Ecuador

Ecuador

Op zoek naar informatie over Ecuador voor een vakantie met kinderen? Hier vind je de leukste tips voor een familievakantie met kinderen in Ecuador. Lees meer

Ecuador met kinderen 

Ecuador is een ideaal vakantieland voor een gezinsvakantie! Het is namelijk een heel veelzijdig land. Je hebt er een jungle, strand maar ook hoge bergen. Je kunt jungle-excursies maken, snorkelen of mountainbiken van een vulkaan! Ecuador heeft een spectaculaire natuur en vele mogelijkheden om wilde dieren te zien. Wat dacht je van apen, papegaaien of dolfijnen? In Ecuador worden kinderen zeer gewaardeerd en ze worden op een hartelijke manier ontvangen door de lokale bevolking. Het is een perfect land voor gezinnen die verre reizen met kinderen willen maken. Avontuurlijk maar wel veilig!

Beste reistijd 

Ecuador heeft een veelzijdig landschap en daarmee ook een veelzijdig klimaat. Het land wordt in vier zones verdeeld: de kust (Costa), de Anders (Sierra), het Amazonegebied (Oriente) en de Galapagoseilanden. Ecuador ligt pal op de evenaar en kent daarom geen echte seizoenen zoals in Nederland. Aan de kust en in het Andresgebied zijn er wel twee verschillende perioden die je seizoenen zou kunnen noemen. Een droog en koel seizoen en een nat en heet seizoen.

De Costa
Aan de kust valt het droge en koele seizoen van mei tot december, het natte en hete van januari tot april. Het is dan gemiddeld 31 ͦC.

De Sierra
De temperatuur is hier het hele jaar vrij constant, gemiddeld 25  ͦC. Het droge seizoen is van april tot november, maar ook dan kan het af en toe behoorlijk plenzen.

Oriënte
In het Amazonegebied is het warm en regenachtig het hele jaar door. De minste regen valt van augustus tot december.

De periode juni tot en met september wordt als beste reistijd gezien. Het is dan redelijk droog en niet te heet. Maar het weer in Ecuador is onvoorspelbaar.

Ecuador rondreis met kinderen 

Ecuador is een prachtig en veelzijdig land. Om alles te kunnen zien kan je een kindvriendelijke rondreis boeken, want tijdens een rondreis kan je optimaal genieten van al het moois dat het land te bieden heeft.

Familierondreis inclusief Bonaire
Neem bijvoorbeeld de prachtige familierondreis van SNP Travelkids. Deze reis laat je de mooiste plekken van Ecuador zien. Je begint in de hoofdstad Quito en verblijft daarna in het stadje Otavalo. Tijdens de rondreis ga je ook drie dagen naar de jungle in het Amazonewoud! Als afsluiting breng je een bezoek aan Bonaire waar je nog even lekker van dit tropische eiland kunt genieten. In het Amazonewoud zijn verschillende activiteiten mogelijk zoals zwemmen bij watervallen of een indiaanse familie bezoeken! Bij deze rondreis sluit je de vakantie af aan het prachtige strand van Puorto Lopez.

Bestemmingen 

Quito
Quito is de hoofdstad van Ecuador en ligt op ongeveer 2800 meter hoogte in de Andesvallei. Quito is een stad met een rijk verleden en een oud stadsdeel dat bestaat uit koloniale straten, kerken en pleinen. 

Otavalo
Otavalo is een plaatsje iets boven Quito. Dit stadje staat bekend om de indianen die er wonen en om zijn markten waar vooral handwerk, leer, houtsnijwerk en textiel verkocht wordt. De inwoners van Otavalo (Otavaleños genoemd) zijn erg trots op hun afkomst van de indianen. Je kan tijdens je vakantie een bezoek brengen aan Peguche, een indianendorp, of aan Cotocachi, waar leer gemaakt wordt. Deze markten zijn bijzonder sfeervol.

Galapagoseilanden
De Galapagoseilanden zijn een verspreide groep eilanden die in de Stille Oceaan liggen. Als afsluiter van je rondreis Ecuador is dit een prima plek om te relaxen. Extra bijzonder: planten en dieren zijn op een speciale wijze geëvolueerd; ze zijn namelijk onvoorstelbaar tam. Door het ontbreken van natuurlijke vijanden en mensen zijn de dieren hun oorspronkelijke schuwheid kwijtgeraakt.

Amazonewoud
Het Amazonewoud bestaat uit tropisch regenwoud. In het gebied liggen uitgestrekte natuurparken en grote delen van het woud zijn ongeschonden. Je kunt hier in lodges slapen die gerund worden door lokale indianengemeenschappen. In het regenwoud leven ongeveer 2,5 miljoen insectensoorten, tientallen duizenden plantensoorten, en bijna 2000 soorten vogels en zoogdieren. De diversiteit van plantsoorten is de hoogste ter wereld! In het Amazonegebied kun je van alles doen.  Bijvoorbeeld een vlindertuin bezoeken of met een opblaasband over de langste rivier, de Rio Napo, dobberen. Hoogtepunt is natuurlijk een tocht door de jungle!

Praktische informatie

 • Beste reistijd – Juni t/m september
 • Tijdsverschil met Nederland – 6 uur vroeger in de wintertijd, 7 uur vroeger in de zomertijd
 • Taal - Spaans
 • Valuta - Amerikaanse dollar
 • Vaccinaties - Voor reizen naar Ecuador zijn geen verplichte vaccinaties maar het wordt aangeraden je te laten vaccineren Hepatitis A en DTP (eventueel Malariakuur)
 • Visum - Geen voor een verblijf korter dan 3 maanden
 • Voltage – 110/220 volt
 • Belangrijke alarmnummers in Ecuador: Algemeen 111, Politie 101, Brandweer: 102, Ambulance: 131 (in Quito)

Deel sterren uit!

Ik geef Ecuador:

Score: 4 sterren uit 7 beoordelingen

Lees minder ▴

Zoek je ideale vakantie in Ecuador

Top 1 Ecuador

23-Daagse familiereis Ecuador
Zuid Amerika, Ecuador

23-Daagse familiereis Ecuador

 • Logeer bij een Indianen familie
 • Wandel door de besneeuwde bergen
 • Ontdek de bijzondere Amazone
1

Bestemmingen in Zuid Amerika

Brazilie

Brazilie

Suriname

Suriname