Argentinië

  • Grootste selectie familievakanties
  • Met zorg geselecteerd door de redactie

Voor avontuurlijke gezinnen heeft Argentinië veel te bieden. Waan je Tarzan en Jane in de jungle. Kijk je ogen uit over de grote graslanden van Pampas. En ervaar hoe het is om letterlijk aan het einde van de wereld te zijn in het uiterste zuiden in het prachtige Patagonië, Vuurland en Tierra del Fuego. Voor meer actie kun je terecht in de hoofdstad Buenos Aires. Geniet met het gezin in adembenemend Argentinië.

1

Argentinië steden

Ontdek hoofdstad Buenos Aires met zijn mix van elegante architectuur, fascinerende musea, sfeervolle restaurants en drukke markten. Alles is temperamentvol in de stad. De passie van de tango en voetbalfans - hele straten zijn geschilderd in de teamkleuren. Een bezoek aan het wereldberoemde Boca-stadion is dan ook de moeite waard, zeker als je voetbalfan bent. De oude wijk San Telmo met zijn 19e-eeuwse koloniale gebouwen, smalle straatjes en straatartiesten is bijzonder karakteristiek. In het district Palermo kun je de dierentuin van Buenos Aires bezoeken. Niet ver van Buenos Aires is Parque de la Costa, een van de grootste pretparken in Zuid-Amerika, met achtbanen, reuzenrad, avontuurlijke attracties, veel activiteiten voor jongere kinderen en shows (let op: veelal in het Spaans).

De hoofdstad ligt aan het strand, wat natuurlijk een geweldige combi is als je met kids op vakantie in Argentinië bent. Miramar is met zijn 20 kilometer lange strand en watersportactiviteiten waarschijnlijk de beste keuze voor een gezinsvakantie; Pehuen Co is vooral voor mensen die de drukte willen ontvluchten.

Wist je dat: de biefstuk in Argentinië komt meestal van een os. Je moet even wennen aan de smaak. Ze eten ook pas vanaf 21 uur, houd daar rekening mee met kleinere kids.

Wist je dat: de beste tijd voor een familievakanties naar Argentinië is onze winter, behalve in de Andes en Patagonië, die cool zijn. In onze zomer zijn Buenos Aires en de Pampas koud.

2

Avonturen in Argentinië

Avontuurlijke watersportliefhebbers kunnen in Noord-Argentinië raften, kanoën, zwemmen in natuurlijke zwembaden en watervallen spotten tijdens een Argentinië rondreis. Het door UNESCO beschermde Iguazú Falls National Park, dat Argentinië deelt met Brazilië en Paraguay, heeft een waanzinnige waterval van 80 meter. Je kunt hier vaak geweldige regenbogen zien - de beste zijn bij Devil's Throat Falls. Klinkt perfect voor een selfie. Het park herbergt ongeveer 400 soorten vogels (spot jij de toekan en papegaai?) en meer dan 2000 planten. In het noordoosten zijn de Iberá moerassen. Neem je verrekijker mee en ga als een echte Freek Vonk op zoek naar apen, moerasherten, schildpadden, kaaimannen en capibara’s.

3

Argentinië Rondreis

In zuid-centraal Argentinië kom je tijdens jullie Argentinië rondreis kilometers lang niets of niemand tegen op de uitgestrekte grasvlaktes van de Pampas. Paardenliefhebbers kunnen paardrijden in de Pampas.

Lake District, een magische plaats in het noorden van Patagonië - met gletsjermeren in de Andes, de hooglanden van de Alpen en gematigde regenwouden is een van de hoogtepunten van de Argentinië rondreis. Er is een schat aan buitenactiviteiten en accommodaties, variërend van kamperen tot luxere opties. Verder naar het zuiden vind je nog Vuurland en Tierra del Fuengo.

Voor meer avontuurlijke families die een lange Argentinië rondreis maken, is er het Tierra del Fuego National Park op het eiland Tierra del Fuego in het verre zuiden. Het is echt in the middle of nowhere aan het einde van de wereld, maar een echte aanrader. In de meest zuidelijke regio van Patagonië kun je ook skiën, snowboarden en sleeën.

Tip: Als je echt een grote Argentinië rondreis maakt, heb je te maken met grote temperatuurverschillen. In de jungle is het hot-hot-hot en in het uiterste zuiden zakt de temperatuur naar net boven het vriespunt. Cool! Neem dus de juiste kleding mee.

Wist je dat: De Argentijnse Falabella is een van ’s werelds allerkleinste paardensoorten. Hun schofthoogte is 71 tot 86 centimeter. Te schattig!

Wist je dat: De grasvlaktes in zuid-centraal Argentinië zijn zo groot dat je de kromming van de aarde kunt zien. Zie jij het ook? 

Wat vond je van dit artikel?

Gemiddelde score van 5 (1 reviews)

Door jou bekeken

Argentinië

Thema