Bijzondere vakantie

Bijzondere vakantie

Wil je wel een keer wat anders? Kies dan voor een bijzondere vakantie zoals een boomhut-, of boerderijvakantie of een ezeltocht. Deze unieke vakanties vind je onder andere in Nederland en Frankrijk en maken de gezinstrip een bijzondere ervaring die kinderen én ouders nooit meer zullen vergeten. Waarom een gewone vakantie als het ook bijzonder kan. Hier vind je allerlei supercoole tips voor een bijzondere vakantie met kinderen!

Boomhut vakantie

Ben jij ook zo gek op hutten bouwen? Dan wil je er vast wel een keer in slapen! Dat kan tijdens de bijzondere boomhut vakantie. Dat is niet alleen spannend en leuk, maar ook hartstikke comfortabel. De boomhutten zijn namelijk vaak echte glamping accommodaties, die van alle gemakken voorzien zijn. Ze staan natuurlijk ook op mooie locaties midden in de natuur, waar je heerlijk kunt spelen. Voel je een echte Tarzan wanneer je ’s avonds je ogen sluit tussen de boomtoppen en met het geluid van fluitende vogeltjes om je heen. Dat is toch uniek! ’s Morgens kruip je uit je hut en kun je heelrijk genieten van een ontbijtje aan de picknicktafel beneden of op het terras van de boomhut. Deze bijzondere overnachtingen zijn er in Nederland en in  Frankrijk. 

Ezeltocht

Vind je een wandelvakantie maar saai klinken? Niet wanneer je wordt vergezeld door een lieve ezel. Wandel van accommodatie naar accommodatie, door schitterende landschappen vol heuvels, velden, knusse boerderijtjes en pittoreske dorpjes. Je verblijft in sfeervolle overnachtingsplekken zoals trekkershutten, lodgetenten, herbergen en pensions. Je bagage hoef je natuurlijk niet zelf te dragen, want daar heb je letterlijk en figuurlijk een pakezel voor! En als je voeten moe zijn van het wandelen, klim je gewoon op de rug van je dierenvriend. Een ezeltocht is een bijzondere vakantie voor gezinnen met kinderen!

Boerderijvakantie

Wil je op een unieke locatie verblijven? Logeren dan eens bij de boer! Tijdens een boerderijvakantie leer je alles over het boerenleven, kun je de boer helpen met klusjes als koeien uit het weiland halen en dieren voeren en doe je samen met de boerin leuke activiteiten als een boerencake bakken of knutselen. Neem bijvoorbeeld de boerderijvakanties van FarmCamps. Op unieke plekjes in Nederland liggen mooie boerderijen waar je als gezin kunt verblijven in een glamping accommodaties, zoals een safari-, lodge-, of barntent. Op elke boerderij zijn er naast leuke activiteiten met de boer en boerin ook veel speelattributen, zoals de Hooi Hooi Speelschuur en Tractor Banden Klimtoren!

Bijzondere vakantie accommodaties

Naast verschillende bijzondere vakantie thema’s zijn er ook bijzondere vakantieadresjes waar je een unieke vakantie kunt beleven. Wat dacht je bijvoorbeeld van slapen midden in een safaripark tussen de wilde dieren, in een wigwam bij een attractiepark en slapen in een bungalow met dierenthema!

Vakantiepark Beekse Bergen

In Beekse Bergen kun je op een beestachtige leuke safari in eigen land. In het safaripark kun je veel wilde dieren spotten, zoals olifanten, neushoorns, luipaarden en leeuwen. En als geen genoeg kunt krijgen van je safari kun je bijzonder overnachten in Vakantiepark Beekse Bergen, helemaal in Afrikaanse sferen in een Jungalow, met stoere zebra-, giraffe- of luipaardprint. Tijdens deze bijzondere vakantie heb je onbeperkt toegang tot het safaripark, maar ook tot het spetterende Junglebad en Speelland, de grootste speeltuin van Brabant. Ga je liever als echte avonturier kamperen? Dat kan op Camping Beekse Bergen.

Vakantiepark Slagharen

Vakantiepark Slagharen is hét adres voor een bijzondere vakantie om verschillende redenen. Je verblijft hier met een pretpark in je achtertuin met wel meer dan 30 attracties en shows, je kunt hier verblijven in een echte Wigwam en grote paardenfans kunnen slapen in een Buffalo Ranch Houses met een eigen Shetlandpony om te vertroetelen! Voor elke accommodatie je ook gaat, je beleeft hoe dan ook een unieke vakantie. En je kunt niet alleen naar Attractiepark Slagharen, naast het vakantiepark ligt ook het grote waterpark Aqua Mexicana, met wel 5.200 m² aan waterpret in Mexicaanse sferen.

Deel sterren uit!

Ik geef Bijzondere vakantie:

Score: 5 sterren uit 3 beoordelingen

Lees meer ▾
Vergelijk aanbieders
Beekse Bergen
Beekse Bergen

Overnacht in een bungalow met een dierentintje bij Beekse Bergen

Vacanceselect
Vacanceselect

Spot 's nachts sterren vanuit je bed in de Airdlogde

Top 3 Bijzondere vakantie
FarmCamps Mariekerke

FarmCamps Mariekerke

  • Kijken bij schapen melken en zelf schapen scheren
  • Mega Hooi Hooi Speelschuur
  • Water Pret Weide
1
Attractie & vakantiepark Slagharen

Attractie & vakantiepark Slagharen ★ ★ ★ ★

  • Overnachten in Wild West-stijl vlak bij de attracties
  • Waterpark Aqua Mexicana met special effects slides & mega bubbelbad
  • Accommodaties met eigen terras
2
Vakantiepark Dierenbos

Vakantiepark Dierenbos

  • Boomhutten & Bungalows met dierenthema
  • Natuurspeeltuin 2400m2 en kinderboerderij
  • Gratis toegang tot 7 dagattracties, waaronder Safaripark Beekse Bergen
3

Bekijk locatie op google maps

Top aanbiedingen Bijzondere vakantie

Glamping Beekse Bergen

Glamping Beekse Bergen Diverse kortingen

Glamping in een luxe Big Five Safaritent met sanitair, pal naast safaripark Beekse Bergen? Check de glamping aanbiedingen op Vakanitepark Beekse Bergen, incl. gratis toegang tot Safaripark Beekse Bergen. 

Bekijk aanbieding »

Wigwam op Vakantiepark Slagharen (incl. attractiepark)

Wigwam op Vakantiepark Slagharen (incl. attractiepark) Vanaf €165,-

Boek nu een Kids VakantieDeal naar Vakantiepark Slagharen en overnacht voordelig in een coole Tipi, incl. toegang tot Attractiepark Slagharen tijdens je verblijf (ook op de aankomst- en vertrekdag).

Bekijk aanbieding »
Artikelen & tips van de redactie
Boomhut overnachting

Boomhut overnachting

Op zoek naar een bijzondere vakantie met kinderen? Ga eens de boom in en vier je vakantie net als Tarzan en Jane tussen de boomtoppen. Je vindt boomhut vakanties in Nederland, Duitsland en Frankrijk en je kunt kiezen voor een basic boomhut of een superdeluxe variant. 

Vakantiepark Beekse Bergen

Vakantiepark Beekse Bergen

Bij Vakantiepark Beekse Bergen kun je logeren in een jungalow bungalow. Je kunt kiezen voor de bungalow Giraf, Zebra of Giraf. Je hebt zelfs speciale kidsbungalows. Je slaapt hier helemaal in jungalow stijl en je hebt gratis toegang tot het Safaripark Beekse Bergen. W(r)auw!

Ponypark Slagharen

Ponypark Slagharen

Bij Ponyparkcity, het ponypark in Slagharen, Ponypark, krijg je je eigen shetlandpony bij je vakantiehuisje! '-s ochtends haal je je pony op en 's-avonds breng je je pony weer naar de stal. Je kunt met je eigen pony meedoen aan rijlessen of aan de Mr en Mrs pony verkiezing.

Ezeltocht

Ezeltocht

Lijk het je gaaf om in je vakantie eens net als Jozef en Maria met een ezel rond te trekken? Boek een ezeltocht en maak het mee. Je haalt je ezel op bij een stal, bind je spullen op de rug van je nieuwe vriend en samen wandelen jullie van de ene naar de andere boerderij.