Een vakantie of rondreis in Zuid-Amerika met kinderen is echt een beleving. Ontdek oude culturen, zoals die van de Inca's bij de oude stad Machu Picchu in de Peruaanse bergen, struin door koloniale steden en slinger door het Amazonewoud.

Zuid Amerika met kinderen

Op vakantie met de kinderen in tropisch en kleurrijk Zuid-Amerika is enorm veel te ontdekken. Ontmoet de indianen die in de Peruaanse bergen leven met hun lama's, bewonder prachtige koloniale steden en trek ook vooral de jungles van het Amazonewoud in; hier zie je grappige kikkertjes, vrolijk gekleurde vogels en veel meer. Of vier het wereldberoemde Braziliaanse carnaval in Rio de Janeiro!

Zuid Amerika met kinderen
Ecuador en Peru met kinderen

Ecuador en Peru met kinderen

Op avontuur in het land van de indianen? Dan moet je in Ecuador of Peru zijn. Deze landen zijn zogenaamde Andes-landen, wat betekent dat de bergen van de Andes er dwars doorheen lopen en dat er heel veel indianen wonen. Ga je naar Ecuador, dan is het leuk om de markten van Otavalo te bezoeken; hier komen de lokale Ecuatorianen elke dag hun waren verkopen en de vrouwen dossen zich uit in de mooiste traditionele kleding. Ga je naar Peru, dan mag je Machu Picchu niet missen. Deze mysterieuze verborgen stad stamt uit de tijd van de Inca's, de oorspronkelijke bewoners van Peru, maar niemand weet hoe de indianen de stad eeuwen geleden hebben kunnen bouwen. Een andere aanrader in Peru is de stad Arequipa, de "witte stad". Hier zie je prachtige Spaanse gebouwen en check je eeuwenoude Inca-mummies in de musea. Het Inca-meisje Juanita is wel 500 jaar oud!

Amazone met kinderen

Het Zuid-Amerikaanse Amazonewoud is het grootste tropisch regenwoud ter wereld en strekt zich uit over 9 landen, waaronder Brazilië, Peru en Ecuador. Vooral in Brazilië kun je enorm leuke tours naar de jungle doen, waarbij je over de Amazonerivier vaart in een kano, visjes vangt met een zelfgemaakte hengel en bij de indianen logeert! Verder wordt op scholen veel aandacht besteed aan het behoud van het tropisch regenwoud, dus wat is er nou leuker dan er in eigen persoon doorheen te wandelen?

Tip: Familieavontuur biedt onder de noemer ‘Duurzaam Toerisme’ reizen aan waarbij je op vakantie een bijdrage kunt leveren aan lokale projecten voor de natuur of de bevolking.

Amazone met kinderen

Deel sterren uit!

Ik geef Zuid Amerika met kinderen:

Score: 3 sterren uit 8 beoordelingen

Lees meer ▾
Top 6 Zuid Amerika met kinderen
Jacana Amazon Wellness Resort

Jacana Amazon Wellness Resort ★ ★ ★ ★

 • Waan je in de jungle
 • Ravotten in de speeltuin
 • Tropisch eco-zwembad met waterval
1
Hotel Krasnapolsky

Hotel Krasnapolsky ★ ★ ★ ★

 • In hartje Paramaribo
 • Plonsen in het buitenzwembad
 • Zwemmen met uitzicht over de stad
2
Hotel De Plantage

Hotel De Plantage ★ ★

 • Dutje doen in je hangmat op het terras
 • Omringt door apen en tropische vogels
 • Plonsen in het buitenzwembad
3
Hotel Surinat

Hotel Surinat ★ ★ ★ ★

 • Plonsen in het buitenzwembad
 • Logeren op een oude citrusplantage
 • Ravotten in de speeltuin
4
Cultuur, natuur en gastvrijheid van Brazilië

Cultuur, natuur en gastvrijheid van Brazilië

 • Wilde tocht door het regenwoud
 • Kajakken in de natuur
 • Luiaards en apen spotten
5
Paramaribo, boottochten en apen in Suriname

Paramaribo, boottochten en apen in Suriname

 • Dolfijnen spotten
 • Op zoek naar kaaimannen en aapjes
 • Slapen in de jungle en in een lodge op het water
6

Bekijk locatie op google maps

Bestemmingen in Zuid Amerika met kinderen
Argentinië

Argentinië

Voor avontuurlijke gezinnen heeft Argentinië veel te bieden. Waan je Tarzan en Jane in de jungle. Kijk je ogen uit over de grote graslanden van Pampas. En ervaar hoe het is om letterlijk aan het einde van de wereld te zijn in het uiterste zuiden in het pr

Brazilie

Brazilie

Naar Brazilie met kinderen? Kids Vakantiegids tipt je vast de leukste highlights in dit Zuid-Amerikaanse land! Dans samba in Rio, ga op jungle-avontuur in de Amazone en geniet op tropische stranden.

Ecuador

Ecuador

Op zoek naar informatie over een vakantie naar Ecuador met kinderen? Hier vind je de leukste tips voor een familievakantie in Ecuador, rondreizen, bezienswaardigheden en bestemmingen.

Peru

Peru

Op zoek naar informatie voor een vakantie naar Peru met kinderen? Hier vind je de leukste tips voor kinderen en familie. Inca’s, Nazca, Pisco, Uros en natuurlijk Machu Picchu. Alle geheimen van Peru!

Suriname

Suriname

Op zoek naar informatie voor een vakantie naar Suriname met kinderen? Hier vind je de leukste tips voor gezinnen. Ontdek de jungle, shop in Paramaribo, vaar over de Surinamerivier en spot reuzenschilpadden!