Wunderland Kalkar

Meer dan 40 attracties net over de grens bij Arnhem

Wunderland Kalkar
  • Grootste aanbod gezinsvakanties
  • Blogs, artikelen & reviews van de redactie

Wunderland Kalkar is met Kernies familiepark een echt wonderland voor families. Stap in de gave attracties van Kernies Familiepark, smul je gek aan de ‘gratis’ frietjes en ijsjes, tap je eigen drankje en overnacht in een van de hotels van Wunderland Kalkar. All inclusive park Wunderland Kalkar ligt net over de Duitse grens bij Arnhem; de perfecte bestemming voor een weekendje weg of te gekke pretparkvakantie met kinderen!

Wist je dat... Wunderland Kalkar de Kids Vakantiegids Award 2024 heeft gewonnen in de categorie Familiehotel met pretpark!

Meer inspiratie

Wunderland Kalkar

Kernie

Kernie is de mascotte van Wunderland Kalkar. Kernie woont op het park in zijn knusse huisje, zodat hij iedere dag alle kinderen kan verwelkomen. Je vindt zijn huisje redelijk vooraan in het park, d..
Wunderland Kalkar

Wunderland Kalkar zomervakantie

Kom zwieren, zwaaien en smullen tijdens de zomervakantie in Wunderland Kalkar! Trotseer meer dan 40 attracties en vele sport- en spelfaciliteiten tijdens je all-in arrangement bij Wunderland Kalkar..
Wunderland Kalkar

Wunderland Kalkar arrangement

Met een Wunderland Kalkar arrangement profiteer je van de all inclusive formule. Vanaf het moment dat je incheckt, mogelijk vanaf 15.00 uur, start je Wunderland Kalkar arrangement en kan het grote ..
Wunderland Kalkar

Wunderland Kalkar Hotels

Als je na één dag nog lang niet genoeg hebt van alle avonturen van Wunderland, kun je natuurlijk blijven overnachten in één van de 6 hotels op het park. Alle hotels ligg..
Wunderland Kalkar

Wunderland Kalkar herfstvakantie

Kom all inclusive genieten in de herfstvakantie bij Wunderland Kalkar. Dit pretpark ligt net over de grens in Duitsland, dus je bent er zo! En met meer dan 40 gave attracties, een verblijf in een v..
Wunderland Kalkar

Pasen bij Wunderland Kalkar

Hiep hoi! Vier het extra lange paasweekend bij Wunderland Kalkar
Wunderland Kalkar

Pinksteren 2024 bij Wunderland Kalkar

Geniet van een lang Pinksterweekend bij Wunderland Kalkar. Maak dolle ritjes in coole attracties, smikkel onbeperkt frietjes en ijsjes, daag je familie uit voor een potje bowlen of midgetgolf en bl..

Verhalen die je wilt lezen 3

Wunderland Kalkar
Nieuws

Liefdadigheidsevenement 'Wunderland Kalkar On Wheels'

Wunderland Kalkar
Blog

REVIEW: Wunderland Kalkar opent nieuwe speeltuin

Wunderland Kalkar
Blog

W(r)auw! DinoGlow Adventure bij Wunderland Kalkar

1

Check meer dan 40 attracties in Wunderland Kalkar

Kernies Familiepark heeft meer dan 40 attracties die geschikt zijn voor grote en kleine avonturiers van alle leeftijden. Wat dacht je van bijvoorbeeld van Safari Adventure, Rio Grande, Clown Around, Pony Train en Mini Tea Cup voor de kleintjes. Deze attracties liggen ook in een apart gedeelte voor jonge kinderen. Let op: er zijn ook attracties waar je pas in mag als je groter bent dan 1,10 m, 1,20 m of 1,30. Zoals de Fly Carroussel, Kernie's Boot, de Wildwaterbaan,  Ferris Wheel, de Achtbaan en de Vertical Swing! In sommige attracties mag je als je 'te klein' bent wel onder begeleiding van een volwassene plaatsnemen.

Ook gaaf: klim jezelf naar de top op de klimwand. Er is een kleine wand, voor kids vanaf 9 jaar en een grote wand, speciaal voor tieners van 16 jaar en ouder. Meld vooraf bij de kassa dat je dit graag wilt doen!

Wunderland Kalkar

In Kernies Familiepark, het attractiepark van Wunderland Kalkar Duitsland, is elke dag van alles te beleven én te leren. Het park opent eind maart en sluit haar deuren weer in november. Let op: vanaf september worden de openingstijden beperkter, dus houdt dat goed in de gaten. Ook is het park in december, januari en februari vaak weer op speciale tijden geopend met een 'avondprogramma in het donker', zoals in 2023 de eerste editie van DinoGlow Adventure. 

2

NIEUW THEMAGEBIED: Kernie's Dorf

Eind maart is Wunderland Kalkar weer geopend. En dit jaar is er een compleet nieuw themagebied: ‘Kernie’s Dorf’. Dit Wunderland Kalkar-themagebied is het resultaat van de avonturen van de mascottes Kernie en Kerna. Zij hebben namelijk hun eigen 'dorp' gebouwd vooraan in het park.

Klimmen en klauteren in Villa Lustigheim

Klim en klauter in de nieuwe speeltuin Villa Lustigheim die wel twee - of soms drie - 'verdiepingen' hoog is. Slide van de verschillende glijbanen, sluip door de geheime gangetjes, klim en klauter over de 'bruggen' en speel met zand en andere kleine spelelementen die je overal vindt op het enorme speeltoestel.

Speurtocht in nieuwe speeltuin

Wist je dat... je ook een speurtocht kunt doen in deze nieuwe speeltuin? Bij de kassa krijg je een formulier mee waarop je de juiste antwoorden (letters) kunt invullen. Vergeet niet om een pen mee te nemen. Je vindt deze letters bij Kernie's Dorf, de Schnabelpost, de Turm der Zeit, Villa Lustigheim en de nieuwe winkel Wunderladen. Lukt het jou om alle letters te vinden en het woord te raden, dan kun je in de winkel een echt diploma ophalen.

FunFact: Kernie's Dorf is de eerste van in totaal zeven themagebieden, die nu jaar na jaar worden ontwikkeld in Wunderland Kalkar.

3

Wunderland Kalkar arrangementen

Heb je aan één dagje Wunderland Kalkar niet genoeg? Dan blijf je toch lekker logeren met een Wunderland Kalkar arrangement. Wunderland Kalkar beschikt over maar liefst zes eigen hotels, pal naast Kernies Familiepark, te midden van aangelegde tuinen en vijvers. Je vindt er familiekamers, diverse restaurants en bars en een klein aanbod aan sportfaciliteiten. 

Wunderland Kalkar Hotel

Vanaf de receptie is er een aparte ingang vanaf het Wunderland Kalkar hotel naar het pretpark, waardoor je niet in de rij bij de kassa hoeft aan te sluiten. En met een beetje geluk kijk je zelfs vanaf je hotelkamer op het pretpark. In het hotel kun je all-inclusive aanschuiven bij het ontbijt (zelf pannenkoekjes maken), lunch en diner (met lekkere schepijs). Tip: voor de lunch kun je ook terecht op het park, want daar geldt ook de all-inclusive formule waarbij je onbeperkt friet, ijs en drankjes kunt bestellen. In het hotel is ook een kidsclub, een aantal bowlingbanen, een kleine indoorspeeltuin met ijsjesautomaat, een gamehal en je kunt er allerlei spelletjes spelen zoals sjoelen, biljarten en bordspelen. In de avond kun je dan ook nog een snack halen en soms is er live muziek of een ander event. 

Tip: Boek je verblijf in het Wunderland Kalkar Hotel voor 2 dagen en 1 nacht en test een weekend lang de meer dan 40 attracties in het park, ga 's avonds bowlen of kegelen en smul van de heerlijke buffetten!

4

All inclusive Wunderland Kalkar

Bij Wunderland Kalkar verblijf je op basis van 'all inclusive light'. Dat is niet alleen heel handig voor ouders, maar ook super voor kids. Stap zo vaak in de attracties als je maar wilt en smul zo veel ijsjes of frietjes als je maar opkunt. Op Kernies Familiepark zijn verschillende zitjes en terrasjes met uitzicht over de Rijn, zodat je tussen alle attracties door even rustig van wat lekkers kunt genieten. Met de all inclusive light arrangementen geniet je (afhankelijk van je gekozen arrangement) ook onbeperkt van de lunch, diner, koffie en thee met gebak en andere drankjes. Je hebt tevens onbeperkt toegang tot de fitnessruimte, bowling- en kegelbanen en sport- en spelfaciliteiten. 's Avonds is er entertainment, onder andere in de caféstraat.

Wunderland Kalkar

Foto’s 12

Wunderland Kalkar
Wunderland Kalkar
Wunderland Kalkar
Wunderland Kalkar
Wunderland Kalkar
Wunderland Kalkar
Wunderland Kalkar
Wunderland Kalkar
Wunderland Kalkar
Wunderland Kalkar
Wunderland Kalkar
Wunderland Kalkar

Wat vond je van dit artikel?

Gemiddelde score van ( Reviews & ervaringen)

Door jou bekeken

Wunderland Kalkar

Thema