Suriname

Een reis naar Suriname met kinderen is een reis om nooit meer te vergeten. In dit spannende land vol jungle kun je gewoon Nederlands praten met de gastvrije bevolking, smullen van Surinaamse maaltijden, bijzondere dieren als reuzenschildpadden, dolfijnen en kaaimannen spotten en natuurlijk op jungle-avontuur in het Amazonewoud. En dat alles zonder stress, want in Suriname is het motto ‘no spang’ slang voor ‘maak je niet druk’. Dus dat wordt een avontuurlijke én relaxte vakantie!

1

Suriname met kinderen

Je hebt vast wel eens van Suriname gehoord. Dit kleine landje in Zuid-Amerika was vroeger een onderdeel van Nederland. Daarom spreekt de lokale bevolking daar gewoon Nederlands en wonen er veel Surinamers in ons land. Ben je altijd al nieuwsgierig geweest naar Suriname. Dan is dit je kans om alles te weten te komen over een vakantie naar Suriname met kinderen. Dit land is namelijk geschikt voor alle leeftijden en heeft ontzettend veel leuks te bieden voor kids. Zo kun je reuzenschildpadden bewonderen op het strand, dolfijnen spotten, een jungle-safari maken en alles leren over de rijke geschiedenis van het land. Suriname is namelijk een echte mengelmoes van verschillende culturen en daarom is het net alsof je een wereldreis maakt in één land! Een gastvrij land, waar je gewoon Nederlands kunt praten en kunt genieten van een compleet andere wereld van jungle en dieren. Ga je mee op avontuur naar Suriname?

2

Paramaribo

Nadat je aankomt met het vliegtuig in Paramaribo is het de moeite waard om een paar dagen te verblijven in deze kleurrijke hoofdstad. Wandel door de mooie Waterkaant, een UNESCO erfgoed straat, bewonder een schitterende Hindu tempel, moskee en kathedraal in één dag en struin door de Palmentuin. Voor dierenpret bezoek je de Paramaribo Zoo.

Fort Zeelandia

Suriname was tot 1975 onderdeel van Nederland en dit kun je overal aan terugzien. Zo spreekt de lokale bevolking Nederlands en vind je er ook Nederlandse plaatsnamen zoals Groningen en Wageningen. In Fort Zeelandia, in het centrum van Paramaribo, kun je alles leren over de Surinaamse geschiedenis. Vroeger was dit fort er om de stad te beschermen tegen aanvallen, tegenwoorden is het een museum en een toeristische trekpleister. 

3

Dieren spotten in Suriname

Neotropical Butterfly Park
Net onder Paramaribo kun je een prachtige vlindertuin bezoeken waar tientallen bontgekleurde vlinders rondfladderen en zelfs neerstrijken op bezoekers. Naast het idyllische vlinderbos is er ook een expositieruimte en een insectenmuseum. Een leuk dagje uit met kinderen.

Schildpadden
In Commewijne kun je ook schildpadden spotten aan het Matapica strand. Verschillende soorten zeeschildpadden vinden hun weg op dit strand om eieren te leggen. Bezoek het strand samen met een gids om alles te leren over deze bijzondere dieren. Nog een plek om getuige te zijn van deze unieke belevenis is Galibi. 

Dolfijnen spotten
Er worden aan de kust van Suriname allerlei boottochten georganiseerd om dolfijnen te spotten. Tijdens zo’n tocht op zee is er een grote kans dat je deze vriendelijke kameraden tegenkomt. Sommige boottochten combineren de dolfijnen tour met een boottocht in de avond door het moerasgebied om ook kaaimannen te zien!

 

4

Strandgevoel op Suriname

Wil je genieten van het strandgevoel tijdens de vakantie in Suriname met kinderen? Bezoek dan het aangelegde White Beach aan de Surinamerivier. Met de voeten in het zand, de palmbomen en de rieten hutjes krijg je hier een echt strandgevoel. Bovendien kun je hier met een gerust hart zwemmen, want alle vissen worden door een groot net op afstand gehouden. 

5

Jungle-avonturen

Meer dan tachtig procent van Suriname is bedekt met tropisch regenwoud, waarvan het grootste gedeelte nog onaangetast is. Een avontuur in de jungle kan daarom niet missen tijdens jullie familiereis in Suriname. Maak een jungle-tocht met gids door het prachtige Amazonewoud en bewonder tropische mangrovebossen, oeroude bomen en brulapen! Wie spot de jungle dieren het eerste?

Ontdek de Tafelberg en de plantages

Tafelberg
Wist je dat er niet alleen in Kaapstad, Zuid-Afrika, een Tafelberg is, maar ook in Suriname? De Tafelberg is één van de hoogste bergen in het land en leent zich uitstekend voor avontuurlijke wandelen en trektochten met als bonus een spectaculair uitzicht over de Surinaamse jungle.

Plantages
De regio Commewijne staat bekend om de vele plantages met namen als Peperpot en Frederiksdorp. De meeste plantages zijn niet meer in gebruik, maar je kunt de restanten nog steeds bezoeken. Maak een boottocht over de Commewijne Rivier, langs de plantages en kleine vissersdorpjes.

7

Rondreis Suriname met kinderen

Om zoveel mogelijk van dit spannende land vol jungle en cultuur te ontdekken is een rondreis met kinderen ideaal. Kies bijvoorbeeld voor de bijzondere ‘Familiereis Suriname’. Slapen in een lodge op het water, fietsen door het plantagegebied, varen over de rivier, op zoek naar kaaimannen en aapjes. Dat zijn zomaar een aantal activiteiten die in deze reis zitten. Voor de echte avonturiers is het mogelijk om de nacht in de jungle te verlengen en te slapen in hangmatten!

8

Beste reistijd Suriname

In Suriname heerst een tropisch klimaat en het is hier altijd lekker warm met temperaturen van gemiddeld 27 graden Celsius. Suriname kent een lange regentijd, van april tot augustus, maar laat je hierdoor niet afschrikken. De zon zal alsnog volop schijnen. Om toch zeker te zijn van zo min mogelijk regen en zo veel mogelijk zonneschijn zijn februari en maart en oktober en september de beste maanden voor een vakantie naar Suriname met kinderen. De wegen naar en in de jungle zijn dan ook beter begaanbaar en in de maanden februari en maart heb je meeste kans om schildpadden te treffen op het strand.

Wat vond je van dit artikel?

Gemiddelde score van 4 (10 reviews)

Door jou bekeken

Suriname

Thema