De winterzon op Bonaire

Vier de winter in je korte broek op Bonaire

  • Grootste selectie familievakanties
  • Met zorg geselecteerd door de redactie

Geniet in de winter van de Nederlandse zon… op Bonaire! In Nederland is het nu wel gedaan met de tropische temperaturen, het zwemmen in de zee en de hele dag heerlijk rondlopen met je teenslippers. Maar niet op Bonaire! Zonaanbidders kunnen in de wintermaanden genieten van een heerlijke winterzonvakantie op dit Caraïbische eiland. Reis naar het prachtige eiland waar 365 dagen per jaar de zon minimaal 8 uur per dag schijnt en de temperatuur nóóit - ook niet ‘s avonds - onder de 24 graden komt. 

Ik ben op zoek naar... 4

Kindvriendelijke resorts op Bonaire

Top 7 bezienswaardigheden op Bonaire

De mooiste stranden op Bonaire

Bonaire

Verhalen die je wilt lezen 2

Blog

Vlieg met TUI nu voordelig naar de winterzon

Nieuws

NIEUW kindvriendelijk adresje op het zonnige Bonaire

1

Winterzon op Bonaire

Het aftellen naar de winter kan beginnen en dat vinden jullie helemaal niet erg. Met deze tropische vooruitzichten voor een warme winterzon vakantie op het altijd zonnige Bonaire is het helemaal niet erg dat de temperaturen in Nederland zakken tot (ver) onder de 16 graden, dat de zon zich nauwelijks nog laat zien, dat de regen met bakken uit de hemel komt en dat de winterjas weer een plekje krijgt aan de kapstok. Nee, want jij en je gezin mogen lekker nog de zwem- en snorkelspullen, teenslippers, zonnebrand, korte broeken en jurkjes uit de kast halen voor een zonovergoten vakantie naar Bonaire in de winter.

Wist je dat...het op Bonaire in de wintertijd 5 uur vroeger is dan in Nederland.

2

Bonaire in de winter

Op Bonaire is het eigenlijk altijd zomer met een gemiddelde temperatuur rond de 30 graden! En de temperatuur van de zee - aan de oostkant de Atlantische Oceaan en aan de westkant de Caraïbische Zee - is ongeveer 26 graden, dus jullie kunnen zo de zee in rennen om een frisse duik te nemen. En ’s avonds als de zon ondergaat, blijft het aangenaam met temperaturen van 24+. Happy Holiday! Het korte regenseizoen op Bonaire - er valt net genoeg regen om het een regenseizoen te noemen - start halverwege oktober en loopt tot ongeveer half januari. Tijdens deze periode valt er zo’n 320 millimeter regen op het eiland. Maar met gemiddeld 8 zonuren per dag is het volop genieten in de winter op Bonaire. En de temperaturen zijn prima om er opuit te trekken om enkele bezienswaardigheden op Bonaire te spotten.

Wist je dat… Bonaire eigenlijk maar twee seizoenen kent; het regen- en het droge seizoen. 

3

Klimaat op Bonaire

Als jullie volop van de winterzon willen genieten tijdens jullie vakantie op Bonaire, is het slim om vroeg op te staan. Dus zon laat zich in de wintermaanden zien tussen 6.30 en 18.30 uur. Voor gezinnen met jonge kinderen zijn dit ideale tijden. Heerlijk genieten op een van de mooiste stranden van Bonaire. Tegen de tijd dat de kids naar bed gaan, is het donker. Tieners zullen de eerste zonnestralen liever overslaan. Maar de temperaturen blijven ook na zonsondergang nog zeer aangenaam met ongeveer 25 graden, dus je kunt nog een heerlijke duik nemen in het zwembad, in je korte broek ergens een hapje eten of nog heerlijk slenteren over de boulevard of een strandwandeling maken. Het wordt immers nooit winter op Bonaire.

 

 

FunFact: het sinterklaasfeest wordt ook gevierd op Bonaire. Hij komt half november aan in Kralendijk en de kids krijgen op 5 december een cadeautje.

4

Kerstvakantie op Bonaire

Kerst vieren op het strand in je zwembroek? Dat kan op Bonaire! Elke gebeurtenis wordt op Bonaire aangegrepen om er een feest van te maken en Kerst is geen uitzondering. Geniet onder de winterzon op Bonaire van het lekkere eten tijdens de feestdagen en de mooi versierde huizen op het eiland. FunFact: op Bonaire vind je bij temperaturen met de kerst rond 25 graden natuurlijk geen enkele sneeuwvlok, maar wel plastic sneeuwpoppen en palmbomen vol met lampjes. En, je kunt een echte kerstboom kopen. In de dagen voorafgaand aan kerst zijn er verschillende markten en evenementen en zijn de resorts op Bonaire mooi aangekleed in de kerstsfeer.

Let op: met de kerstdagen is het rustig op Bonaire. Veel eilandbewoners eten en drinken dan samen met hun familie op het strand. Ook met Oudjaarsdag.

5

Krokusvakantie op Bonaire

Met acht zonuren en een gemiddelde temperatuur die alweer naar de 30 graden gaat, is het heerlijk om in de krokusvakantie vakantie te vieren op Bonaire. In februari is het regenseizoen op Bonaire voorbij, de kans op regen is dan echt weer nihil. Vlieg er samen op uit en geniet van de winterzon op Bonaire en geniet van het zeewater dat ongeveer 25 graden is. Hoe heerlijk is het om er juist in deze periode te zijn, als het in Nederland gemiddeld 6 graden is (ook het zeewater), zelfs kan vriezen en sneeuwen en de kans op regen heel groot is!

CarnavalTip: kom carnaval vieren in je zwembroek onder de winterzon op Bonaire! 

Wat vond je van dit artikel?

Gemiddelde score van 5 (2 reviews)

Door jou bekeken

De winterzon op Bonaire

Thema