Zuid Amerika met kinderen

 • Grootste selectie familievakanties
 • Met zorg geselecteerd door de redactie

Een vakantie of rondreis in Zuid-Amerika met kinderen is echt een beleving. Ontdek oude culturen, zoals die van de Inca's bij de oude stad Machu Picchu in de Peruaanse bergen, struin door koloniale steden en slinger door het Amazonewoud.

Top 4 vakanties

Paramaribo

Jacana Amazon Wellness Resort

 • Waan je in de jungle
 • Ravotten in de speeltuin
 • Tropisch eco-zwembad met waterval
Bekijk vakantie

Jacana Amazon Wellness Resort

Bekijk vakantie
Commewijne

Hotel De Plantage

 • Dutje doen in je hangmat op het terras
 • Omringt door apen en tropische vogels
 • Plonsen in het buitenzwembad
Bekijk vakantie

Hotel De Plantage

Bekijk vakantie
Rio de Janeiro

Cultuur, natuur en gastvrijheid van Brazilië

 • Wilde tocht door het regenwoud
 • Kajakken in de natuur
 • Luiaards en apen spotten
Bekijk vakantie

Cultuur, natuur en gastvrijheid van Brazilië

Bekijk vakantie
Paramaribo

Paramaribo, boottochten en apen in Suriname

 • Dolfijnen spotten
 • Op zoek naar kaaimannen en aapjes
 • Slapen in de jungle en in een lodge op het water
Bekijk vakantie

Paramaribo, boottochten en apen in Suriname

Bekijk vakantie

Meer inspiratie

Argentinië

Voor avontuurlijke gezinnen heeft Argentinië veel te bieden. Waan je Tarzan en Jane in de jungle. Kijk je ogen uit over de grote graslanden van Pampas. En ervaar hoe het is om letterlijk aan h..

Suriname

Een reis naar Suriname met kinderen is een reis om nooit meer te vergeten. In dit spannende land vol jungle kun je gewoon Nederlands praten met de gastvrije bevolking, smullen van Surinaamse maalti..

Brazilie

Naar Brazilie met kinderen? Goed idee! Dit uitgestrekte Zuid-Amerikaanse land is ideaal als zon-, zee- en strandbestemming, maar is door de leuke activiteiten en gave highlights ook heel geschikt v..

Peru

Ontrafel alle mysterieuze geheimen en legendes tijdens een rondreis naar Peru met kinderen. Reis langs de meest unieke wonderen die het land te bieden heeft zoals de rieten eilandjes op het grootst..

Ecuador

Een van de kleinste, maar een van de meest veelzijdige landen van Zuid-Amerika: Ecuador. Een reis naar Ecuador met kinderen is een unieke belevenis, waarbij jullie je in vier werelden wanen: strand..
1

Zuid Amerika met kinderen

Op vakantie met de kinderen in tropisch en kleurrijk Zuid-Amerika is enorm veel te ontdekken. Ontmoet de indianen die in de Peruaanse bergen leven met hun lama's, bewonder prachtige koloniale steden en trek ook vooral de jungles van het Amazonewoud in; hier zie je grappige kikkertjes, vrolijk gekleurde vogels en veel meer. Of vier het wereldberoemde Braziliaanse carnaval in Rio de Janeiro!

2

Ecuador en Peru met kinderen

Op avontuur in het land van de indianen? Dan moet je in Ecuador of Peru zijn. Deze landen zijn zogenaamde Andes-landen, wat betekent dat de bergen van de Andes er dwars doorheen lopen en dat er heel veel indianen wonen. Ga je naar Ecuador, dan is het leuk om de markten van Otavalo te bezoeken; hier komen de lokale Ecuatorianen elke dag hun waren verkopen en de vrouwen dossen zich uit in de mooiste traditionele kleding. Ga je naar Peru, dan mag je Machu Picchu niet missen. Deze mysterieuze verborgen stad stamt uit de tijd van de Inca's, de oorspronkelijke bewoners van Peru, maar niemand weet hoe de indianen de stad eeuwen geleden hebben kunnen bouwen. Een andere aanrader in Peru is de stad Arequipa, de "witte stad". Hier zie je prachtige Spaanse gebouwen en check je eeuwenoude Inca-mummies in de musea. Het Inca-meisje Juanita is wel 500 jaar oud!

3

Amazone met kinderen

Het Zuid-Amerikaanse Amazonewoud is het grootste tropisch regenwoud ter wereld en strekt zich uit over 9 landen, waaronder Brazilië, Peru en Ecuador. Vooral in Brazilië kun je enorm leuke tours naar de jungle doen, waarbij je over de Amazonerivier vaart in een kano, visjes vangt met een zelfgemaakte hengel en bij de indianen logeert! Verder wordt op scholen veel aandacht besteed aan het behoud van het tropisch regenwoud, dus wat is er nou leuker dan er in eigen persoon doorheen te wandelen?

Tip: Familieavontuur biedt onder de noemer ‘Duurzaam Toerisme’ reizen aan waarbij je op vakantie een bijdrage kunt leveren aan lokale projecten voor de natuur of de bevolking.

Wat vond je van dit artikel?

Gemiddelde score van 3.4 (8 reviews)

Door jou bekeken

Zuid Amerika met kinderen

Thema