De leukste activiteiten in Noord-Brabant

35 Vakanties gevonden

De provincie Noord-Brabant kent veel mooie natuurgebieden waar je samen met de kinderen kunt wandelen en fietsen. Kleine kids kunnen mee in een kinderstoeltje op de fiets of het bos spelenderwijs ontdekken met de speciale kabouterpaden. Grotere kids kunnen al hele afstanden fietsen en wandelen, zeker als je pauzes inlast bij een speeltuin, zwemplas, terras of pannenkoekenhuis. Check hieronder de mooiste routes in de natuur van Brabant met kinderen.

1

Jumpen bij Jumpsquare

Ontdek een fantastisch dagje uit in Noord-Brabant bij Jumpsquare! Laat je vaardigheden op de trampoline zien, met attracties zoals de Jump Tower, Dodge Ball Area en Ninja Course. Kies uit tickets voor 60, 90 of 150 minuten springplezier en verken de volledige springarena. Geschikt voor avonturiers vanaf 6 jaar, met speciale mini-jumptickets voor de kleintjes van 2 t/m 5 jaar (onder begeleiding). Ook zijn er speciale familie- en groepstickets beschikbaar. En waarom zou je geen onvergetelijk kinderfeestje vieren bij Jumpsquare? In Noord-Brabant zijn Jumpsquare Eindhoven, Jumpsquare Tilburg, Jumpsquare Veghel, Jump XL Eersel en Jump XL Waalwijk te vinden. Bekijk hier alle locaties voor meer informatie.

2

Kabouterpaden in Noord-Brabant

De kabouterpaden zijn geschikt voor kinderen tussen de 3 en 6 jaar oud en variëren in lengte van 500 tot 1500 meter. Dus prima te doen met kleine kids die nog niet zo ver kunnen lopen. Maak de wandeling compleet met een knapzak en puntzak en samen met je kleintje beleef je zo uren plezier in het Brabantse bos bij Landgoed Lievenberg in Bergen op Zoom, Boswachterij Sint Anthonis in Sint Anthonis, de Maashorst in Nistelrode, Natuurpoort TerSpegelt in Eersel en het Mastbos, vlakbij Breda. En wie weet.. spot je onderweg wel allemaal wilde diertjes. Zoals een hertje, eekhoorntjes en konijntjes! Tip: Vaak zijn er bij de kabouterpaden ook pannenkoekenhuizen te vinden, leuk en lekker voor een tussenstop met je eigen kleine kabouter(s). 

3

Sahara van Brabant

Het Nationaal Park Loonse en Drunense Duinen, tussen Tilburg, Waalwijk en Den Bosch, is heerlijk om met kleine en grote kinderen naartoe te gaan voor een tochtje in de natuur in Noord-Brabant. Je mag overal in het stuifzand struinen, ideaal met kids die graag zelf op ontdekkingstocht gaan naar dierensporen van de das, het grootste roofdier van Nederland. Deze Brabantse Sahara is een stoer en droog gebied. In de zomer kan het verschil tussen dag en nacht wel 40 graden zijn. Let op: smeer jezelf goed in op zonnige dagen, want de zon pakt hier goed. Je kunt hier zelfs paardrijden over zandheuvels. Wist je dat… de zandloopkever die hier leeft per seconde 125 keer zijn lengte ‘sprint’, dat is 8,5 km/uur.

Logeertip: Landal Kaatsheuvel is een nieuw Landal GreenParks-park met gloednieuwe, grote en moderne vakantiehuizen waar ook de hond mee mag op vakantie. Dat is mooi, want het park ligt dichtbij de Loonse en Drunense Duinen. Hier vind je twee hondenloslooproutes en een groot gebied waar honden ook los mogen lopen. Het kindvriendelijke vakantiepark heeft verder een overdekt zwembad met apart peuterbad, genoeg kids faciliteiten en ligt op 2 kilometer afstand van de Efteling, zo’n kleine 10 minuten fietsen. Wedden dat de kids het nu wel leuk vinden om een fietstocht te maken!

4

Bevers spotten in de Biesbosch

Het Nationaal Park de Biesbosch is het grootste zoetwatertijdengebied van Europa. Je kunt hier wandelen, fietsen, varen en kanoën. Vaar langs wilgenvloedbossen, kano samen met de kids door kronkelende kreekjes, wandel over paadjes en ontdek al fietsend veel watervogels. Vergeet de verrekijker niet mee te nemen. Het gebied is ook bekend om de bevers die hier wonen, zij zijn de grootste knaagdieren van Europa. Misschien spot je wel bomen die zijn omgeknaagd of een burcht? Of als je goed kijkt zie je hun holletjes langs de waterkant. De grootste kans om een bever te spotten is in de schemering of ’s nachts. Wist je dat… de staart van een bever schubben heeft. 

5

Vogels kijken in De Peel

Natuurgebied De Peel is één van de rijkste vogelgebieden van West-Europa. Dit afwisselende landschap van ondoordringbare veenmoerassen, open heideterreinen, weidse vlakten, stille bosjes en ruige zandruggen is het thuis van talloze bijzondere planten. In combinatie met rust, ruimte en duisternis ideaal voor honderden soorten broed- en trekvogels. Ideaal om met kleine natuurfans rond te dwalen door dit gebied tijdens de vakantie. Misschien spotten of horen jullie wel de
trompetterende kraanvogel? Voor kids zijn er allerlei speciale uitjes in De Peel, zoals een kabouterpad, moerasexpeditie, hulpboswachter, ontdektocht en Petronella Peelhekstocht.

Een dagje erop uit met het hele gezin? In de buurt van Recreatiepark Prinsenmeer vind je onder andere de Efteling en Safaripark de Beekse Bergen.

6

Spelen in het grootste oergebied

Provinciaal Landschap De Maashorst is het grootste aaneengesloten oer natuurgebied van Noord-Brabant, omgeven door de gemeenten Bernheze, Uden, Landerd en Oss. Een verrassend natuur- en cultuurlandschap met prachtige bossen en heidevelden, stuifduinen, vennen, weiden en kronkelbeekjes. Ook hier vind je bij zonsopgang en zonsondergang vele diersoorten, zoals vossen en dassen. Met de kids kun je hier gewoon heerlijk wandelen en spelen. Trek oude speelkleren aan en laat ze lekker ontdekken!

Wat vond je van dit artikel?

Gemiddelde score van ( Reviews & ervaringen)

Door jou bekeken

De leukste activiteiten in Noord-Brabant

Thema