Naar Mallorca met een baby

14 Vakanties gevonden
 • Grootste selectie familievakanties
 • Met zorg geselecteerd door de redactie

Mallorca is een perfecte familiebestemming, dus ook met een baby kun je er prima vakantie vieren. De korte vliegreis (2,5 uur), het heerlijke klimaat, de fijne zandstranden en een groot aanbod aan kindvriendelijke logeeradresjes zijn erg populair voor ouders met baby’s. En voor avonturiers die ook wat meer willen zien dan alleen het zwembad en het strand, heeft Mallorca ook genoeg leuks te bieden voor baby’s - en de rest van de familie.

Top 6 vakanties

Mallorca

Aparthotel Zafiro Tropic

 • Kinderzwembad met piratenschip en waterglijbanen
 • Kidsclubs voor kids en tieners met Nederlandstalige begeleiding
 • Vlak bij parelwit zandstrand
Bekijk vakantie

Aparthotel Zafiro Tropic

Bekijk vakantie
Mallorca

Aparthotel Zafiro Ca'n Picafort

 • Kinderzwembad met gaaf piratenschip
 • Kidsclub met kinderanimatie
 • Speeltuin & kinderdisco
Bekijk vakantie

Aparthotel Zafiro Ca'n Picafort

Bekijk vakantie
Mallorca

Aparthotel Zafiro Palmanova

 • Kidsclubs met Nederlandstalig animatieteam
 • In de buurt van 3 aquaparken met waanzinnige waterglijbanen
 • Op 200 meter van het strand
Bekijk vakantie

Aparthotel Zafiro Palmanova

Bekijk vakantie
Mallorca

Hotel Iberostar Club Cala Barca

 • 6 zwembaden met aparte kinderbaden
 • Direct aan het zandstrand
 • Nederlandstalig animatieprogramma voor jong en oud
Bekijk vakantie

Hotel Iberostar Club Cala Barca

Bekijk vakantie

Vell Mari Resort Hotel & Spa

 • Splashpool met glijbanen
 • Gratis shuttlebus naar wit zandstrand
 • Animatie, shows en kidsclub
Bekijk vakantie

Vell Mari Resort Hotel & Spa

Bekijk vakantie
Mallorca

Ferrera Blanca

 • Rustig en gezellig familie resort
 • Zwembad met leuke splashpool
 • Veel activiteiten voor kinderen en ouders
Bekijk vakantie

Ferrera Blanca

Bekijk vakantie
1

Waarom Mallorca superleuk is met baby's

Op vakantie gaan met een baby betekent vaak dat je heel veel spullen mee moet nemen of dat moet zien te regelen op je vakantieadres. Denk aan melkpoeder, hapjes, luiers, een badje, wandelwagen en eetstoeltje. Bedenk goed wat je zelf mee wilt nemen en wat je eventueel op Mallorca bij kunt kopen of huren. En wat verwacht je van je accommodatie? Wil je dichtbij het vliegveld een logeeradres vinden of heeft een bepaalde regio met een langere transfer jouw voorkeur? Wil je tijdens je vakantie op het resort genieten of wil je ook nog wat van het eiland zien?

2

Babyvriendelijk appartement of hotel

Een appartement heeft als grote voordeel dat je wat meer ruimte hebt met een eigen kamer voor de baby en een eigen keuken, dus je kunt vertrouwd in een eigen omgeving eten in plaats van in een restaurant. En met een extra slaapkamer voor de baby heb je zelf ook nog een kamer in plaats van dat je muisstil op je eigen bed, badkamer of balkon moet wachten tot de kleine slaapt. Een hotel heeft als grote voordeel dat je er nog van alles bij kunt boeken, zoals een campingbedje of eetstoel. Maar ook zwembandjes zijn soms aanwezig. Ook zijn er in sommige hotels babyhapjes voorhanden en er is altijd wel een magnetron om een potje op te warmen.

3

Babyvriendelijke stranden

Alle kinderen vinden het leuk om naar het strand te gaan, ook baby’s. De allerkleinsten moet je nog op de arm mee het water in nemen, maar baby’s die al kunnen kruipen of hun eerste stapjes zetten vinden het heerlijk om zelf de zee en het zand te ontdekken. De (noord)westkust van Mallorca kent vooral steile rotsachtige kustformaties, maar de Baai van Alcúdia en het langste strand van Mallorca, Puerto de Alcúdia, trekt veel jonge gezinnen omdat het hier een stuk rustiger is dan in het zuiden. Op veel plekken loopt het water zo langzaam af dat je soms wel meters ver de zee in kunt lopen zonder dat het diep wordt. En het water is kraakhelder, dus je spot met gemak samen kleine visjes of misschien wel een krabbetje. In het oosten en zuiden zijn vooral de badplaatsen El Arenal en Cala Millor geliefd bij vakantiegangers met baby’s. Andere babyproof beaches zijn de (toeristische) badplaatsen zoals Palmanova, Sa Coma en Cala d’Or. Cala Agos is een wat kleiner en rustiger plaatsje, maar heeft ook alle faciliteiten die je wenst met een baby.

4

Babyvriendelijke uitstapjes op Mallorca

Op vakantie met je baby wil je vast ook nog graag nog wat zien van Mallorca. Voor de allerkleinsten die voornamelijk nog slapen en eten, kun je nog zelf bepalen wat je wilt zien. Zij vinden alles nog goed. Maar als je baby al wat actiever is en echt om zich heen gaat kijken, is het leuk om op Mallorca dingen te ondernemen. Baby’s en dieren zijn altijd een goede combi, dus een bezoek aan Safari Zoo of Marineland Mallorca zijn altijd goed. Vergeet niet om je wandelwagen, buggy en babyvoeding mee te nemen als je er op uit gaat. Misschien heb je nog geluk dat ze in de buggy of tijdens de autorit in slaap vallen, dan kun je meteen het eiland nog wat meer gaan verkennen.

5

Beste reistijd met een baby

Mallorca heeft een Middellandse zeeklimaat. Dat betekent dat de zomers warm en droog zijn en de winters zacht. De maanden juni tot en met september zijn perfect voor strandliefhebbers voor een strandvakantie op Mallorca, maar houdt er rekening mee dat het in juli en augustus met 30-35+ wel erg warm kan worden voor je baby. Bovendien hebben de Spanjaarden zelf ook in augustus vakantie, dus is het in de meeste badplaatsen erg druk. Als je verder nog geen schoolgaande kinderen hebt, is het een aanrader om buiten het seizoen om met de baby op vliegvakantie te gaan. Het weer is aangenamer voor de kleine en de accommodaties rustiger en goedkoper. Let op: in het voorjaar kan de zee of het water van het zwembad nog wel koud zijn.

6

Praktische tips voor vliegen met een baby

Vliegen met een baby kan prima, zolang je maar weet wat je mee moet nemen (heel veel!) voor je kleintje en welke babyfaciliteiten er in het vliegtuig aanwezig zijn. De meeste vliegmaatschappijen houden rekening met de kleinste reizigers. Zo kun je babymaaltijden in het vliegtuig aanvragen op een voor jouw gewenst tijdstip, reserveer je gemakkelijk een babybedje voor onderweg en zijn er speciale veiligheidsgordels voor het stijgen en landen voor de kleintjes. Op Schiphol is er een speciale Babycare Lounge, waar je de baby in alle rust kunt voeden of een slaapje kunt laten doen. Voor in het vliegtuig is het handig om bij je te hebben: (reserve)luiers, billendoekjes, extra kleren/romper, bronwater, babyvoeding, lepeltje, melkpoeder, spuugdoekje, speentje, knuffeltje en iets te knabbelen.

Wat vond je van dit artikel?

Gemiddelde score van 5 (5 reviews)

Door jou bekeken

Naar Mallorca met een baby

Thema