Phantasialand

Phantasialand

Wat begon als de fantasie van een poppenspeler en een zakenman, kennen we nu 48 jaar later als Phantasialand! Phantasialand in Brühl, vlakbij Keulen, groeide uit tot een supergaaf en groot pretpark voor jong en oud met super snelle achtbanen, waterattracties en nog veel meer! 

Themagebieden van Phantasialand

Phantasialand telt in totaal zes themagebieden met meer dan 40 attracties en shows! De hoofdingang komt uit in het themagebied Berlin. Hier kun je super leuk winkelen en wandelen over de Berlijnse boulevard. Vervolgens kom je in het themagebied Mexico en China Town met onder andere de super spannende over-de-kop-attractie Talocan, vernoemd naar de boosaardige god van de onderwaterwereld. De attractie Silbermine biedt een twaalf minuten durende reis door een Mexicaanse zilvermijn.

Themagebieden van Phantasialand
Themagebied Klugheim

Themagebied Klugheim

In themagebied Klugheim vind je twee spectaculaire nieuwe achtbanen voor de echte thrill seekers. In de familie-boomerang Raik beleef je een spannende rit met scherpe bochten. Je gaat niet alleen vooruit, maar ook achteruit in deze leuke attractie. Houd je goed vast! De super snelle achtbaan Taron vestigt het record als de snelste multi-lanceer-achtbaan ter wereld. Laat je twee keer lanceren voor een extra adrenalinestoot. 

Themagebied Berlin

Mis hier zeker niet de wereld van de Maus au Chocolat; een wereldwijd unieke, interactieve fun ride. Extreme pret in 3D! In de winter is dit gedeelte van het park extra mooi, wanneer de grote kerstboom in het licht staat. In Berlijn kom je helemaal in de sfeer van rond 1900. Geniet van de muziek van die tijd, terwijl de krantenjongen de nieuwtjes van de dag verkondigt en de geur van gepofte kastanjes die in de lucht hangt.

Themagebied Berlin
Themagebied Deep in Africa

Themagebied Deep in Africa

In het themagebied Deep in Africa beleef je de geheimen en verhalen van het regenwoud, de woestijn en de steppe! Durf jij de duivelse rit aan in de Black Mamba, de koningin der slangen? Zij kronkelt door de donkere ravijnen, jaagt langs ruwe rotsen en over een kletterende waterval. Zelfs kijkers houden hun adem in! 

Themagebied Fantasy

In Fantasy vind je het bijzondere volkje de Wuzen, dat hier opnieuw tot leven komt. Er wordt hier volop gespeeld, gedanst en gelachen! De Wuzen kijken toe wanneer zowel de kleine kids als de grote avonturiers vol plezier genieten van alle attracties! Stap bijvoorbeeld in de patrouilleboot van de Waterwuzen en beleef in deze waterattractie het grote avontuur op de Mondsee. Begeef je op een spannende ontdekkingstocht door het hoge riet rond de oude sterrenwacht!
Ben jij zo dapper dat jij de uitdaging aandurft in Winja’s Fear & Force? Deze spannende attractie in Fantasy moet je dan ook zeker geprobeerd hebben! Na een duizelingwekkende stijging gaat het rap neerwaarts... Dus hou je vast! De Spinning Coaster wisselt achter en voor af in een adembenemende snelheid, telkens dieper de duisterheid in. Eigenlijk zijn het 2 Spinning Coasters, maar je sluit in 1 rij aan en kiest aan het eind van de rij voor de ene baan Winja's Fear (blauwe rij) of Winja's Force (Rode rij).

Themagebied Fantasy
Themagebied Mexico

Themagebied Mexico

Boven het hart van Mexico vind je een enorme ruïne van een oeroude tempel. Ontdek de geheimen van het oude Mexico en beleef de spannende attracties in dit deel van pretpark Phantasialand. Bijvoorbeeld in de Colorado Mountains, waar de goudkoorts heerst. Onvermoeibaar en onverschrokken wordt in de mijnen naar het edele metaal gezocht. Stap in de Colorado Adventure en raas met de mijntrein door scherpe bochten, langs rotsformaties en ravijnen! Of tart de kracht der elementen in de populaire Talocan. Je zintuigen worden in verwarring gebracht wanneer de enorme gondel van de Suspended Top Spin zich te midden van mistbanken, waterfonteinen en vuurkolken ter aarde stort. 

In Mexico vind je de nieuwste attractie van Phantasialand: Chiapas - DIE Wasserbahn. Deze spetterende wildwaterbaan bezorgt je gegarandeerd 6 minuten lang kippenvel. Tussen exotische planten en kolkende waterstromen maak je de steilste afvaart van een wildwaterbaan ter wereld!

Kinderattracties

De Tikal is een kleine vrije-valtoren, speciaal voor de kleine bezoekers! In de minibotsauto’s is het oppassen voor bumper klevers en in de monorail-trein maak je een tocht door het park. Maak een rit in de draaimolen of in de theekopjes! Ook is er nog een gave vluchtsimulator, een achtbaan speciaal voor de kids en een boottocht langs scenes uit Hollywoodfilms. Super gaaf! Op het aangrenzende meer ligt Wakobato; waarbij je in bootjes water kunt afvuren op doelen en beloond wordt met special effects! De Temple of the Night Hawk is ook een achtbaan geschikt voor alle leeftijden; helemaal in het donker! Brr!

Kinderattracties
Shows

Shows

Dagelijks worden er verschillende shows opgevoerd in verschillende themalanden. In 2017 geniet je van de gloednieuwe ijsshow Ice College 2017 in Arena de Fiesta. Ontmoet Hack & Buddle in het kindertheater in Wuze Town voor een grappige kindershow. Stamp mee op Afrikaanse klanken , laat je verbazen door vette stunts van BMX-ers, breakdancers, steltlopers en trampolinespringers in de coole show Jump! Verbaas je over de acrobatische kapriolen tijdens de spetterende show Musarteum of kijk naar Pirates in 4D. 

Pretpark vakantie in Phantasialand

Eigenlijk heb je aan één dag niet genoeg om alle gave attracties en shows van Phantasialand te checken. Tip: ga voor een echte pretparkvakantie in een van de hotels in het pretpark. Phantasialand Hotel Matamba is gekoppeld aan themagebied Deep in Africa, met Black Mamba direct voor de hoteltuin. Phantasialand Hotel Ling Bao grenst aan China Town, met vanuit detu in direct toegang tot het attractiepark. 

Pretpark vakantie in Phantasialand

Deel sterren uit!

Ik geef Phantasialand:

Score: 3 sterren uit 24 beoordelingen

Lees meer ▾
Vergelijk aanbieders
Landal GreenParks
Landal GreenParks

Ontdek Phantasialand tijdens je vakantie bij Landal GreenParks

de Jong Intra Vakanties
de Jong Intra Vakanties

Meerdaagse Phantasialand arrangementen met kinderkorting

BungalowSpecials
BungalowSpecials

Vakantieparken op minder dan een uur rijden van Phantasialand

Top 2 Phantasialand
Phantasialand Hotel Matamba

Phantasialand Hotel Matamba ★ ★ ★

  • In Afrikaanse sferen
  • Megagrote binnen- en buitenspeeltuin
  • Midden in Phantasialand
1
Hotel Ling Bao

Hotel Ling Bao ★ ★ ★ ★

  • In de Chinese wijk van Phantasialand
  • Direct toegang tot het attractiepark
  • Binnen- en buitenzwembad & Mandala spa
2

Bekijk locatie op google maps

Artikelen & tips van de redactie
Attractie top 5 Phantasialand

Attractie top 5 Phantasialand

In pretpark Phantasialand kun je kiezen uit zoveel attracties, dat wij van Kids Vakantiegids alvast de leukste en bijzonderste attracties voor je op een rijtje hebben gezet. Hieronder vind je de top 5.

Phantasialand hotels

Phantasialand hotels

Phantasialand Duitsland heeft twee hotels die beiden praktisch aan het park liggen, dus na een stevig ontbijt wandel je zo het pretpark in! En ook na een dagje pretparkfun speel je hier gewoon verder. In zowel het Phantasia Matamba hotel in Brühl als in het Ling Bao worden leuke activiteiten georganiseerd voor jong en oud!

Overlayer