Een van de kleinste, maar een van de meest veelzijdige landen van Zuid-Amerika: Ecuador. Een reis naar Ecuador met kinderen is een unieke belevenis, waarbij jullie je in vier werelden wanen: stranden aan de kustlijn, jungle in de Amazone, bergen in de Anders en de prachtige Galapagos eilanden. 

Ecuador met kinderen                               

Ecuador mag dan een van de kleinste landen van Zuid-Amerika zijn, het is niet een van de minste. Het is namelijk een heel veelzijdig land, dat bij de lokale bevolking ook wel bekend staat als ‘het land van de vier werelden’, vanwege de vier gebieden die allemaal anders zijn en hun eigen schoonheid bieden. Of het nu de sneeuw bedekte bergtoppen in de Andes zijn, de mooie stranden van de kustlijn, het tropische regenwoud in de Amazone of het flora en fauna paradijs van de Galapagos eilanden. Door deze veelzijdigheid is er van alles te beleven voor avontuurlijke gezinnen. Jullie kunnen bijvoorbeeld jungle-excursies maken, snorkelen of mountainbiken van een vulkaan. Ecuador heeft een spectaculaire natuur en vele mogelijkheden om wilde dieren te zien. Wat dacht je van apen, papegaaien of dolfijnen? In Ecuador worden kinderen zeer gewaardeerd en ze worden op een hartelijke manier ontvangen door de lokale bevolking. Het is een perfect land voor gezinnen die verre reizen met kinderen willen maken. Avontuurlijk maar wel veilig. Vol natuur, cultuur en een hele andere wereld. Een reis naar Ecuador met kinderen is daarom een goed idee!

Ecuador bezienswaardigheden         

Quito

Een bezoekje aan de koloniale hoofdstad van het land mag eigenlijk niet ontbreken tijdens een reis naar Ecuador. Quito is een stad met een rijk verleden en een oud stadsdeel dat bestaat uit koloniale straten, kerken en pleinen. Naast het bewonderen van de schitterende, historische gebouwen is er nog veel meer te doen. Bezoek onder andere bijvoorbeeld de Guayllabamba Zoo, het interactie science museum ‘Museo Interactivo de Ciencias’, het Vivarium Reptielen Museum en het Carolina Park voor een boottochtje en picknick.

Stap op de evenaar

Wat is er nu gaven dan op de evenaar staan? De evenaar gaat dwars door Ecuador heen en alhoewel deze lijn natuurlijk door meer landen loopt is Ecuador dé evenaar plek. Ecuador is namelijk de Spaanse benaming voor evenaar. In de hoofdstad Quito kun je het monument bezoeken en een foto maken op de evenaar. Dat is nog eens bijzonder!

Cotopaxi National Park

Net onder Quito ligt het Cotopaxi National Park, waar je kunt genieten van adembenemende uitzichten over de besneeuwde bergtoppen, wilde paarden, ruïnes en meren. Ideaal met kinderen, want je hoeft geen trektocht te voet te maken. Met een taxi kun je in zo’n 45 minuten de entree tot het park bereiken en in nog eens 30 minuten kom je op een hooggelegen parkeerterrein, waarvandaan je een schitterend uitzicht hebt. Avontuurlijke kids wagen de klim naar de top. Tip: neem warme kleding mee voor een bezoek aan Cotopaxi.

Galapagos eilanden

De Galapagos eilanden zijn een verspreide groep eilanden die in de Stille Oceaan liggen. Als afsluiter van je rondreis Ecuador is dit een heerlijke plek om te relaxen op de prachtige stranden. Extra bijzonder: planten en dieren zijn op een speciale wijze geëvolueerd; ze zijn namelijk onvoorstelbaar tam. Door het ontbreken van natuurlijke vijanden en mensen zijn de dieren hun oorspronkelijke schuwheid kwijtgeraakt. De flora en fauna op deze schitterende eilanden is dan ook geweldig.

Amazonewoud 

Het Amazonewoud bestaat uit tropisch regenwoud. In het gebied liggen uitgestrekte natuurparken en grote delen van het woud zijn ongeschonden. Je kunt hier in lodges slapen die gerund worden door lokale indianengemeenschappen. In het regenwoud leven ongeveer 2,5 miljoen insectensoorten, tientallen duizenden plantensoorten, en bijna 2000 soorten vogels en zoogdieren. De diversiteit van plantsoorten is de hoogste ter wereld! In het Amazonegebied kun je van alles doen.  Bijvoorbeeld een vlindertuin bezoeken of met een opblaasband over de langste rivier, de Rio Napo, dobberen. Hoogtepunt is natuurlijk een tocht door de jungle!

Otavalo

Otavalo is een plaatsje iets boven Quito. Dit stadje staat bekend om de indianen die er wonen en om zijn markten waar vooral handwerk, leer, houtsnijwerk en textiel verkocht wordt. De inwoners van Otavalo (Otavaleños genoemd) zijn erg trots op hun afkomst van de indianen. Je kan tijdens je vakantie een bezoek brengen aan Peguche, een indianendorp, of aan Cotocachi, waar leer gemaakt wordt. Deze markten zijn bijzonder sfeervol en ideaal voor het aanschaffen van souvenirs!

Rondreis Ecuador met kinderen

Ecuador is een prachtig en veelzijdig land. Om alles te kunnen zien kun je het beste een kindvriendelijke rondreis boeken, want tijdens een rondreis kan je optimaal genieten van al het moois dat het land te bieden heeft. Kies bijvoorbeeld voor de ‘Familiereis Ecuador - Avontuur op de evenaar’. Tijdens deze reis beleef je werkelijk alle hoogtepunten van het land, zoals een verblijf in de Koloniale hoofdstad Quito, een bezoek aan de evenaar, een overnachting bij een indianenfamilie, slapen in het tropische Amazone woud, een optioneel bezoek aan de Galapagos eilanden en nog veel meer!

Beste reistijd Ecuador met kinderen 

Ecuador heeft een veelzijdig landschap en daarmee ook een veelzijdig klimaat. Het land wordt in vier zones verdeeld: de kust (Costa), de Anders (Sierra), het Amazonegebied (Oriente) en de Galapagoseilanden. Ecuador ligt pal op de evenaar en kent daarom geen echte seizoenen zoals in Nederland. Aan de kust en in het Andresgebied zijn er wel twee verschillende perioden die je seizoenen zou kunnen noemen. Een droog en koel seizoen en een nat en heet seizoen. Aan de kust, de Costa, valt het droge en koele seizoen van mei tot december, het natte en hete van januari tot april. Het is dan gemiddeld 31 ͦC. In de Andres is de temperatuur het hele jaar vrij constant, gemiddeld 25  ͦC. Het droge seizoen is van april tot november, maar ook dan kan het af en toe behoorlijk plenzen. In het Amazonegebied is het warm en regenachtig het hele jaar door. De minste regen valt van augustus tot december. De periode juni tot en met september wordt als beste reistijd gezien. Het is dan redelijk droog en niet te heet. Maar hou er rekening mee dat het weer in Ecuador onvoorspelbaar is.

Praktische informatie

* Beste reistijd: Juni tot en met september en februari tot en met april (Galapagos eilanden).

* Reisduur: Het is ca. 12,5 uur vliegen vanaf Amsterdam Schiphol.
* Tijdsverschil met Nederland: In de zomer is het 7 uur vroeger in Ecuador en in de wintertijd is het 6 uur vroeger. 
* Taal: Spaans.
* Munteenheid: Amerikaanse dollar.
* Vaccinaties: Voor Ecuador worden de vaccinaties voor DTP, Gele Koorts en Hepatitis A aanbevolen. Aan de hand van jullie reisschema kan bepaald worden welke vaccinaties nog extra van toepassing zijn.
* Visum: Voor een bezoek aan Ecuador is geen visum nodig. 
* Belangrijke alarmnummers: Algemeen 111, Politie 101, Brandweer 102, Ambulance 131.

Deel sterren uit!

Ik geef Ecuador:

Score: 4 sterren uit 8 beoordelingen

Lees meer ▾
Bestemmingen in Zuid Amerika
Argentinië

Argentinië

Voor avontuurlijke gezinnen heeft Argentinië veel te bieden. Waan je Tarzan en Jane in de jungle. Kijk je ogen uit over de grote graslanden van Pampas. En ervaar hoe het is om letterlijk aan het einde van de wereld te zijn in het uiterste zuiden in het pr

Brazilie

Brazilie

Naar Brazilie met kinderen? Kids Vakantiegids tipt je vast de leukste highlights in dit Zuid-Amerikaanse land! Dans samba in Rio, ga op jungle-avontuur in de Amazone en geniet op tropische stranden.

Peru

Peru

Op zoek naar informatie voor een vakantie naar Peru met kinderen? Hier vind je de leukste tips voor kinderen en familie. Inca’s, Nazca, Pisco, Uros en natuurlijk Machu Picchu. Alle geheimen van Peru!

Suriname

Suriname

Op zoek naar informatie voor een vakantie naar Suriname met kinderen? Hier vind je de leukste tips voor gezinnen. Ontdek de jungle, shop in Paramaribo, vaar over de Surinamerivier en spot reuzenschilpadden!