Top 7 bezienswaardigheden op Bonaire

Check onze uittips met kids op Bonaire

11 Vakanties gevonden
  • Grootste aanbod gezinsvakanties
  • Blogs, artikelen & reviews van de redactie

Bonaire is met een lengte van 40 kilometer en een breedte die varieert tussen de 5 en 12 kilometer niet super groot. Dat maakt dat het heel goed te bereizen is met kinderen en je veel bezienswaardigheden kunt bekijken. Als je graag buiten actief bent en van de natuur houdt, zit je helemaal goed op Bonaire. Je vindt hier meerdere nationale parken waar veel dieren leven, een kleurrijke hoofdstad, een rijke geschiedenis en een prachtige onderwaterwereld.

Ik ben op zoek naar... 4

Kindvriendelijke resorts op Bonaire

De mooiste stranden op Bonaire

Bonaire

De winterzon op Bonaire

1

Snorkelen en duiken op Bonaire

Op Bonaire, ook wel Diver's Paradise genoemd, kun je heerlijk snorkelen en duiken. Het kraakheldere water nodigt uit om de onderwaterwereld te verkennen. Zorg dan ook dat je altijd je snorkelspullen bij hebt, zodat je altijd en overal een kijkje onder water kunt nemen. Wist je dat... kinderen vanaf 10 jaar een introduik kunnen nemen? Mooie onderwaterspots om te duiken op Bonaire vind je bij Karpata, 1000 Steps, Zoutpier, White Slave en Margate Bay. Fijne snorkelspots zijn Klein Bonaire en Coco Beach. Maar ook op het water is er veel te doen. Een must do als je op Bonaire bent is samen met een gids ronddwalen door de mangroves in een kajak. Verder kun je bij Bonaire surfen, parasailen en nog véél meer! 

2

Klein Bonaire

Je vindt op Bonaire heel veel mooie stranden. Maar No Name Beach op het onbewoonde eiland Klein Bonaire mag zeker niet ontbreken tijdens een vakantie op Bonaire. Dit strand ligt op zo’n 25 minuten varen vanaf de hoofdstad Kralendijk. Op het brede witte zandstrand staan twee cabana’s voor schaduw. Meer faciliteiten vind je hier niet. Vergeet dus niet om zelf voldoende eten en drinken - vooral water, zonnebrand en andere bescherming tegen de zon mee te nemen. Je kunt hier heel goed snorkelen en duiken. En een wandeling rondom het eiland is ongeveer 10 kilometer en je doet daar 4 uur over. 

3

Kralendijk

Als je vakantie viert op Bonaire mag een bezoek aan hoofdstad Kralendijk niet ontbreken. Met 13000 inwoners lijkt het meer op een dorp dan een stad. Je vindt hier veel vrolijk gekleurde huizen die nooit hoger zijn dan 3 verdiepingen. Het Plaza Wilhelmina bestaat uit een plein en park en vormt het centrum van de stad. Wist je dat... dit ook de plek is waar Sinterklaas het eiland aandoet. De twee grootste straten zijn de Kaya Grandi, dé winkelstraat van de stad, en de Kaya J.N.E. Craane; de gezellige promenade aan het water. Ook een leuk fotomoment is Fort Oranje in de stad.

Wist je dat... je in Kralendijk helemaal geen stoplichten vindt?

4

Slavenhuisjes Bonaire

De slavenhuisjes in het zuiden van Bonaire zijn wereldberoemd en uniek. Ze herinneren aan de slavernij. Het is uitzonderlijk dat deze huisjes er nog steeds staan, veel sporen die herinneren aan de slavernij zijn doelbewust opgeruimd. Je vindt de slavenhuisjes op de dijk die het Pekelmeer van de Caribische Zee scheidt. Deze koraalstenen slavenhuisjes zijn in 1850 gebouwd. Voor die tijd sliepen de slaven in de buitenlucht of in kleine houten hutjes. Als je geïnteresseerd bent in de geschiedenis van Bonaire, is dit een mooie bezienswaardigheid. Combitip: In het Pekelmeer kun je ook flamingo's spotten. 

 

Op zoek naar Indianensporen

Wist je dat... er vroeger Indianen hebben gewoond op Bonaire? In ondiepe grotten hebben ze ongeveer 500 jaar geleden rotstekeningen gemaakt. Je vindt deze grotten in Spelonk, Onima, Ceru Pungi en Ceru Crita-Cabai en Boca Onima.

5

Washington Slagbaai National Park

Natuurliefhebbers kunnen hun hartje ophalen in het Washington Slagbaai National Park (WSNP) in het noorden van Bonaire. Dit ruim 6000 hectare grote park kun je met de auto, mountainbike of te voet verkennen. Je vindt hier onder andere cactuswouden, rotsformaties, zoutmeren, kalksteengrotten en zandduinen. Wist je dat... er in het park meer dan vijfhonderd verschillende dier- en plantensoorten voorkomen, zoals hagedissen, leguanen, ezels, zeeschildpadden en de zeer zeldzame De Lora papegaai? Tip: Tijdens het regenseizoen, dat loopt van oktober tot december, is het park super groen! Ook spot je dan veel gekleurde bloemen en vruchten. Vergeet ook je zwem- en snorkelspullen niet, want het park heeft een 15 kilometer lange kustlijn die overgaat in het andere natuurpark van Bonaire: het Bonaire National Marine Park.

Hoogste punt van Bonaire

De Brandaris in het Washington Slagbaai National Park is met 241 meter de hoogste berg op Bonaire. Bij heel mooi weer kun je zelfs de ‘Christoffelberg’ op Curaçao zien en de bergen van Venezuela.

6

Donkey Sanctuary Bonaire

Op Bonaire leven heel veel ezels. Het is dan ook niet zo gek dat er een Donkey Sanctuary is opgericht die zich inzet om alle ezels van Bonaire een beschermd leven te bieden. Tevens wordt voorlichting gegeven over de leefwereld van ezels aan de eilandbewoners, op scholen en aan toeristen. In Donkey Sanctuary Bonaire wonen op dit moment meer dan 700 ezels. Zij worden er voorzien van voedsel, drinkwater en medische verzorging en hebben er veel ruimte en vrijheid. En je bent van harte welkom om daar een kijkje te nemen. 

7

Kayak Mangrove Bonaire

Behalve snorkelen en duiken op Bonaire is het ook heel tof om met een kayak de mangrove van Bonaire te verkennen. Dat kan onder andere bij Lac Bay of Klein Bonaire en kan zowel met als zonder gids. Heerlijk relaxen in je kayak en genieten van de prachtige omgeving. Onder je kleurt het van de visjes. Tip: De beste tijd om te gaan is in de vroege ochtend, dan kun je ook nog veel vogels tegen komen. Vraag naar de mogelijkheden bij je hotel, veel resorts op Bonaire bieden een kayaktour aan.

Wat vond je van dit artikel?

Gemiddelde score van 5 (4 Reviews & ervaringen)

Door jou bekeken

Top 7 bezienswaardigheden op Bonaire

Thema