Lake District

Lake District

In Lake District vind je de mooiste meren van heel Engeland: zestien spiegelende plassen, omringd door glooiende, groene heuvels en de hemelhoge Cumbrian Mountains. Het grootste National Park van Engeland is één grote speeltuin voor avonturiers. Klim, slinger en zip door de TreeTopTrek, ga op Bush Craft of Mountain Expedition, trotseer het water per kano of zelfgebouwd vlot en schommel op de metershoge King Swing. 

Brockhole National Park bezoekerscentrum

Het Lake District is boordevol met geweldige avonturen voor peuters tot tieners. Het Brockhole National Park Bezoekerscentrum ligt aan de oever van Lake Windermere. Met een oppervlakte van 12 hectare grond is hier echt voor ieder wat wils onder alle weersomstandigheden. Je kunt er een bootje huren, raften, boogschieten, kajakken, ponyrijden, spelen in de speeltuin… Ook zijn er regelmatig tentoonstellingen.

Brockhole National Park bezoekerscentrum
Pieter Konijn

Pieter Konijn

Pieter Konijn, die in 2018 nog te zien was in de bioscoop, huppelde over de berghellingen van Lake District in de verhalen van Beatrix Potter. Echte fans van Pieter Konijn en Beatrix Potter moeten dan ook een bezoek brengen aan de 17-de eeuwse boerderij op Hill Top. Het is alsof je op de filmset rondloopt. In elke kamer kun je objecten zien die betrekking hebben op haar verhalen. De tuin is een charmante en schijnbaar willekeurige mix van bloemen, kruiden, groenten en fruit. Je hebt het idee dat je elk moment Pieter Konijn of een van zijn zusjes of andere dieren ziet wegrennen. Let op: Dit is een zeer populaire attractie, en er is vaak een wachttijd om het huis binnen te gaan. De tickets kunnen niet van tevoren worden geboekt.

Castlerigg Stone Circle

Je hebt vast wel eens gehoord van Stonehenge, een van de 300 steencirkels in Engeland. Vlakbij Lake District ligt Castlerigg. Dat is niet alleen de oudste, maar ook qua ligging de mooiste steencirkel van Engeland. Vooral tijdens de zonsondergang is het hier magisch mooi. Het kan dan ook heel druk zijn als je hier een bezoekje aan wilt brengen.

Castlerigg Stone Circle
The Lake District Wildlife Park

The Lake District Wildlife Park

Als je dol bent op dieren en je mag maar één dierentuin in Groot-Brittannië bezoeken, boek dan een tripje naar Chester. In deze Engelse stad ligt Chester Zoo. Met zijn 51 hectare de grootste dierentuin van het Verenigd Koninkrijk (ter vergelijking: Burgers Zoo is 45 hectare). Andere leuke dierentuinen en attracties zijn:

  • Predator Experience
  • Lake District Coast Aquarium
  • Lakeland Wildland Oases
  • South Lakes Safari Zoo
  • Lake Aquarium

Cup of tea

Als je in Engeland bent, moet je natuurlijk ook een van de gezellige tearooms bezoeken voor een kopje thee met typisch Engelse scones of een stuk lokale Kendal Mint Cake.They are delicious!

Cup of tea

Deel sterren uit!

Ik geef Lake District:

Score: 5 sterren uit 2 beoordelingen

Lees meer ▾
Meer inspiratie
Meer van Bled

Meer van Bled

Slovenië is een van de kleinste landen van Europa, maar groots als het gaat om de indrukwekkende natuur. De bekendste highlight is het meer van Bled, en na één blik op dit sprookjesachtige tafereel snap je meteen waarom. Omringd door een bergachtig landschap schittert het turquoise water rond een mini-eilandje waarop een schattig, klein kerkje staat.

Hallstattersee

Hallstattersee

Doe je ogen dicht en verbeeld je een pittoresk Oostenrijks bergstadje aan een spiegelhelder meer. Wedden dat dat er precíes zo uitziet als het beroemde Hallstatt? Dit UNESCO-stadje ligt tussen de Halstatter See en Dachsteinbergen en is een waar natuurparadijsje, met bijzondere watervogels, vissoorten en zeldzame planten.

Balatonmeer

Balatonmeer

Als je voor een vakantie aan het Balatonmeer kiest, hoef je je niet te vervelen. Met een oppervlakte van 592 m2 - dat zijn heel veel voetbalvelden naast en achter elkaar, is er echt voor ieder wat wils! Omdat het verboden is voor motorboten, is het de perfecte bestemming om eens een zeilboot te huren of een surfplank. Ook staat het meer erom bekend dat het - op de meeste plaatsen - niet dieper is dan twee meter, en vaak ook pas een heel eind van de kust af. En als je even iets anders wilt dan plonsen, heeft de directe omgeving ook nog zeer veel te bieden. Maak kennis met het Balatonmeer.

Lipnomeer

Lipnomeer

Zin in een relaxvakantie met een flinke scheut adrenaline? Ontdek het Lipnomeer! Op het water kun je surfen, zeilen, roeien en kanoën, maar aan de oevers wacht je nog véél meer avontuur. Fiets langs het water, step van het boomkroonpad of pak het downhill bikepark met de MTB.

Overlayer