De leukste Meivakantie activiteiten in 2024

Ontdek de leukste meivakantie activiteiten in Nederland

  • Grootste aanbod gezinsvakanties
  • Blogs, artikelen & reviews van de redactie

De meivakantie 2024 is hét moment om lekker met de kids op pad te gaan in eigen land. De zon schijnt weer, de vogeltjes fluiten en door heel Nederland worden leuke meivakantie activiteiten georganiseerd! Wat dacht je bijvoorbeeld van mini-lammetjes aaien op de boerderij, op pad gaan in de natuur of meedoen aan coole kids activiteiten in de leukste musea? Kids Vakantiegids heeft de leukste meivakantie activiteiten voor 2024 voor het hele gezin op een rijtje gezet!

Verhalen die je wilt lezen 1

Blog

Lentekriebels in de meivakantie

1

Bezoek een dierentuin in de meivakantie!

Wil je een beestachtig leuk uitje in de meivakantie? Bezoek dan een van de mooie dierentuinen die Nederland rijk is. Kies bijvoorbeeld voor Burgers' Zoo in Arnhem, waar het in de Bush net lijkt alsof je in een echt regenwoud bent door de hitte, vochtigheid, geluiden, geuren en dieren. Of maak een tripje naar Amsterdam en combineer de stad met een bezoekje aan de oudste dierentuin van Nederland: Artis. 

Lammetjes en jonge dieren

Bij de lente en de meivakantie horen lammetjes. Heb jij ze wel eens van dichtbij gezien of lammetjes geaaid? Het kan tijdens de Lammetjesdagen van Natuurmonumenten bij verschillende schaapskooien in Nederland. Bijvoorbeeld in Gelderland bij Rhedense Schaapskudde of bij Schaapkooi Ruinen in Drenthe. Tip: meldt je kinderen aan voor OERRR, het jeugdprogramma van Natuurmonumenten voor alle kinderen van 0 tot 12 jaar met de leukste activiteiten in de natuur, zoals lammertjes aaien, maar ook spannende speurtochten en nacht- en boswandelingen.  

Kids VakantieTip! In de lente worden er allerlei jonge dieren geboren op de boerderijen van Nederland. Wat is dan leuker om op zo’n boerderij te blijven slapen tijdens een echte boerderij vakantie, waar je de boer en boerin ook nog eens mag helpen bij het verzorgen van de dieren!

2

Beestachtige uitjes in de meivakantie

Lekker naar buiten in de meivakantie en genieten van de natuur kan op de kinderboerderij. Op Doe- en Speelboerderij De Steenuil, in Brabant, kun je het echte leven op het platteland proeven en koeien aaien, met konijntjes knuffelen, eitjes rapen en spelen in de binnenspeeltuin. En Geitenboerderij De Mèkkerstee heeft zijn naam niet voor niks. Hier lopen wel 600 geitjes om je heen te mekkeren en je kun je ook de melk proeven en zien hoe ze kaas maken of smullen van zelfgemaakt ijs!

Kamelen en alpaca’s

Nog een beestachtig uitje in de meivakantie met bijzondere dieren kun je beleven op de Kamelenmelkerij Smits in Noord-Brabant. Dit is de enige kamelenmelkerij van heel Europa en op afspraak kun je hier kamelen aaien en voeren en de kamelenmelk proeven! Ook leuk zijn de supertrendy alpaca’s die je op verschillende plekken in Nederland kunt knuffelen. 

3

Cool interactief museum

Nog een leuke meivakantie activiteit voor 2024 is een bezoekje brengen aan een museum. En dan bedoelen we natuurlijk niet een saai en stoffig museum, maar een cool interactief museum dat superleuk is voor kinderen én volwassenen. En als de temperaturen in de meivakantie weer oplopen wil je natuurlijk het liefst naar een museum met een buitengedeelte. Dan kun je bijvoorbeeld naar het Nederlands Openluchtmuseum Arnhem of het Nationaal Militair Museum in Soesterberg met een stormbaan waar kids lekker kunnen uitrazen. Ook Aviodrome in Lelystad Airport en het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen hebben een binnen- en buitengedeelte. Bij NEMO in Amsterdam kun je na een leuke middag vol interactieve science trucjes lekker in het zonnetje genieten op het buitenterras op het dak van het museum met prachtig uitzicht over de stad.

4

Pretparkfanaten opgelet!

Pretparkfanaten kunnen hun hart op halen in het voorjaar, want dan gaan de meeste attractieparken van Nederland weer open! Ga je naar een leuk pretpark in Nederland, dan ben je verzekerd van een dag vol plezier en spektakel met spectaculaire achtbanen en andere coole attracties. Duinrell, De Efteling, Walibi, Julianatoren of Slagharen. Welke is jouw favoriet? Kun je geen genoeg krijgen van pretparken en ben je hier het liefst de hele meivakantie? Ga dan voor een pretpark vakantie! Dan rol je vanuit je bed zo de achtbaan in! 

5

Actieve uitjes

Ook voor actieve gezinnen met kids zijn er tal van leuke meivakantie activiteiten. Zo kunnen jullie met het gezin leuke kinderwandeltochten maken en deze zijn echt niet saai hoor! Bewandel bijvoorbeeld het Blotevoetenpad in Groningen met, jawel, je blote voeten in de modder en het gras. Op het Speelbospad in Overijssel kunnen de kinderen klimmen en klauteren op alles wat ze tegenkomen en hutten bouwen. In Gelderland kun je een rode puntmuts kopen, want die heb je hier nodig voor de gezellige Kabouterwandeling!  

6

Wildplukken & klimbossen

Op sommige plekken in Nederland kun je wildplukken. Bijvoorbeeld op Terschelling, samen met de boswachter. De eilandkok maakt na afloop een lekkere maaltijd van jouw zelf geplukte paddestoelen of andere geplukte ingrediënten. Ook leuk: bramen en bosbessen plukken en zelf brandnetelthee maken. Natuurlijk wel goede handschoenen aan, zodat je niet geprikt wordt!  

Klimbossen

Ook een leuk actief uitje in de meivakantie is een bezoek aan een van de klimbossen die Nederland rijk is, zodat stoere kinderen zich heerlijk kunnen uitleven. Klim van boomtop naar boomtop via spannende parcoursen op grote hoogte. Dat kan onder andere bij Klimbos Achterhoek, waar je na afloop van een welverdiende pannenkoek kunt smullen bij Pannenkoekenboerderij De Heikamp.

Wat vond je van dit artikel?

Gemiddelde score van ( Reviews & ervaringen)

Door jou bekeken

Meivakantie activiteiten

Thema