Parc Astérix

29 Vakanties gevonden

Parc Astérix is opgedeeld in themagebieden die afgeleid zijn uit de stripboeken. Je herkent ze vast! Je vindt er superveel gave attracties, shows zoals stuntshows en dolfijnshows, en nog veel meer! Kortom: pretparfun voor het hele gezin! 

Meer inspiratie

Hotel Des Trois Hiboux

Wanneer je Parc Astérix bezoekt, is het natuurlijk extra leuk om wat langer te genieten van je bezoek aan dit bijzondere pretpark. Hotel Des Trois Hiboux, ..

Parc Astérix Attractie top 5

In attractiepark Parc Astérix kun je kiezen uit tal van attracties voor jong en oud. Van razendsnelle achtbanen tot zwierende theekopjes! Of ben jij voor waterpret? Kies dan voor é&ea..
1

Waan je in een stripboek

In Parc Astérix loop je door een levensgroot stripboek. De ingangsstraat in Parc Astérix is meteen al super leuk: in Via Antiqua staan huisjes uit alle landen waar de twee striphelden ooit zijn geweest. In deze huizen vind je winkeltjes en restaurantjes met namen uit de strips zoals Le Grand Marché de Lutèce en Les Galeries Gauloises. Koop vis in de winkel van Kostunrix – die in het Frans Ordralfabetix heet – en gluur naar binnen bij Abraracourcix.Deze sfeer is in het hele attractiepark terug te zien en te beleven! 

2

Stoere attracties

Parc Astérix heeft daarnaast een aantal erg stoere attracties! Tonnerre de Zeus is zelfs één van de beste houten achtbanen van de wereld! Wie van over de kop gaan houdt, mag deze zeker niet missen: rollercoaster Goudurix heeft maar liefst zeven loopings en de hangende achtbaan OzIris heeft er vijf. Transdémonium is een super eng spookhuis, met een show die zich afspeelt rond het jaar 1000.

3

Het land van de Galliërs of de Romeinen?

Het land van de Galliërs
Hier waan je je in de wereld van de Galliërs! Ook onze oudste voorouders wisten al hoe ze moesten glijden en in dit land kun jij de gaafste glijbanen uittesten! Probeer de toverdrank uit het bekende verhaal van Astérix en Obelix en waag je in de Romeinse strijdwagens...

Romeinse Rijk
In het Romeinse rijk in Parc Astérix bespioneer je het legioen in het Gaulic kamp. Of loop je liever rustig rond in het Gallische bos? Het kan hier allemaal!

4

Griekenland of Egypte?

Griekenland
In Griekenland staat de attractie Hercules! Ben jij zo moedig om het monster met de zeven koppen aan te gaan? De Hydra van Lerna grijpt je met zijn tentakels, tilt je van de grond en draait je rond in de lucht! Ook is er een dolfijnenshow!

Egypte
Stap in themagebied Egypte in de 35-meter hoge hangende achtbaan OzIris! De stoeltjestrein raast met negentig kilometer over kilometer lange baan en trotseert tijdens de rit vijf loopings... In Egypte kun je zelfs met koningin Cleopatra op de foto, dat is stoer!

5

Ontmoet de Vikingen

In het land van de Vikingen word je goed op de proef gesteld... In de grote achtbaan ‘Goudurix’ ga je meerdere malen op de kop, dat is spannend! Met wel 75 kilometer per uur jaag je richting aarde, dus houd je vast! En dat geldt ook voor La Galère, het Romeinse schip. Trotseer de zee en de reusachtige golven! Aan boord van de kleine Vikingschepen gaat het er iets rustiger aan toe. Hierin beleef je volop avontuur zit je zelf achter het stuur!

 

6

Tijdreizen

Ga heel ver terug in de tijd, namelijk naar het jaar 1900 en geniet van de frisse buitenlucht in dit themagebied! Vaar en dobber op een supergrote band in de Oxégynarium en zoef de berg af! De Fantastix is een carrouselrit voor groot en klein, dus hier is voor ieder wat wils.

7

Shows

Bezoek tijdens je bezoek aan Parc Asterix zeker de spectaculaire shows! La Légion recrute is bijvoorbeeld een Romeins spektakel, ‘Main basse sur la Joconde’ een gave stuntshow en tijdens de Dolfijnenshow laten de trainers zien wat de pasgeboren Galeo allemaal voor trucs al geleerd heeft!

Restaurants

In grillrestaurant Arcimboldo eet je de heerlijkste gerechten, in Caïus Pizzarium kun je kiezen uit pizza en pasta, bij Le Cirque schuif je aan grote tafels voor Gallies maal en bij Le Relais Gaulois is het even heerlijk snacken tussendoor!

Wat vond je van dit artikel?

Gemiddelde score van 3.8 (8 Reviews & ervaringen)

Door jou bekeken

Parc Astérix

Thema