Uit eten gaan met kinderen

Uit eten gaan met kinderen

Uit eten gaan doe je voor je ontspanning, iets anders eten als thuis en het wordt voor je gemaakt. Met (kleine) kinderen is dat in de meeste gevallen net even anders.

Uit eten gaan doe je voor je ontspanning, iets anders eten als thuis en het wordt voor je gemaakt. Met (kleine) kinderen is dat in de meeste gevallen net even anders. Ze lusten vaak niet veel bijzonders, kunnen niet zo lang stilzitten en vinden het bovendien moeilijk om rustiger te doen dan ze thuis gewend zijn. Natuurlijk is het de taak van de ouders om hun kinderen te leren, dat rennen en schreeuwen niet overal gewenst is. Ook moeten kinderen leren (eventjes) stil te zitten. Ondanks de goede inzet van ouders, hebben (kleine) kinderen het veelal na 20 minuten wel gezien aan tafel en is bij jou intussen het zweet uitgebroken.

Kindvriendelijke restaurants

Er zijn gelukkig een heel aantal restaurants waar je dat gevoel helemaal niet hoeft te krijgen. Restaurants waar er bij de inrichting rekening is gehouden met kinderen. Waar de bediening zich niet stoort aan hun rondlopen en het lawaai dat ze maken tijdens het spelen. Ideaal dus voor ouders en kinderen!

Praktische informatie

Op de site van Bewusteouders.nl kun je een lijst van kindvriendelijke restaurants per woonplaats vinden. Leuk om te kijken, wat er in jouw omgeving wordt aanbevolen of om een adres op te zoeken in de omgeving van je vakantiebestemming!

Deel sterren uit!

Ik geef Uit eten gaan met kinderen:

Score: 3 sterren uit 3 beoordelingen

Lees meer ▾
Meer inspiratie
Houd onderweg rekening met...

Houd onderweg rekening met...

Niet in alle landen is de babyvoeding die u hier in de winkel vindt, zoals melkpoeder, potjesvoeding en pap, verkrijgbaar.

Op vakantie met de kids? Vergeet de vaccinaties niet!

Op vakantie met de kids? Vergeet de vaccinaties niet!

Het voorbereiden van een reis vergt een hoop planning en geregel. Het gebeurt maar al te vaak dat de benodigde reisvaccinaties hierdoor over het hoofd worden gezien. En dat is niet best. Wist je dat je ook bij reizen binnen Europa al risico loopt op vervelende en soms gevaarlijke reisziekten? Veel van deze ziektes zijn prima te bestrijden door preventieve reisvaccins. En het mooie is dat de vaccinaties van Thuisvaccinatie.nl bijna altijd worden vergoed door de zorgverzekeraar.

Vakantie plannen met de kinderen.....

Vakantie plannen met de kinderen.....

De vakantie begint vaak al bij de planning. Kinderen vinden het leuk om betrokken te worden bij de voorbereiding.

Wanneer zijn de schoolvakanties?

Wanneer zijn de schoolvakanties?

Wanneer u met kinderen reist dan bent u vaak gebonden aan de schoolvakanties van uw kinderen.

Duurzaam reizen met kinderen

Duurzaam reizen met kinderen

Als je kiest voor duurzaam toerisme, dan bied je je kinderen de kans om bewust te worden van het milieu en de mensen om ons heen. Voor onze toekomst is het belangrijk dat we zuinig omgaan met onze planeet en daarom is het aan te raden te kiezen voor een duurzame reis met kinderen. Een aantal kindvriendelijke reisorganisaties bieden tegenwoordig leuke en leerzame duurzame reizen voor gezinnen met kinderen aan en als je weet waar je op moet letten om de duurzaamheid te bevorden, dan help je ook mee aan een betere wereld. 

Veilig op reis met de auto

Veilig op reis met de auto

Zie jij op tegen een autoreis met kids? Dat is nergens voor nodig. Maxi Cosi geeft tien tips voor een veilige en onbezorgde autoreis met kleine kinderen. 

Overlayer