Halloween activiteiten

Halloween activiteiten

Op 31 oktober vieren we de engste dag van het jaar. Zo verkleden kids zich in hun favoriete horrorheld, gaan ze langs de deuren met 'Trick or Treat' en gillen ze de longen uit hun lijf in pretparken of vakantieparken waar Halloween de favoriete dag van het jaar is. Zin om met je kids Halloween dit jaar goed te vieren? Check dan de leukste Halloween arrangementen en aanbiedingen, vakantieparken waar één dag Halloween niet genoeg is en pretparken met schrikmomenten voor kids en horrormomenten voor tieners en volwassenen.

Waar komt Halloween vandaan?

Halloween is zo’n 6000 jaar geleden ontstaan. Veel mensen denken dat Halloween uit Amerika komt, omdat het daar héél erg populair is. Maar dat is fout, want Halloween is ontstaan in Ierland. De Kelten, een eeuwenoud volk uit Groot-Brittannië, geloofden dat op 31 oktober de wereld tussen de doden en de levende vervaagden en dat de slechte geesten schade zouden aanrichten bij de levende mensen. In die tijd van Halloween liepen mensen met vuur fakkels om de goede geesten te verwelkomen en met maskers op om de slechte geesten af te schrikken en te verjagen. In deze tijd is Halloween vooral een griezelfeest waar we elkaar laten schrikken en vragen om snoep. 

Waar komt Halloween vandaan?
Halloween pretparken

Halloween pretparken

De vrolijke pretparken met al zijn mascottes, lichtjes, kleurrijke attracties en lachende kinderen worden in de maand oktober - wanneer de zon verdwijnt - grimmig en duister. Durf jij 's avonds het pretpark nog te betreden terwijl je kettingzagen en vals gelach hoort? Is Halloween jouw favoriete dag van het jaar? Dan zijn deze pretparken in binnen- en buitenland jouw speelterrein tijdens Halloween.

 • Disneyland Paris: Disney's Halloween Festival van 28 september t/m 3 november
 • Movie Park Germany: Halloween Horror Festival in oktober van zondag t/m woensdag en van 1 t/m 3 november en 8 t/m 10 november. 
 • Avonturenpark Hellendoorn: Halloween in Heksendoorn op 19 en 26 oktober.
 • Walibi: Halloween Fright Nights én Spooky Days van 5 t/m 27 oktober.
 • Toverland: Halloween Nights op 12, 15 t/m 19 en 25 & 26 oktober. 
 • Wunderland Kalkar: Halloween days op 19, 20, 26 en 27 oktober. Halloween Party voor tieners op 26 oktober. 


Check alle ins and outs over Halloween op pretparken & spot de beste Halloween aanbiedingen & arrangementen

Halloween vakantieparken

Heb jij aan één dag griezelen niet genoeg? Boek dan een Halloween arrangement op een vakantiepark! Zo sta je 's ochtends vroeg op met een schrik in plaats van een lach en vraag je voor het slapengaan of papa of mama nog even onder het bed wilt kijken en de deur op een kiertje kan zetten. Vakantieparken waar jij ongetwijfeld Halloween viert die je nooit vergeet:

 • Recreatiepark de Boshoek in Voorthuizen, Gelderland. Heb jij al gehoord van Familie de Rillingen? Tijdens het weekend van 18-19-20 én 21 oktober 2019 nemen zij Recreatiepark De Boshoek over voor een spooktaculair Halloween weekend. Maak je klaar voor spannende spooktochten, Halloween klimmen, monsterbowlen en knutsel een spook in een fles. Brrrrrr.
 • Roompot Weerterbergen in Weert, Limburg. Hier vier je van 11 t.m 31 oktober Halloween en ontdek welke griezelige familie in het verlaten glow in the dark griezelhuis woonde en bewonder de spectaculaire vuurwerkshow op het water. 
 • Roompot Katjeskelder in Oosterhout, Noord-Brabant. Van 11 t/m 31 oktober is dit vakantiepark omgetoverd tot een ware nachtmerrie. Speel mee in het Halloween Meespeeltheater samen met Kees Konijn en win gave prijzen tijdens de heksenbingo. 
 • Roompot Hof Domburg in Domburg, Zeeland. Ultieme spanning voel je hier van 11 t/m 31 oktober. Loop mee met de trick or treat optocht en verzamel een hele berg snoep, verbreek de vloek van het piratenschip in het spookhuis en kom kijken naar de spooktaculaire halloweenshow. 


Lees alles over Halloween op vakantieparken.

Halloween vakantieparken
10x Halloween Wist-Je-Dat...?

10x Halloween Wist-Je-Dat...?

 • … Halloween oorspronkelijk uit Ierland komt en niet uit Amerika?
 • … Halloween al ongeveer 6000 jaar bestaat? 
 • … Dat als je bang bent voor Halloween, je lijdt aan samhainofobie? Dat is een angst voor Halloween
 • … Wanneer je met Halloween je kleding binnenstebuiten aantrekt en zo veel mogelijk achteruit loopt, je volgens een legende rond middernacht een heks ziet?
 • … Halloween op Kerstmis na het commercieelste feest in is Amerika? Amerikanen besteden jaarlijks in totaal zo’n 6.9 miljard dollar aan Halloween (snoep, kostuums en feestjes). Opvallend: veel geld wordt besteed aan het Halloween kostuum voor huisdieren.
 • … Kinderen tijdens Halloween ongeveer 7000 calorieën aan snoepgoed eten? Dat is net zoveel als 66 bananen (!!).
 • … Het aantal spinnen die je ziet tijdens Halloween er niet zijn om jou te laten schrikken, maar dit zou een geest van een overledenen zijn die jou een beetje in de gaten houdt?
 • … Je in de staat Ohio in Amerika het allergrootste spookhuis ter wereld vindt? Het spookhuis is gebouwd in een verlaten mijn, 24 meter onder de grond.
 • … Je vroeger tijdens het bekende ‘Trick or Treat’ een dansje moest doen, liedje moest zingen of een toneelstukje moest opvoeren? Tegenwoordig krijg je na het vragen al meteen snoep.
 • … Je waarschijnlijk heel je leven Halloween al verkeerd schrijft? De juiste spelling van Halloween is Hallowe’en.

Deel sterren uit!

Ik geef Halloween activiteiten:

Score: 5 sterren uit 3 beoordelingen

Lees meer ▾
Top aanbiedingen Halloween activiteiten
Meer inspiratie
Halloween Nederland

Halloween Nederland

Check de grrriezeligste Halloween arrangementen en aanbiedingen in de herfstvakantie op verschillende pretparken en vakantieparken in Nederland.

Halloween pretparken

Halloween pretparken

In de herfstvakantie worden er griezelig gave Halloween activiteiten georganiseerd op verschillende vakantie- en pretparken. Check waar je dit jaar de grootste griezels en de spannendste attracties tegekomt!