Verre rondreizen met kinderen

37 Vakanties gevonden
  • Grootste selectie familievakanties
  • Met zorg geselecteerd door de redactie

Een verre rondreis met kinderen is very nice. Veel ouders vinden de lange vlucht en de jetlag een no go, maar de vliegreis is maar zó’n klein deel van je verre rondreis. Met de juiste voorbereiding wordt dat al snel een must go. Focus op wat je wilt zien en doen met de kinderen als je er eenmaal bent: wildlife spotten, gave tempels bezoeken en cultuur snuiven. Wedden dat er dan een grote glimlach op jullie gezichten komt!

 

Een goede voorbereiding voor een verre rondreis met kinderen is het halve werk; denk aan de juiste reisdocumenten en een geldige creditcard. Lees over de gewoontes van een land en check het klimaat. Bij baby’s en kleine kinderen: neem voldoende (baby)voeding, fruithapjes, sapjes, tussendoortjes, luiers, een draagzak en/of een buggy mee. Vraag ook tijdig na of je vaccinaties moet hebben. En een wereldstekker kan ook heel handig zijn. Check, check, dubbelcheck… en dan kan de voorpret beginnen.

1

Verre rondreis met kinderen - Kaapverdië

Een verre rondreis met kinderen maken, maar geen zin in een jetlag? Dan is Kaapverdië the place to be. Het Afrikaanse land is zes uur vliegen van Schiphol, maar het tijdsverschil met Nederland is maar twee (winter) of drie (zomer) uur. Je landt in een ander werelddeel en maakt kennis met een andere natuur en cultuur. De temperatuur is tussen de 20-30 graden, je vindt er bergen, woestijn, witte stranden en een blauwer dan blauwe zee tijdens je verre rondreis met kinderen naar Kaapverdië. Check tijdig voor vertrek of je vaccinaties nodig.

Tip: Iedere cultuur, ieder land heeft zijn eigen regels en wetten. Respecteer ze. Check bij de huur van een auto bijvoorbeeld altijd wat de regels zijn omtrent kinderstoel etcetera in het buitenland.

2

Verre rondreis met kinderen - Azië

Een verre rondreis naar Azië is ook populair met kinderen. Favoriete landen zijn Thailand, Sri Lanka, Bali, Indonesië, Japan en China. Azië is heel groot, dus de verschillen tussen de landen onderling zijn ook groot. Thailand, Bali en Sri Lanka lenen zich prima voor ouders en kinderen in de chillmodus. Met name Bali en Sri Lanka zijn niet zo groot, dus overzichtelijk. Je kunt het programma wat beter spreiden en tussendoor ook genieten van de plek en de directe omgeving waar je verblijft. Japan en China zijn heel groot en met name de grote steden heel georganiseerd, dus dat vraagt meer stiptheid.
Echte avonturiers plannen hun reis zelf, ouders die meer zekerheid willen en de highlights georganiseerd willen zien kunnen een pakketreis boeken. Chill op de bountystranden in Azië, bezoek de mysterieuze tempels, zwerf door de jungle en vergeet zeker niet om de lokale markten te bezoeken. Maak kennis met de Aziatische cultuur en gebruiken. Check voorafgaand aan een verre rondreis met kinderen naar Azië welke vaccinaties er nodig zijn.

Tip: Trek er ook eens op uit met een privé gids en/of chauffeur. Ideaal met kinderen. Zij kunnen de mooiste verhalen vertellen over het eiland, kennen de mooiste plekjes en je kunt stoppen waar en wanneer je maar wilt. Ook leuk is het om een lokale school te bezoeken met de kinderen.

3

Verre rondreis met kinderen - Noord-Amerika

Op vakantie naar Noord-Amerika? Het tijdsverschil en de lengte van de vliegreis is heel verschillend, afhankelijk van waar je bent. Aan de westkust, Los Angeles (10 uur vliegen), is het negen uur vroeger, en aan de oostkust, New York (7 uur vliegen), zes uur. In het enorme land zelf kun je kiezen uit heel afwisselende reizen; zoals een stedentrip, natuur rondreis, Route 66, rondreis westkust of rondreis oostkust. Een verre rondreis met kinderen naar Noord-Amerika is goed te bereizen met een huurauto of camper. 

Wat vond je van dit artikel?

Gemiddelde score van 5 (1 reviews)

Door jou bekeken

Verre rondreizen met kinderen

Thema