Snorkelen op Tenerife

31 Vakanties gevonden

Snorkelen op Tenerife? Zeker doen! Het eiland biedt heelveel mogelijkheden om te snorkelen en te zwemmen tussen vrolijk en felgekleurde vissen. De onderwaterwereld van de Canarische Eilanden is heel rijk en gevarieerd, met veel verschillende soorten vissen, maar ook dolfijnen, minihaaitjes en schildpadden! Dus pak die duikbril en snorkel maar in je koffer en ga snorkelen op Tenerife!

1

Snorkelen op Tenerife

Ga jij graag snorkelen? Tenerife heeft een prachtige onderwaterwereld waar je wel 600 verschillende vissen kunt bewonderen. Wat dacht je bijvoorbeeld van de gekke trompetvis, de gevlekte bromvis of de kogelvis? Rond Tenerife komen ook veel dolfijnen voor. Vooral in de ochtend heb je kans om ze tegen te komen en als je geluk hebt benaderen ze je onderwater op speelse wijze. Dat vergeet je nooit meer! Je kunt ook een boottrip boeken om ze te spotten.

2

Snorkelen Zuid Tenerife

De populairste snorkelplekken van Tenerife vind je in het zuiden van het eiland. Het zonnige en warme klimaat, de goede bereikbaarheid en de veilige stranden maken dit gebied een perfecte bestemming om te snorkelen op Tenerife. De noordkust van Tenerife heeft ook veel te bieden maar dit is vooral  voor duikers interessant. Door de weeromstandigheden zijn snorkelmogelijkheden hier beperkter dan in het warmere zuiden. Er zijn stevige winden, hoge golven en sterke stromingen, waar je in Zuid Tenerife geen last van hebt. Tenerife behoort tot de ideale vakantiebestemming voor gezinnen die graag snorkelen. De gemiddelde watertemperatuur is in de zomer tussen de 22 en 24 graden en in de winter tussen de 17 en 20 graden. Op veel plaatsen is er snorkeluitrusting te koop of te huur. Tenerife heeft een vulkanische oorsprong en dit geeft een aantal voordelen voor snorkelaars. Zo is het water erg helder en is er geen vervuiling. Ook heb je de mogelijkheid om door grotten en bogen te zwemmen, gaaf! Bovendien zijn er onderwater schitterende vulkanische rotsen met zeer diverse natuur en vissen. Er zijn drie populaire plaatsen voor gezinnen met kinderen waar ook mooie snorkelplekken in de buurt liggen.

3

Playa de las Americas

Playa de las Americas is één van de meest toeristische en grootste badplaatsen op Tenerife, waar heel veel te doen is voor gezinnen met kinderen. Snorkelen is hier mogelijk, maar je zult hier minder zien dan in de rustige baaitjes verder van de stad. Het strand loopt hier wel geleidelijk in zee, waardoor het veilig is voor kleinere kinderen. Ga bijvoorbeeld naar Playa  del Camison, waar je goed kunt oefenen met snorkelen! 

Accommodatie Tip! Je kunt hier verblijven in Parque Santiago III; vanuit hier loop je zo het Camison strand op. Een bijzonder uitje met kinderen is een boottocht met de catamaran vanuit het centrum van Playa de las Americas. Je hebt de kans om tijdens deze tocht dolfijnen en walvissen te spotten!

4

Costa Adeje

Costa Adeje is een populaire badplaats met prachtige stranden en helderblauw water. Snorkelen kan hier heel goed! Puerto Puertito is een smalle baai in het noorden van Costa Adeje. Hier kun je met zeeschildpadden snorkelen. Zodra je de zee in gaat komen deze vriendelijke beestjes gewoon naar je toe! Wie weet kom je Sammy de schildpad wel tegen en kun je een eindje met hem mee zwemmen.

Accommodatie Tip! Bij het kindvriendelijke Aparthotel La Pinta beleef je een onvergtelijke snorkelvakantie in Tenerife. Dit adresje heeft een directe ligging aan het strand, waardoor je ’s ochtends zo weer de zee in kunt duiken om te snorkelen!

5

Los Cristianos

Los Cristianos is een gezellige badplaats met lange stranden waar kinderen zich heel goed kunnen vermaken. De stranden Playa de Los Cristianos, vlakbij de haven, en Playa de la Vistas zijn veilig voor gezinnen met kinderen en hier kun je goed je snorkelskills oefenen! Vanuit Los Cristianos kun je een boottocht maken naar het piratendorp Masca waar een klein rotsenstrand ligt. Hier kun je allerlei kleurrijke vissen spotten! Je kunt ook naar Los Gigantes varen waar adembenemende kliffen zorgen voor een bijzondere onderwaterwereld. 

Accommodatie Tip! Bij Granada Park kun je elke dag met een busje naar het mooie zandstrand van Los Cristianos rijden.

Wat vond je van dit artikel?

Gemiddelde score van 3 (20 Reviews & ervaringen)

Door jou bekeken

Snorkelen op Tenerife

Thema