• Grootste aanbod gezinsvakanties
  • Blogs, artikelen & reviews van de redactie

Snorkelen in Egypte? Goed idee! Egypte is hét walhalla voor snorkels! Ontdek de prachtige onderwaterwereld van de Rode Zeekust en spot de mooiste en meest kleurrijke vissen. Wie weet zie je nog wel een dolfijn! Als je op vakantie gaat naar Egypte moet je dus zeker je snorkel, duikbril en flippers inpakken, want het is hier onder water zeker net zo mooi als boven water! 

Verhalen die je wilt lezen 1

Snorkelen in Egypte
Blog

Ontdek cultureel Egypte door de ogen van kinderen

1

Snorkelen in Egypte

Echte waterratjes halen hun hart op in Egypte. Snorkelen is hier namelijk echt geweldig! Egypte behoort tot één van de mooiste snorkellanden ter wereld. De Rode Zee zit vol met schitterende koraalriffen en felgekleurde vissen. Er zwemmen zelfs dolfijnen! Daarnaast Egypte ook nog eens relatief dichtbij en goed betaalbaar. De beste reistijd om te gaan snorkelen in Egypte is het najaar en de winter. In de zomer kan de temperatuur op lopen tot wel 40 graden. Niet zo erg als je de hele dag in het water bent zou je zeggen, maar met kinderen wordt het toch afgeraden. Doe tijdens het snorkelen een T-shirt aan, zodat je aan het eind van de dag niet rood als een kreeft bent! Er zijn drie plekken die populair zijn bij gezinnen met kinderen en waar je heel supergoed kunt snorkelen: Hurghada en Sharm el Sheikh. Check snel alle tips over deze bestemming en ga binnenkort snorkelen in Egypte!

Snorkelen in Egypte

2

Snorkelen Hurghada

Een perfecte uitvalbasis om te snorkelen is Hurghada. Deze stad is heel populair bij gezinnen met kinderen en een kindvriendelijke bestemming in Egypte. Vanwege de grote boten is het koraalrif bij Hurghada zelf helaas niet meer zo mooi, maar rondom de plaats liggen schitterende snorkelbestemmingen. Het water is hier lekker warm en dit is niet alleen aangenaam, het zorgt ook voor een goed leefgebied voor zeldzame vissen en koraalriffen. Vanuit Hurghada kun je diverse snorkel excursies met kinderen doen. Een echte aanrader is een dagtocht naar Sharm El Naga, want hier vind je heel indrukwekkende koralen! Ook heel gaaf is een boottocht naar de Giftun eiland. Onderweg stop je op de mooiste plekjes om te snorkelen om hierna heerlijk te relaxen op dit paradijselijke eilandje. Mahmya eiland is prachtig met witte stranden en helderblauwe zee. Ook hier kun je met een boot heen varen, om onderweg de onderwaterwereld te ontdekken tijdens het snorkelen. 

Snorkelen in Egypte

3

Snorkelen Marsa Alam

Marsa Alam is een hele goede bestemming om te gaan snorkelen in Egypte. Deze plaats ligt in het zuiden van het land waar de koraalriffen ongerept zijn. De stad Marsa Alam is compleet nieuw gebouwd en je vindt hier dan ook luxe en kindvriendelijke hotels, maar het massatoerisme is er nog beperkt. Een aanrader is snorkelen in Baai Coraya, waar je de prachtigste riffen en vissen kunt bewonderen. Andere schitterende plekken om te snorkelen in Marsa Alam zijn Aby Dabab, Gota Sharm en Abil Gaffer. Jekunt hier niet alleen tussen de felgekleurde vissen zwemmen, je hebt ook de kans om dolfijnen en zeeschildpadden te spotten! 

Snorkelen in Egypte

4

Snorkelen Dahab

Eén van de meest betoverende plekken om te snorkelen in Egypte is Dahab. Het koraal is hier nog helemaal in tact en hier zwemmen dan ook de meest unieke vissen. Dahab betekent “goud” in het Arabisch en dit sfeervolle plaatsje heeft deze naam te danken aan de strook goudkleurig strand die langs de lengte van het oorspronkelijke centrum ligt. Dahab ligt aan de Golf van Akaba, een zeearm van de Rode Zee. In vergelijking met Hughada en Sharm El Sheikh is het massatoerisme hier nog niet te zien en dat maakt dit gebied een unieke plek om te snorkelen. 

Snorkelen in Egypte

5

Snorkelen Sharm El Sheikh

Sharm El Sheikh is een zeer kindvriendelijke plaats op het schiereiland Sinaï, aan de Rode Zee. Vanwege de drukte in de stad stad zijn delen van het koraaloppervlak bij Sharm el-Sheikh helaas aangetast. Sharm El Sheikh zelf is dan ook niet aan te raden als je gaat voor de indrukwekkende koraalriffen. Het water is hier wel heel helder en snorkelen is nog steeds goed mogelijk. Bovendien zijn er plekken om de stad waar het koraal nog ongerept is, waardoor het wel een prima uitvalbasis is voor een snorkelvakantie. Vanuit Sharm El Sheikh kun je bijvoorbeeld op excursie naar het El Faraana reef. Een absolute must tijdens je snorkelvakantie is een dagtocht naar Tiran Eiland. Met een boot vaar je naar het eiland, waarbij je onderweb stopt de in mooie snorkelplaats Laguna. Hier heb je prachtige koraalriffen en coole vissen zoals clownvissen maar ook schilpadjes! Hierna kun je op Tiran Eiland genieten van nog meer snorkelplezier maar ook lekker luieren op het strand.

Snorkelen in Egypte

Wat vond je van dit artikel?

Gemiddelde score van ( Reviews & ervaringen)

Door jou bekeken

Snorkelen in Egypte

Thema