Lake District

  • Grootste selectie familievakanties
  • Met zorg geselecteerd door de redactie

In Lake District vind je de mooiste meren van heel Engeland: zestien spiegelende plassen, omringd door glooiende, groene heuvels en de hemelhoge Cumbrian Mountains. Het grootste National Park van Engeland is één grote speeltuin voor avonturiers. Klim, slinger en zip door de TreeTopTrek, ga op Bush Craft of Mountain Expedition, trotseer het water per kano of zelfgebouwd vlot en schommel op de metershoge King Swing. 

1

Brockhole National Park bezoekerscentrum

Het Lake District is boordevol met geweldige avonturen voor peuters tot tieners. Het Brockhole National Park Bezoekerscentrum ligt aan de oever van Lake Windermere. Met een oppervlakte van 12 hectare grond is hier echt voor ieder wat wils onder alle weersomstandigheden. Je kunt er een bootje huren, raften, boogschieten, kajakken, ponyrijden, spelen in de speeltuin… Ook zijn er regelmatig tentoonstellingen.

2

Pieter Konijn

Pieter Konijn, die in 2018 nog te zien was in de bioscoop, huppelde over de berghellingen van Lake District in de verhalen van Beatrix Potter. Echte fans van Pieter Konijn en Beatrix Potter moeten dan ook een bezoek brengen aan de 17-de eeuwse boerderij op Hill Top. Het is alsof je op de filmset rondloopt. In elke kamer kun je objecten zien die betrekking hebben op haar verhalen. De tuin is een charmante en schijnbaar willekeurige mix van bloemen, kruiden, groenten en fruit. Je hebt het idee dat je elk moment Pieter Konijn of een van zijn zusjes of andere dieren ziet wegrennen. Let op: Dit is een zeer populaire attractie, en er is vaak een wachttijd om het huis binnen te gaan. De tickets kunnen niet van tevoren worden geboekt.

3

Castlerigg Stone Circle

Je hebt vast wel eens gehoord van Stonehenge, een van de 300 steencirkels in Engeland. Vlakbij Lake District ligt Castlerigg. Dat is niet alleen de oudste, maar ook qua ligging de mooiste steencirkel van Engeland. Vooral tijdens de zonsondergang is het hier magisch mooi. Het kan dan ook heel druk zijn als je hier een bezoekje aan wilt brengen.

4

The Lake District Wildlife Park

Als je dol bent op dieren en je mag maar één dierentuin in Groot-Brittannië bezoeken, boek dan een tripje naar Chester. In deze Engelse stad ligt Chester Zoo. Met zijn 51 hectare de grootste dierentuin van het Verenigd Koninkrijk (ter vergelijking: Burgers Zoo is 45 hectare). Andere leuke dierentuinen en attracties zijn:

  • Predator Experience
  • Lake District Coast Aquarium
  • Lakeland Wildland Oases
  • South Lakes Safari Zoo
  • Lake Aquarium
5

Cup of tea

Als je in Engeland bent, moet je natuurlijk ook een van de gezellige tearooms bezoeken voor een kopje thee met typisch Engelse scones of een stuk lokale Kendal Mint Cake.They are delicious!

Wat vond je van dit artikel?

Gemiddelde score van 5 (1 reviews)

Door jou bekeken

Lake District

Thema