Houd onderweg rekening met...

Houd onderweg rekening met...

Niet in alle landen is de babyvoeding die u hier in de winkel vindt, zoals melkpoeder, potjesvoeding en pap, verkrijgbaar.

Niet in alle landen is de babyvoeding die u hier in de winkel vindt, zoals melkpoeder, potjesvoeding en pap, verkrijgbaar. Vraag dit voor vertrek even na bij een verkeersbureau en neem zekerheidshalve een voorraad mee. Ditzelfde geldt overigens voor babyartikelen als luiers en spenen!

Veel drinken is voor kinderen erg belangrijk. Vooral als het warm is. Voor baby's en peuters is een zuigfles, een anti-lek beker of een bidon makkelijk om mee te nemen.

Een leuke vakantie begint met een uitgerust kind. Zorg er daarom voor dat ze op weg naar de vakantiebestemming lekker en veilig kunnen slapen. Kinderen tot 7 jaar moeten in een auto stoeltje zitten. Een nekkussentje zorgt ervoor dat het hoofdje van je kind steun heeft en niet continue omtuimelt. Voor de allerkleinsten is het erg handig een veilige reiswieg mee te nemen. Een reiswieg of kinderstoeltje is veilig wanneer deze voldoet aan de laatste Europese Veiligheidsnorm, de zogenaamde ECE R44/03 norm.

Als je al een paar uur in de file staat en er is de komende uren ook nog geen wegrestaurant in zicht, dan ben je heel blij als je achter in de auto een koelbox hebt staan met wat te eten en te drinken erin. Voor baby's is dit zelfs een must.

Deel sterren uit!

Ik geef Houd onderweg rekening met...:

Score: 5 sterren uit 2 beoordelingen

Lees meer ▾
Meer inspiratie
Op vakantie met de kids? Vergeet de vaccinaties niet!

Op vakantie met de kids? Vergeet de vaccinaties niet!

Het voorbereiden van een reis vergt een hoop planning en geregel. Het gebeurt maar al te vaak dat de benodigde reisvaccinaties hierdoor over het hoofd worden gezien. En dat is niet best. Wist je dat je ook bij reizen binnen Europa al risico loopt op vervelende en soms gevaarlijke reisziekten? Veel van deze ziektes zijn prima te bestrijden door preventieve reisvaccins. En het mooie is dat de vaccinaties van Thuisvaccinatie.nl bijna altijd worden vergoed door de zorgverzekeraar.

Vakantie plannen met de kinderen.....

Vakantie plannen met de kinderen.....

De vakantie begint vaak al bij de planning. Kinderen vinden het leuk om betrokken te worden bij de voorbereiding.

Wanneer zijn de schoolvakanties?

Wanneer zijn de schoolvakanties?

Wanneer u met kinderen reist dan bent u vaak gebonden aan de schoolvakanties van uw kinderen.

Uit eten gaan met kinderen

Uit eten gaan met kinderen

Uit eten gaan doe je voor je ontspanning, iets anders eten als thuis en het wordt voor je gemaakt. Met (kleine) kinderen is dat in de meeste gevallen net even anders.

Duurzaam reizen met kinderen

Duurzaam reizen met kinderen

Als je kiest voor duurzaam toerisme, dan bied je je kinderen de kans om bewust te worden van het milieu en de mensen om ons heen. Voor onze toekomst is het belangrijk dat we zuinig omgaan met onze planeet en daarom is het aan te raden te kiezen voor een duurzame reis met kinderen. Een aantal kindvriendelijke reisorganisaties bieden tegenwoordig leuke en leerzame duurzame reizen voor gezinnen met kinderen aan en als je weet waar je op moet letten om de duurzaamheid te bevorden, dan help je ook mee aan een betere wereld. 

Veilig op reis met de auto

Veilig op reis met de auto

Zie jij op tegen een autoreis met kids? Dat is nergens voor nodig. Maxi Cosi geeft tien tips voor een veilige en onbezorgde autoreis met kleine kinderen. 

Overlayer