Peru

  • Grootste selectie familievakanties
  • Met zorg geselecteerd door de redactie

Ontrafel alle mysterieuze geheimen en legendes tijdens een rondreis naar Peru met kinderen. Reis langs de meest unieke wonderen die het land te bieden heeft zoals de rieten eilandjes op het grootste meer van Zuid-Amerika, historische overblijfselen van de Inca’s, de verborgen stad diep in de bergen en de Nazca tekeningen in de woestijn. Durf jij een avontuur in dit mystieke land aan?

Top 1 vakanties

Lima

Riksja Family Peru - Poncho’s, panfluiten en bolhoedjes

  • Cultuur, actie en avontuur
  • Zandsurfen, raften en tokkelen door een bergkloof
  • Driedaagse trekking door het Andesgebergte naar Machu Picchu
Bekijk vakantie

Riksja Family Peru - Poncho’s, panfluiten en bolhoedjes

Bekijk vakantie
1

Peru met kinderen

Peru staat bekend als het land van de Inca’s en is met de vele historische en natuurwonderen misschien wel het meest mystieke land ter wereld. Tijdens een rondreis door Peru met kinderen kunnen jullie alle geheimen en legendes van de Inca indianen ontrafelen en wereldwonderen als de verborgen stad Machu Picchu. Bezoek de koloniale hoofdstad Lima, maak een boottocht op het Titicaca-meer en geniet van de mooie stranden die Peru te bieden heeft. Kinderen zullen hun ogen uitkijken bij de enorme gebergten, groene regenwouden en kilometerslange meren rivieren. Een bijzonder land voor avontuurlijke kids! Omdat de meeste excursies actief zijn en de vlucht naar Lima lang is, is een gezinsreis naar Peru vooral geschikt voor oudere kinderen. 

Peru bezienswaardigheden

In een land met zoveel historische wonderen en natuurschoonheden is er aan bezienswaardigheden geen tekort. Dit zijn de beste tips voor een reis naar Peru met kinderen.        

2

Ontdek de oude beschavingen

Nazca Lijnen 

In Peru ontdek je de geheimen van oude legendes. Je kan bijvoorbeeld per vliegtuigje de mysterieuze Nazca lijnen in de woestijn verkennen. Deze lijnen zijn tekeningen die zo groot zijn dat ze alleen goed te zien zijn vanuit de lucht. Welke tekens kun jij herkennen?

Machu Picchu 

De verloren Inca stad Machu Picchu is een van de zeven wereldwonderen en dus zeker een bezoek waardig. Je kan de Inca Trail bewandelen om bij Machu Picchu te komen, maar deze wandeltocht is zwaar en niet geschikt voor jonge kinderen. Je kan ook bij Machu Picchu komen middels bussen en treinen. Ook leuk: in de verloren stad Machu Picchu lopen kuddes lama’s vrij rond.

3

Het water op in Peru

Islas Ballestas

Of wat dacht je van een boottocht naar de Islas Ballestas eilandjes voor de kust van Pisco. Deze kleine rotseilanden worden bewoond door onder andere pelikanen, aalscholvers en pinguïns. Je zult er zelfs grote zeeleeuwen-families spotten! Al deze coole dieren kun je zien tijdens een boottocht langs de eilandjes. 

Raften

Peru heeft meer dan 12 grote rivieren van meer dan 600 kilometer lang, dus er wordt flink wat afgeraft. Je kunt bijvoorbeeld raften op de Tumbes rivier, de Santa rivier en de Majes rivier. De tochten variëren van een route in één dag tot routes van meerdere dagen. Let goed op bij het inschrijven dat de route niet te moeilijk is en geschikt is voor de leeftijd van de kinderen.

Titicaca-meer

Het Titicaca-meer is het grootste meer van Zuid-Amerika dat op de grens van Bolivia en Peru ligt. Een unieke ervaring is een bootrit naar de Uros eilanden, wel 50 drijvende eilandjes, die gemaakt zijn van riet. Op elk eilandje wonen Uros-indianen en jij kunt komen kijken hoe ze leven.

4

Stoere steden

Lima

De hoofdstad van Peru is een gezellige mix van allerlei culturen. Je ziet vooral heel veel koloniale architectuur, zoals de kathedraal. Je kunt hier naar allerlei gave musea, vol kunst en voorwerpen uit de Inca-tijd, zoals het Rafael Larco Herrera Archeological Museum. In de stad vind je ook veel gezellige restaurantjes waar je de Peruaanse keuken kunt uitproberen.

Arequipa

De koloniale stad Arequipa ligt in een vallei aan de voet van de met sneeuw bedekte El Misti vulkaan. Veel gebouwen zijn gemaakt van sillar, een parelmoerachtig wit vulkanisch gesteente. Vooral het Santa Catalina klooster is indrukwekkend om te bezoeken. Breng ook een bezoekje aan de mummie Juanita, zij is gevonden in een gletsjer van de berg Ampato. Juanita werd geofferd door de Inca’s om de goden tevreden te houden.

5

Chillen op de stranden van Peru

De Peruaanse kust is meer dan 3.000 kilometer lang, dus er zijn genoeg stranden te vinden. Het schiereiland El Paraiso bij de hoofdstad Lima heeft een aantal superstranden, waar je heerlijk rustig van de zon, zee en het strand kunt genieten. Check ook El Silencio, ook bij Lima. Door het heldere water, de rustige zee en het fijne zand is dit een top familiestrand.

6

Rondreis Peru met kinderen

Doordat Peru zoveel bijzonders te bieden heeft, het land erg groot is en de vliegreis erg lang, is het aangeraden om voor een rondreis van minimaal twee tot drie weken te kiezen. Op die manier is de vliegduur de moeite waard en weet je zeker dat je al het schoon kunt bewonderen dat Peru te bieden heeft. Met de Riksja familierondreis van 3 weken weet je zeker dat je alle hoogtepunten van Peru meemaakt, maar wel in een rustig reistempo. Wel zo fijn met kids!

7

Beste reistijd Peru met kinderen

Peru staat globaal gezien uit drie delen: de kustlijn met Lima, de hoofdstad, het zuiden met het Andes-gebergte en het noorden, het stuk van Peru met het Amazone regenwoud. Dit gedeelte is ook de grootste regio in Peru en Loreto genaamd. De luchtvochtigheid is hier erg groot en er heerst een tropisch klimaat. Er valt hier dan ook veel regen en het is er heet en klam. De maanden augustus en september is het iets droger en zijn de regenbuien korter. Ook in de bergen in het zuiden van Peru is het dan vaak droog en zonnig. Hou er wel rekening mee dat de temperaturen overdag en ’s nachts erg verschillen, soms wel van 20 graden tot 0 graden. Neem daarom altijd genoeg warme kleding mee! De kuststrook is het beste te bezoeken van december tot en met maart, dan is het heerlijk zonnig. Ga je op rondreis dan kun je het beste tussen april en september gaan. Alhoewel er in Lima dan vaak een dichte mist hangt, is het in het zuiden van de kust zonnig en dit is voor het grootste gedeelte van het land de beste reistijd voor een reis naar Peru met kinderen.  

Wat vond je van dit artikel?

Gemiddelde score van 3.8 (12 reviews)

Door jou bekeken

Peru

Thema