Vakantie plannen met de kinderen.....

Vakantie plannen met de kinderen.....

De vakantie begint vaak al bij de planning. Kinderen vinden het leuk om betrokken te worden bij de voorbereiding. Houd bij het plannen van de reis goed rekening met de leeftijd(verschillen) en interesses van uw kinderen. Als de kinderen het tijdens vakantie naar de zin hebben is het ook voor de ouders al een stuk leuker!

De reis zelf

Probeer altijd vooruit te denken om ongelukken te voorkomen. Veel landen hebben een andere standaard voor wat betreft gezondheids- en veiligheidsnormen. Neem medicatie mee als de locale beschikbaarheid beperkt of onbetrouwbaar is. Denk aan kinder-paracetamol, ORS, tabletten tegen reisziekte etc. Vergeet niet een kopie-recept mee te nemen wanneer je kind bepaalde geneesmiddelen gebruikt. Dit maakt het makkelijk om tijdens de reis de medicijnen aan te vullen. Laat de apotheek ook de stofnaam/buitenlandse namen van het product opschrijven.

De vlucht

Probeer het vaste dagschema van je kind aan te houden tijdens de reis. Op normale tijden eten, dutjes tussendoor en andere activiteiten. Begin met de routine na aankomst op de bestemming, niet tijdens de vlucht. Wees voorbereid op reisziekte. Papieren zakjes, eventueel medicatie (raadpleeg de apotheek/drogist) en reservekleding. Sommige middelen bevatten ook een licht kalmerende eigenschappen, dit kan uitkomst bieden bij lange vluchten. Bewaar alle benodigdheden voor de kleine in de handbagage. Lieflingsspeeltjes in de koffer leidt tot drama's! Doseer je aandacht en het speelgoed tijdens de vlucht. Geef niet alles in één keer, dan zit je halverwege zonder ideeën. Neem voldoende (licht verteerbaar) eten en drinken mee voor de vlucht. Hongerige kinderen zijn slechte reisgenoten.

Vaccinaties & medicatie

Regel alle eventueel aanbevolen inentingen/malariatabletten voor de reis ruim van te voren. Zorg ervoor dat de vaccinaties van het Rijksvaccinatieprogramma up-to-date zijn voor vertrek. Het voorbereiden van een reis vergt een hoop planning en geregel. Het gebeurt maar al te vaak dat de benodigde reisvaccinaties hierdoor over het hoofd worden gezien. En dat is niet best. Wist je dat je ook bij reizen binnen Europa al risico loopt op vervelende en soms gevaarlijke reisziekten? Veel van deze ziektes zijn prima te bestrijden door preventieve reisvaccins. En het mooie is dat de vaccinaties van Thuisvaccinatie.nl bijna altijd worden vergoed door de zorgverzekeraar. Ze komen bij je aan huis, zelfs 's avonds en in het weekend.

Deel sterren uit!

Ik geef Vakantie plannen met de kinderen.....:

Score: 4 sterren uit 4 beoordelingen

Lees meer ▾
Meer inspiratie
Houd onderweg rekening met...

Houd onderweg rekening met...

Niet in alle landen is de babyvoeding die u hier in de winkel vindt, zoals melkpoeder, potjesvoeding en pap, verkrijgbaar.

Op vakantie met de kids? Vergeet de vaccinaties niet!

Op vakantie met de kids? Vergeet de vaccinaties niet!

Het voorbereiden van een reis vergt een hoop planning en geregel. Het gebeurt maar al te vaak dat de benodigde reisvaccinaties hierdoor over het hoofd worden gezien. En dat is niet best. Wist je dat je ook bij reizen binnen Europa al risico loopt op vervelende en soms gevaarlijke reisziekten? Veel van deze ziektes zijn prima te bestrijden door preventieve reisvaccins. En het mooie is dat de vaccinaties van Thuisvaccinatie.nl bijna altijd worden vergoed door de zorgverzekeraar.

Wanneer zijn de schoolvakanties?

Wanneer zijn de schoolvakanties?

Wanneer u met kinderen reist dan bent u vaak gebonden aan de schoolvakanties van uw kinderen.

Uit eten gaan met kinderen

Uit eten gaan met kinderen

Uit eten gaan doe je voor je ontspanning, iets anders eten als thuis en het wordt voor je gemaakt. Met (kleine) kinderen is dat in de meeste gevallen net even anders.

Duurzaam reizen met kinderen

Duurzaam reizen met kinderen

Als je kiest voor duurzaam toerisme, dan bied je je kinderen de kans om bewust te worden van het milieu en de mensen om ons heen. Voor onze toekomst is het belangrijk dat we zuinig omgaan met onze planeet en daarom is het aan te raden te kiezen voor een duurzame reis met kinderen. Een aantal kindvriendelijke reisorganisaties bieden tegenwoordig leuke en leerzame duurzame reizen voor gezinnen met kinderen aan en als je weet waar je op moet letten om de duurzaamheid te bevorden, dan help je ook mee aan een betere wereld. 

Veilig op reis met de auto

Veilig op reis met de auto

Zie jij op tegen een autoreis met kids? Dat is nergens voor nodig. Maxi Cosi geeft tien tips voor een veilige en onbezorgde autoreis met kleine kinderen.