Miami

Naar Miami met kinderen? Deze stad in het zuiden van Amerika is een heerlijke plek voor een familievakantie. De zon schijnt er bijna altijd en op de vele stranden waan je je net in het Caribisch gebied! Verder zijn er allerlei leuke kids uitjes te ondernemen in en rondom Miami, van een cool krokodillenavontuur in de Everglades tot een leerzaam tripje naar het Miami Children’s Museum. Ook naar Miami met kinderen? Check hier de kindvriendelijke reizen naar Miami op Kidsvakantiegids.nl.

Highlights Miami met kinderen

Miami is niet voor niks een populaire vakantiebestemming voor gezinnen, hier schijnt namelijk bijna altijd de zon én er is superveel te beleven in en rondom Miami. Hier chill je op de mooiste stranden of sta je oog in oog met indrukwekkende krokodillen. Miami staat garant voor een super diverse vakantie met activiteiten voor het hele gezin!

2

De kindvriendelijke stranden van Miami

Strandfans opgelet: Miami staat bekend om zijn fijne stranden, waar je heerlijk kunt relaxen en spelen met het hele gezin. De meest kindvriendelijke stranden zijn Crandon Park en Matheson Hammock. Crandon Park is lekker lang en je vindt er onder andere een grote speeltuin, picknicktafels, voldoende schaduwplekjes en veel strandwachten die een oogje op de kleintjes houden. Matheson Hammock is een mooie lagune waar het water erg rustig is en waar je heerlijk kunt wandelen met de kids. Wil je het beroemde South Beach bezoeken? Ga dan naar het noordelijke deel, dit is namelijk het meest geschikt voor families. Ook op de eilanden voor de kust vind je de meest fantastische stranden, Bill Baggs Beach bijvoorbeeld. Dit prachtige witte strandje met toffe vuurtoren vind je op Key Biscayne, een eilandje ten zuiden van Miami. Het eiland is erg toegankelijk, je kunt er zelfs met de auto komen! Het strand ligt op het meest zuidelijke puntje van het eiland en wordt niet voor niks vaak geroemd als het mooiste strand van Amerika!

3

Dierenfun Miami

Ook voor een beestachtig cool dagje uit zit je ook goed in Miami; er zijn verschillende attracties die helemaal te gek zijn voor dierenliefhebbers. Maak bijvoorbeeld een kletspraatje met een papegaai in het dierenpark Parrot Jungle Island en check rondslingerende aapjes in Monkey Jungle. In dit park zijn het trouwens de mensen die in een kooi zitten en niet de dieren; als bezoeker loop je over volledig afgezette paden, terwijl de apen overal om je heen slingeren en spelen. Nog een leuke tip voor dierenfans is de Miami Metro Zoo. In deze dierentuin wordt de natuurlijke situatie van de dieren zo nauwkeurig mogelijk nagebootst; zo leeft geen enkel dier in een kooi en worden dieren die in het wild vreedzaam samenleven ook bij elkaar geplaatst.

Miami's Children's Museum

Het Miami Children’s Museum is hartstikke leuk voor een leerzaam dagje uit. Hier zijn allerlei settings uit het dagelijks leven nagebouwd, van supermarkten tot televisiestudio’s en cruiseschepen. Kinderen kunnen hier op onderzoek uit gaan, mogen alles aanraken en leren zo spelenderwijs hoe je boodschappen doet, hoe een televisieprogramma wordt gemaakt en nog veel meer.

5

Everglades National Park

Klaar voor een gaaf avontuur? Zet dan koers naar het Everglades National Park, 80 kilometer ten zuiden van Miami. In dit gigagrote moerasgebied maak je van dichtbij kennis met angstaanjagende alligators en kun je op een stoer tripje met een ‘airboat’ gaan. Deze boten hebben een gigantische propeller aan de achterkant, waardoor je supersnel door het water scheurt! Lees hier meer over de Everglades met kids.

6

Beste reistijd Miami met kinderen

De beste tijd voor een vakantie naar Miami met kinderen is tussen december en mei. Het is dan lekker warm en zonnig in de stad, zonder dat het echt bloedheet wordt. Ter vergelijking: tussen december en april ligt het kwik rond de 25 graden, terwijl het in de zomermaanden juni, juli en augustus kan oplopen tot 32 graden. Ook is de kans op regen in de zomermaanden veel groter en zit Miami vlak na de zomer middenin het orkaanseizoen. Hier heb je tussen december en april geen last van.

Wat vond je van dit artikel?

Gemiddelde score van 2.8 (11 reviews)

Door jou bekeken

Miami

Thema