Lanzarote met baby

Ontdek leuke tips & aanbiedingen voor een vakantie naar Lanzarote met een baby

9 Vakanties gevonden
  • Grootste aanbod gezinsvakanties
  • Blogs, artikelen & reviews van de redactie

Lanzarote is een perfecte familiebestemming, ook als je met een baby op vakantie gaat! De korte vliegreis (ruim 4 uur), het heerlijke klimaat (het hele jaar door), de fijne zandstranden met golfbrekers en een groot aanbod aan kindvriendelijke logeeradresjes zijn erg populair bij jonge gezinnen. En voor ouders en broers en zussen die ook wat meer willen zien dan alleen het zwembad en het strand, heeft een kindervakantie naar Lanzarote ook genoeg te bieden voor baby’s - en de rest van de familie.

Ik ben op zoek naar... 6

All inclusive Lanzarote

Het weer op Lanzarote

Relaxia Lanzasur Club

Kinderhotel lanzarote

Kindvriendelijk appartement Lanzarote

Sparky Kids Club

1

Wat verwacht je van Lanzarote met baby?

Op vakantie met een baby naar Lanzarote betekent vaak dat je heel veel spullen mee moet nemen of moet zien te regelen op je vakantieadres. Denk aan melkpoeder, hapjes, luiers, een badje, extra rompers en shirtjes, wandelwagen plus parasolletje en muggennet en een eetstoeltje. Bedenk goed wat je zelf mee wilt nemen en wat je eventueel op vakantie in Lanzarote ter plekke kunt kopen of huren. En wat verwacht je van je accommodatie? Wil je dichtbij het vliegveld een logeeradres vinden of heeft een bepaalde regio met een langere transfer of reistijd jouw voorkeur? Wil je tijdens je vakantie vooral op het resort bij het zwembad genieten of wil je ook nog wat van Lanzarote zien?

2

Babyvriendelijk appartement of hotel

Een babyvriendelijk appartement heeft als grote voordeel dat je wat meer ruimte en privacy hebt met een eigen babykamer en een keuken, dus je kunt vertrouwd in een eigen omgeving eten tijdens je vakantie met de baby naar Lanzarote. En met een extra slaapkamer heb je zelf ook nog ruimte in plaats van dat je muisstil op je eigen bed, badkamer of balkon moet wachten tot de kleine slaapt... en weer wakker wordt. Een hotel heeft als grote voordeel dat je nog van alles kunt bijboeken, zoals een campingbedje of eetstoel. Maar ook zwembandjes zijn soms aanwezig. Ook zijn er in sommige hotels babyhapjes voorhanden en er is altijd wel een magnetron om een potje op te warmen.

Kids Vakantiegids Tip: Kersverse ouders en gezinnen met jonge kinderen genieten volop in 4* Club Playa Blanca. In dit bungalowpark met all inclusive formule kun je gebruik maken van een aantal babyfaciliteiten: je kunt een buggy, kinderstoel en babyfoon huren. Ook is er tegen betaling een babysitter aanwezig.

3

Babyvriendelijke stranden op Lanzarote

Tijdens je kindervakantie naar Lanzarote zijn er meerdere mooie stranden waar je prima met je baby een (mid)dagje naartoe kunt gaan. Als jullie vakantie vieren in de grootste badplaats Puerto del Carmen, is Playa Grande een fijne plek om met een baby naartoe te gaan. Op de boulevard zijn er plekken om je kleintje te verschonen en er is een douche aanwezig. Ook kun je een parasol huren. In Playa Blanca zijn ook toiletten en parasols aanwezig en het strand is minder massaal en populair bij jonge gezinnen. Het noordelijke deel van Playa de las Cucharas is ook kidsproof en Playa Flamingo ligt in een baai en is knus. Ook hier vind je parasols en een boulevard om je kleintje te verschonen.

Kids Vakantiegids Tip: de zwarte lavastranden op Lanzarote kunnen heel warm worden. Pas op met je kruipende baby dat hij zich niet verbrandt aan het hete zand. Neem dichte schoentjes mee, zorg zelf altijd voor voldoende (drink)water, smeer je baby meerdere malen goed in, neem een grote deken of badlaken mee en zorg voor schaduw. Niet overal zijn er parasols.

4

Babyvriendelijke uitstapjes op Lanzarote

Als je baby echt nog heel klein is, bepaal je zelf wat je wilt doen op vakantie naar Lanzarote. Als je baby al wat ouder en actiever is, is het leuk om op Lanzarote kindvriendelijke uitstapjes te maken. Baby’s en dieren zijn altijd een goede combi, dus een bezoek aan dierenpark Rancho Texas aan de zuidkust bij Puerto del Carmen is een aanrader. Je vindt hier verschillende dieren en shows. Er is ook een speeltuintje en een zwembad, dus vergeet je zwemspullen niet zodat je heerlijk kunt afkoelen. In het noorden, vlakbij Orzola, ligt Pardelas Park, een speeltuin met een kleine kinderboerderij. Aqualava Waterpark is ook leuk, maar vooral met oudere broertjes en zusjes.

5

Babyritme op vakantie Lanzarote

Probeer op je kindervakantie naar Lanzarote zoveel mogelijk het normale ritme met de bekende 3R’s -rust, reinheid en regelmaat- vast te houden voor je baby en jezelf. Tijdens de heen- en terugvlucht is het vaak even behelpen met het voeden en de slaapjes van je kleintje, maar eenmaal op je vakantieadres is het voor je baby fijn als het toch op tijd zijn hapje, flesje of borstvoeding krijgt en kan slapen op de tijden die hij/zij thuis ook gewend is. De echte kleintjes slapen overal wel in de wandelwagen of in een draagzak, maar als je baby al wat ouder is, heeft slapen in een (camping)bed de voorkeur. Let op: in de zomer is het op Lanzarote een uur eerder dan in Nederland.

6

Beste reistijd met een baby

Het klimaat van Lanzarote, en de andere Canarische Eilanden, behoort tot een van de meest bijzondere op de wereld. Vanwege de geografische ligging van de Canarische Eilanden, ter hoogte van Marokko bij de kust van Afrika, kennen de Canarische Eilanden een subtropisch klimaat. In de winter is de gemiddelde temperatuur 18+ en in de zomer 25+. Als je nog geen leerplichtige kinderen hebt, is het een aanrader om buiten het seizoen om met de baby of peuter op vliegvakantie te gaan. Het weer is aangenamer voor de kleine en de accommodaties rustiger en goedkoper. Let op: in het voorjaar kan de zee of het water van het zwembad nog wel koud zijn.

7

Praktische tips voor vliegen met baby

De meeste vliegmaatschappijen houden rekening met de kleinste reizigers. Zo kun je babymaaltijden in het vliegtuig aanvragen op een voor jouw gewenst tijdstip, reserveer je gemakkelijk een babybedje of bassinet (voor baby’s tot ongeveer 4 maanden) voor onderweg en zijn er speciale veiligheidsgordels voor het stijgen en landen voor de kleintjes. Op Schiphol is er een speciale Babycare Lounge, waar je de baby in alle rust kunt voeden of een slaapje kunt laten doen. Checklist vliegtuig: (reserve)luiers, billendoekjes, extra kleren/romper, bronwater (let op: in verpakking van 100 milliliter), babyvoeding, lepeltje, melkpoeder, spuugdoekje, speentje, knuffeltje en iets te knabbelen.

Wat vond je van dit artikel?

Gemiddelde score van ( Reviews & ervaringen)

Door jou bekeken

Lanzarote met baby

Thema