Stranden Bonaire

Check hier de mooiste stranden op Bonaire

21 Vakanties gevonden
De mooiste stranden op Bonaire
  • Grootste aanbod gezinsvakanties
  • Blogs, artikelen & reviews van de redactie

Als je aan Bonaire denkt, dan denk je aan zon, zee en mooie stranden. Het eiland kent veel mooie kleine stranden. Hier kun je heerlijk snorkelen, zwemmen, duiken, zonnen en wandelen. En... de kans dat je een zeeschildpad spot is groot. Vergeet zeker ook niet om een overttocht te maken naar het strand van Klein Bonaire voor nog meer strandplezier. Kids Vakantiegids tipt hier de tofste Bonaire Beaches.

De mooiste stranden op Bonaire

Ik ben op zoek naar... 4

De mooiste stranden op Bonaire

Kindvriendelijke resorts op Bonaire

De mooiste stranden op Bonaire

Top 7 bezienswaardigheden op Bonaire

De mooiste stranden op Bonaire

Bonaire

De mooiste stranden op Bonaire

De winterzon op Bonaire

De mooiste stranden op Bonaire

1

Mooiste stranden Bonaire

De mooiste stranden van Bonaire liggen verspreid over het hele eiland, dus waar je ook vakantie viert, er is altijd een mooi strand met helderblauw water in de buurt.

Sorobon Beach

Aan de zuidoostkant van Bonaire vind je bij de lagune Lac Bay het schitterend mooie Sorobon Beach. Loop lekker met je voeten door het hagelwitte poederzand over het strand. Dit strand gaat heel geleidelijk over in het azuurblauwe ondiepe water van Lac Bay, dus een ideaal strand om met kleine kinderen te bezoeken.

Bachelor's Beach

Bachelor’s Beach ligt aan de midwestkust, 5 kilometer ten zuidwesten van Kralendijk en kent een steile klif en een mal strandje en het water is hier superblauw. Hier vind je ook picknickbankjes. Dus neem zelf iets lekkers mee voor de lunch en geniet.

Donkey Beach

Bij Donkey Beach in West-Bonaire vind je bomen, dus als je ook van schaduw houdt is dit een fijn strand. ’s Avonds wordt er vaak gebarbecued. Blijf zeker ook voor de prachtige zonsondergang.

Te Amo Beach

Het brede zandstrand Te Amo Beach ligt op loopafstand van Donkey Beach in West-Bonaire. Vanuit Kralendijk spot je dit strand op weg naar het vliegveld. Tip: dit strand is een ideale locatie om vliegtuigen te spotten.

Pink Beach

Tien kilometer ten zuidwesten van Kralendijk vind je wit zand, blauw water én wuivende palmbomen. Het strand loopt hier geleidelijk af in het water. Let op: er is hier wel nauwelijks schaduw en er zijn ook geen faciliteiten hier. Dus neem zelf voldoende eten en drinken mee, of maak een korte tussenstop.

Wayaka II 

Wayaka II ligt in het de noordkop van Bonaire in het Washington Slagbaai Nationaal Park. Een fijn strand als je natuur en strand wilt combineren. Vergeet je snorkelspullen niet! Je vindt hier verder geen faciliteiten.

THE BEACH Bonaire

THE BEACH beachclub ligt iets ten zuiden van de hoofdstad Kralendijk. Je kunt hier de hele dag door terecht voor een hapje en een drankje. Ook vind je hier ligbedden. 

De mooiste stranden op Bonaire

Je kunt prima zwemmen aan de westkant en de zuidoostkant van Bonaire. Door de ligging zijn de golven en stromingen hier beperkt. Let op: de stranden aan de noordoostkant van Bonaire kennen een sterke(re) stroming.

2

Klein Bonaire

Tot de mooiste stranden van Bonaire hoort zeker ook het strand No Name Beach op het onbewoonde eiland Klein Bonaire. Het strand hoort dan ook thuis bij de top bezienswaardigheden op Bonaire. No Name Beach ligt op zo’n 25 minuten varen vanaf de hoofdstad Kralendijk. Op het brede witte zandstrand staan twee cabana’s voor schaduw. That's it. Vergeet dus niet om zelf voldoende eten en drinken - vooral water - mee te nemen. Je kunt hier ook perfect snorkelen en duiken. Het is ook mogelijk om rond te wandelen over het eiland. Dat is een wandeling van ongeveer 10 kilometer waar je een uurtje of vier voor moet tellen.

De mooiste stranden op Bonaire

3

Surfen Bonaire

Als je tijdens je vakantie wilt surfen, zit je op Bonaire helemaal goed. Dit zonovergoten eiland is een walhalla voor surfers. De constante passaatwinden en de aangename watertemperatuur vormen de ideale combinatie voor de windsurfsport. Van februari tot augustus - ook wel bekend als het high-wind season - zijn de omstandigheden het beste op het eiland. Vooral Sorobon Beach is erg geliefd. Hier tref je een fijn hagelwit poederzand en zijn de weersomstandigheden top om te surfen. Het prachtige strand gaat over in het azuurblauwe ondiepe water van Lac Bay. 

De mooiste stranden op Bonaire

Wat vond je van dit artikel?

Gemiddelde score van ( Reviews & ervaringen)

Door jou bekeken

De mooiste stranden op Bonaire

Thema