Naar Gran Canaria met een baby

17 Vakanties gevonden
Naar Gran Canaria met een baby

Gran Canaria is een picture perfect familiebestemming, ook als je met een baby op vakantie gaat! De korte vliegreis (ruim 4 uur), het heerlijke klimaat (het hele jaar door), de fijne zandstranden met golfbrekers en een groot aanbod aan kindvriendelijke logeeradresjes zijn erg populair voor ouders met baby’s. En voor avonturiers die ook wat meer willen zien dan alleen het zwembad en het strand, heeft een kindervakantie naar Gran Canaria ook genoeg te bieden voor baby’s - en de rest van de familie.

1

Waarom Gran Canaria superleuk is met baby’s

Op vakantie met een baby betekent vaak dat je heel veel spullen mee moet nemen of moet zien te regelen op je vakantieadres. Denk aan melkpoeder, hapjes, luiers, een badje, extra rompers en shirtjes, wandelwagen plus parasolletje en muggennet en een eetstoeltje. Bedenk goed wat je zelf mee wilt nemen en wat je eventueel op vakantie in Gran Canaria ter plekke kunt kopen of huren. En wat verwacht je van je accommodatie? Wil je dichtbij het vliegveld een logeeradres vinden of heeft een bepaalde regio met een langere transfer of reistijd jouw voorkeur? Wil je tijdens je vakantie vooral op het resort genieten of wil je ook nog wat van Gran Canaria zien?

Naar Gran Canaria met een baby

2

Babyvriendelijke stranden op Gran Canaria

Tijdens je kindervakantie naar Gran Canaria vind je bijna 60 kilometer aan beautiful beaches verdeeld over een kustlijn van 236 kilometer. Het Amadores strand aan de zuid-westkust, vlak bij de badplaats Puerto Rico en de Tauro Vallei, kent een 800 meter lang kunstmatig geelwit zandstrand. Door de rotsbrekers heb je hier geen last van golven en stromingen, ideaal dus voor (kleine) kinderen en baby’s. Meer naar het zuiden vind je het kindvriendelijke strand van Puerto de Mogán. Je kunt hier een dagje strand met je baby mooi afwisselen met een bezoek aan de lokale markt en in de haven vind je de typische witte huisjes met kleurrijke bougainville. In het noorden vind je een van de beste stadsstranden van Europa, Las Canteras in Las Palmas met een speeltuin en gezellige boulevard.

Naar Gran Canaria met een baby

3

Babyritme op vakantie Gran Canaria

Probeer op je kindervakantie naar Gran Canaria zoveel mogelijk het normale ritme met de bekende 3R’s -rust, ritme en reinheid- vast te houden voor je baby en jezelf. Tijdens de heen- en terugvlucht is het vaak even behelpen met het voeden en de slaapjes van je kleintje, maar eenmaal op je vakantieadres is het voor je baby fijn als het toch op tijd zijn hapje, flesje of borstvoeding krijgt en kan slapen op de tijden die hij/zij thuis ook gewend is. De echte kleintjes slapen overal wel in de wandelwagen of in een draagzak, maar als je baby al wat ouder is, heeft slapen in een (camping)bed de voorkeur. Let op: in de zomer is het op Gran Canaria een uur eerder dan in Nederland.

Naar Gran Canaria met een baby

4

Babyvriendelijk appartement of hotel

Een appartement heeft als grote voordeel dat je wat meer ruimte hebt met een eigen kamer voor de baby en een eigen keuken, dus je kunt vertrouwd in een eigen omgeving eten tijdens je vakantie met de kinderen naar Gran Canaria. En met een extra slaapkamer voor de baby heb je zelf ook nog een kamer in plaats van dat je muisstil op je eigen bed, badkamer of balkon moet wachten tot de kleine slaapt... en weer wakker wordt. Een hotel heeft als grote voordeel dat je er nog van alles bij kunt boeken, zoals een campingbedje of eetstoel. Maar ook zwembandjes zijn soms aanwezig. Ook zijn er in sommige hotels babyhapjes voorhanden en er is altijd wel een magnetron om een potje op te warmen.

Naar Gran Canaria met een baby

5

Babyvriendelijke uitstapjes op Gran Canaria

Op vakantie met je baby wil je vast ook nog graag wat zien van Gran Canaria. Met de allerkleinsten die voornamelijk nog slapen en eten kun je nog zelf bepalen wat jij wilt zien. Als je baby al wat actiever is en echt om zich heen gaat kijken, is het leuk om op Gran Canaria dingen te ondernemen. Baby’s en dieren zijn altijd een goede combi, dus een bezoek aan dierenparken Cocodrillo Park in Las Palmas of Palmitos Park in Maspalomas is altijd goed. Vergeet niet om je wandelwagen, buggy en babyvoeding mee te nemen als je er op uit gaat. Misschien heb je nog geluk dat ze in de buggy of tijdens de autorit in slaap vallen, dan kun je meteen het eiland nog wat meer gaan verkennen.

Naar Gran Canaria met een baby

6

Dunas de Maspalomas: mega zandbak op Gran Canaria

Een must see tijdens je vakantie naar Gran Canaria met (kleine) kinderen is het natuurreservaat Dunas de Maspalomas. In de oudste badplaats van Gran Canaria vind je een héél grote zandbak -woestijn- voor kids. Leuk om een paar uurtjes door te brengen met een emmertje en schepje. Let op: je kunt hier niet met een buggy of wandelwagen wandelen door het losse zand. Smeer je kleintje ook goed in, want je vindt hier nauwelijks schaduwplekken. Als je een beetje aan de rand van het reservaat blijft, ben je ook zo weer bij de zee om af te koelen of een drankje te doen op de gezellige boulevard. Tip: neem een zonnebrilletje of een doek mee tegen het opstuivende zand voor je baby.

Naar Gran Canaria met een baby

7

Beste reistijd met een baby

Het klimaat van Gran Canaria, en de andere Canarische Eilanden, behoort tot een van de meest bijzondere op de wereld. Vanwege de geografische ligging van de Canarische Eilanden, ter hoogte van Marokko bij de kust van Afrika, kennen de Canarische Eilanden een subtropisch klimaat. In de winter is de gemiddelde temperatuur 18+ en in de zomer 25+. Als je nog geen leerplichtige kinderen hebt, is het een aanrader om buiten het seizoen om met de baby of peuter op vliegvakantie te gaan. Het weer is aangenamer voor de kleine en de accommodaties rustiger en goedkoper. Let op: in het voorjaar kan de zee of het water van het zwembad nog wel koud zijn.

Naar Gran Canaria met een baby

8

Praktische tips voor vliegen met een baby

De meeste vliegmaatschappijen houden rekening met de kleinste reizigers. Zo kun je babymaaltijden in het vliegtuig aanvragen op een voor jouw gewenst tijdstip, reserveer je gemakkelijk een babybedje of bassinet (voor baby’s tot ongeveer 4 maanden) voor onderweg en zijn er speciale veiligheidsgordels voor het stijgen en landen voor de kleintjes. Op Schiphol is er een speciale Babycare Lounge, waar je de baby in alle rust kunt voeden of een slaapje kunt laten doen. Voor in het vliegtuig is het handig om bij je te hebben: (reserve)luiers, billendoekjes, extra kleren/romper, bronwater (let op: in verpakking van 100 milliliter), babyvoeding, lepeltje, melkpoeder, spuugdoekje, speentje, knuffeltje en iets te knabbelen.

Naar Gran Canaria met een baby

Wat vond je van dit artikel?

Gemiddelde score van ( Reviews & ervaringen)

Door jou bekeken

Naar Gran Canaria met een baby

Thema