Dit landschap herken je vast gelijk als Mordor met Mount Ngauruhoe als Mount Doom.

Nieuw Zeeland

8

Beste reistijd Nieuw-Zeeland met kinderen

Ondanks dat Nieuw-Zeeland aan de andere kant van de wereld ligt en de seizoenen omgekeerd zijn, is het weer toch te vergelijken met het weer in Nederland. Vanwege het zeeklimaat zijn de winter zacht tot koud en zomers warm, maar ook regelmatig minder warm en natter. Het hele jaar door is er kans op regen en zeker in de winter zijn er soms flinke buien. Zowel in de winter als in de zomer is het weer in Nieuw-Zeeland onvoorspelbaar en kan het zomaar omslaan. Wat is dan de beste reistijd voor Nieuw-Zeeland met kinderen? De zomer begint in onze winter, in december. Nieuw-Zeelanders hebben vakantie van half december tot half januari en dan is het ook de drukte periode van het jaar. Als je wilt genieten van mooi zomerweer, maar liever tijdens een rustigere en vaak goedkopere periode reist is februari een goede keuze. Ideaal als je het barre winterweer in Nederland wilt ontvluchten. Ook in maart heb je vaak nog kans op aangenaam weer. Andere geschikte maanden zijn oktober en november, onze herfst en de Nieuw-Zeelandse lente.

Nieuw Zeeland

Visum Nieuw-Zeeland

Voor reizen naar Nieuw-Zeeland met kinderen is het aanvragen van een visum nodig, waarbij ouders zowel voor zichzelf als voor hun kinderen een visum kunnen aanvragen. Met een visum is geen ambassadebezoek nodig en het is de makkelijkste manier om reistoestemming te verkrijgen

Wat vond je van dit artikel?

Gemiddelde score van ( Reviews & ervaringen)

Door jou bekeken

Nieuw Zeeland

Thema