Ponypret bij Landal

Ponypret bij Landal

Paarden & pony fans opgelet! Op vakantiepark Landal Het Land van Bartje in de Drentse natuur beleven kids hun ultieme pony-pret-vakantie, want hier vind je een Ponyranch óp het park. De allerkleinsten kunnen knuffelen met een pony en stoere kids leren kunstjes op de rug van een paard: dit wordt een vakantie om nooit te vergeten! Lees verder voor meer ponypret bij Landal GreenParks.

Ponypret

Hier zal menig paardenfan jaloers op zijn. Landal Het Land van Bartje heeft een eigen Ponyranch, midden op het vakantiepark. Voor kids tot drie jaar oud is een schattige pony al een aardig groot dier, dus ponyrijles mogen ze helaas nog niet volgen. Wel kunnen de allerkleinsten op een andere leuke manier kennismaken met de pony. Samen met papa of mama mogen ze de pony aaien, knuffelen, er even op zitten en er natuurlijk mee op de foto. 

Hiehaa, ponyrijles!

Peuter drie jaar oud? YES! Dan mag de kleine ponyrijles volgen. Tijdens deze lessen leer je heel beheerst en in een rustig tempo de basis van het paardrijden. En als je de basis onder de knie hebt, kun je waarschijnlijk al veel meer dan je denkt. Je stuurt na een beginners ponyrijles met gemak de pony door de slalom en spring je over de balken heen. Deze prestatie is niet zomaar iets, daarom verdien je na afloop een sleutelhanger waar de pony op is afgebeeld waar jij op hebt gereden. Is dat geen gaaf vakantiesouvenir?! Kids van 4 t/m 12 jaar oud kunnen ook voltige lessen volgen en ervaring is hiervoor niet nodig! 

Ponypret
Voor de ervaren paardrijders

Voor de ervaren paardrijders

Ben je al een ervaren paardrijder? Galoppeer dan met een groep andere paardrijders de bossen in voor een gave bosrit! En kun jij wel wat meer ponyactie gebruiken? Verander dan in een heuse circusacrobaat en leer kunstjes op de rug van een rijdend paard! Hoe gaaf is dat.

Pony-familie-uitje

Voor een gezinsuitje stappen jullie aan ‘boord’ van de huifkar. Tijdens deze huifkartocht ga je met de pony’s mee op avontuur door de natuur. Zo zien jullie op een leuke en hobbelige manier de supermooie omgeving van Landal Het Land van Bartje in Drenthe.

Met je eigen paard op vakantie!

Kun jij je beste vriend niet missen op vakantie? Neem hem dan gewoon mee! Op basis van een volpension wordt het paard tijdens de vakantie goed verzorgd. De stallen van Les Chevaux liggen op maar 15 minuten fietsafstand van Landal Het Land van Bartje. 

Nóg meer ponypret

Landal GreenParks organiseert op al zijn parken een Fun & Entertainment-programma en natuurlijk hebben zij ook een superleuk programma op de Ponyranch voor álle leeftijden.

Ponyrijden - 3 t/m 12 jaar
Tijd voor Swieber - tot 3 jaar
Op de pony over het park - 5 t/m 12 jaar
Bosrit maken - 7 t/m 12 jaar
Voltige - 4 t/m 16 jaar
Kammen, kroelen en knuffelen - alle leeftijden

Voor gevorderden
Acrobatiek op het paard – voltigelessen (extern aangeboden)
In galop door het bos – bosrit voor gevorderden (extern aangeboden)

Nóg meer ponypret
Waar vind je nog meer ponypret?

Waar vind je nog meer ponypret?

Alleen op Landal Het Land van Bartje vind je de Ponyranch óp het park. Maar er zijn nog meer superleuke parken waar de manege ook vlak in de buurt ligt. Ga je naar Landal Strand Resort Nieuwvliet-bad in Zeeland, Landal De Lommerbergen en Landal Hoog Vaals in Limburg kun je al paardrijden op dichterbij dan 2 kilometer afstand!

Check alle parken waar een manege op maximaal 10 kilometer afstand ligt.

Deel sterren uit!

Ik geef Ponypret bij Landal:

Score: 4 sterren uit 4 beoordelingen

Lees meer ▾
Top 4 Ponypret bij Landal
Landal Land van Bartje

Landal Land van Bartje ★ ★ ★ ★ ★

 • Midden in de Drentse bossen
 • Speciale baby- en peuterbungalows
 • Ponyranch, KidsClub & In- en outdoor speeltuin
1
Landal Hoog Vaals

Landal Hoog Vaals ★ ★ ★ ★ ★

 • Op en tussen de heuvels van Zuid-Limburg
 • Overdekt zwembad met 50 meter glijbaan en peuterbad
 • NIEUW NXT LVL Activiteitenpark
2
Landal Strand Resort Nieuwvliet-Bad

Landal Strand Resort Nieuwvliet-Bad ★ ★ ★ ★ ★

 • Op steenworp afstand van het strand
 • Speciale kinderbungalows
 • Binnenzwembad en Indoorspeelplaats
3
Landal De Lommerbergen

Landal De Lommerbergen ★ ★ ★ ★

 • VERNIEUWD Subtropisch zwembad
 • Speciale kinderbungalows t/m 8 personen
 • Midden in de bossen van Limburg
4

Bekijk locatie op google maps

Meer inspiratie
Ponyvakantie

Ponyvakantie

Op ponyvakantie? Je vindt in Nederland en de rest van Europa heel veel adresjes waar ponyfans hun hart ophalen! Kids Vakantiegids zet de leukste ponyvakantie spots in binnen- en buitenland voor je op een rijtje, van de ponyranch op Vakantiepark Slagharen tot maneges in Frankrijk en Duitsland.

Ponypark Nederland

Ponypark Nederland

Naar een ponypark in Nederland? In ons eigen landje zijn veel vakantieparken waar je helemaal goed zit voor een flinke dosis ponypret en waar je ook nog eens superleuke kidsanimatie en –activiteiten vindt. We hebben de leukste adresjes vast voor je geselecteerd!

Vakantiepark met manege

Vakantiepark met manege

Echte ponyfans zitten helemaal goed op een vakantiepark met manege. De kleine ruiters staan vanuit hun vakantiehuisje in no time tussen de paarden en vaak worden er leuke paardenactiviteiten georganiseerd, zoals buitenritten en korte ritjes voor de jongste fans. En bij minder mooi weer is er in een vakantiepark toch altijd genoeg te beleven!