Phantasialand

Een super leuk pretpark net over de grens in Duitsland

7 Vakanties gevonden
  • Grootste selectie familievakanties
  • Met zorg geselecteerd door de redactie

Op twee uur rijden achter Arnhem vind je pretpark Phantasialand! Als je aan komt rijden, voel je de magie al van het park en de themagebieden. Jong en oud genieten hier van de supersnelle achtbanen, waterattracties, coole shows en nog veel meer!  Tip: vanaf 19 november tot en met 29 januari wordt het pretpark omgetoverd tot Phantasialand Wintertraum met kerstbomen, sneeuwpoppen, een ijsbaan en nog veel meer 'coole' extra's. 

Meer inspiratie

Attractie top 5 Phantasialand

Pretpark Phantasialand Duitsland heeft meer dan 40 attracties. Er zijn attracties voor echte stoere waaghalzen, zoals hele snelle achtbanen die over de kop gaan. Maar ook attracties die voor de jon..

Phantasialand hotels

Pretpark Phantasialand in Brühl bij Keulen is een onwijs leuk pretpark voor kinderen in Duitsland, op ongeveer twee uur rijden van Arnhem. Phantasialand bestaat uit 6 thema’s, telt wel 4..
1

Pretpark Phantasialand vlakbij Keulen

Vlakbij Keulen, in de plaats Brühl, vind je het gave familiepretpark Phantasialand. Dit pretpark kent veel attracties voor alle leeftijden en leuke shows voor het hele gezin. Het park is niet super groot waardoor het ook met jongere kinderen goed te bewandelen is, of met een buggy. Op het park zijn er voldoende eet- en drinkgelegenheden, genoeg toiletten en verrassende attracties. Ook is het mogelijk om op het park te overnachten, mocht je van heel ver komen of niet genoeg hebben aan een dagje pretpark. Vanaf Arnhem is het nog ongeveer twee uur rijden. Het park is opgedeeld in 6 themagebieden met daarin verschillende attracties voor alle leeftijden.

TIP: Phantasia Wintertraum 

Vanaf 19 november tot en met 29 januari is Phantasialand omgetoverd in een winterwonderland met mooie versieringen, kerstbomen, sneeuwpoppen, een ijsbaan, lichtjes en nog vele extra's. De attracties en de opvallende gebouwen in de verschillende themagebieden zien er met de (kerst)verlichting nog mooier uit.

2

Themagebieden van Phantasialand

In de zes themagebieden Fantasy, Berlin, Deep in Africa, China Town, Mexico en Mystery geniet je van meer dan 40 attracties en wervelende shows. Voor alle leeftijden zijn er volop attracties, zowel super scary als gewoon voor de fun. De hoofdingang komt uit in het themagebied Berlin, maar als je met de auto komt, kun je vanaf meerdere parkeerplaatsen en themagebieden het pretpark betreden. Vanaf de toegangsweg kijk je uit op de hotels en kun je hier en daar al een glimp opvangen van de gave themagebieden en attracties. Eenmaal binnen stap je meteen een andere wereld binnen.

3

Berlin Phantasialand

In themagebied Phantasia Berlin vind je attracties voor alle leeftijden. NIEUW is de spectaculaire achtbaan, fly Phantasia. De achtbaan zit een beetje verstopt, maar is voor thrillseekers zeker de moeite waard om op te sporen! Wereldwijd is dit de eerste Flying Launch Coaster en met een totale lengte van 1150 meter is het ook de langste vliegende achtbaan ter wereld! Verder vind je hier de gezellige attractie Maus au Chocolat; vanuit een karretje 'schiet' je met je 3D-bril op muisjes in een taartenwinkel op het scherm voor je. Of stap in de zweefmolen boven metershoge dansende fonteinen. Houd jij het droog? Ook vind je in Berlin de grootste dubbeldekker paardencarrousel van Europa. Hier vlakbij vind je ook nog een reuzenrad en een vliegcarroussel voor kleine kids. Ook vind je hier NIEUWE show Nobis waarbij acrobatiek, zang en dans elkaar afwisselen. En in de 4D-bioscoop zie een film over piraten. Pas maar op dat er niets uit de lucht komt vallen ;)

4

Phantasialand Chinatown

In Phantasia Chinatown waan je je midden in een Chinese stad. In het Feng Ju Palace 'draait' alles om een Mad House in het Verre Oosten. Een stukje verderop vind je Geister Rikscha, waarbij in een karretje langs verschillende attracties opgaat in het donker. In dit themagebied vind je ook het gave hotel Hotel Ling Bao. Vanuit dit Aziatische belevingshotel stap je zo het themagebied in. Je kunt hier heerlijk eten en vergeet ook je zwembroek niet, want er is hier een (buiten) zwembad. 

5

Deep in Africa Phantasialand

In het themagebied Deep in Africa Phantasialand beleef je de geheimen en verhalen van het regenwoud, de woestijn en de steppe! Durf jij de duivelse rit aan in de Black Mamba, de bekroonde hangende achtbaan midden in de jungle? Zij kronkelt door de donkere ravijnen, jaagt langs ruwe rotsen en over een kletterende waterval. NIEUW voor kleine avonturiers is Deep in Africa. In dit interactieve avonturenparcours kom je onderweg van alles tegen; zoals verborgen watertjes en een spin. Ook nieuw is de meet en greet met de draak Kroka in Kroka's Lodge. In dit themagebied kun je overnachten in Hotel Matamba en waan je je helemaal in Afrikaanse sferen. 

6

Phantasialand Fantasy

In Phantasialand Fantasy vind je het bijzondere volkje de Wuzen, dat hier opnieuw tot leven komt. Er wordt hier volop gespeeld, gedanst en gelachen! De Wuzen kijken toe wanneer zowel de kleine kids als de grote avonturiers vol plezier genieten van alle attracties! Stap bijvoorbeeld in de patrouilleboot van de Waterwuzen en beleef in deze waterattractie het grote avontuur op de Mondsee. Begeef je op een spannende ontdekkingstocht door het hoge riet rond de oude sterrenwacht! Ben jij zo dapper dat jij de uitdaging aandurft in Winja’s Fear & Force? Deze spannende attractie in Fantasy moet je dan ook zeker geprobeerd hebben! Na een duizelingwekkende stijging gaat het rap neerwaarts. Je karretje draait alle kanten op... Dus hou je vast! In dit themagebied vind je ook de attractie Crazy Bats, de langste VR-familieachtbaan ter wereld. Als je plaatsneemt in je karretje, krijg je een 'VR-masker' op en nemen de vleermuizen je op avontuur. Zo kom je o.a. door een paleis en een ijskoud landschap. Voor de kleintjes is de monorail erg leuk. Vanuit hier kijk je uit over de Wuze-vallei. Ook vind je hier onder andere nog botsauto's, een carroussel, waterspeeltuin en een mini vrije val toren. 

7

Phantasialand Mexico

Boven het hart van Phantasialand Mexico vind je een enorme ruïne van een oeroude tempel. Ontdek de geheimen van het oude Mexico en beleef de spannende attracties in dit deel van pretpark Phantasialand. Bijvoorbeeld in de Colorado Mountains, waar de goudkoorts heerst. Onvermoeibaar en onverschrokken wordt in de mijnen naar het edele metaal gezocht. Stap in de Colorado Adventure en raas met de mijntrein door scherpe bochten, langs rotsformaties en ravijnen! Psstt.. je gaat ook een stukje door het donker. Of tart de kracht der elementen in de populaire Talocan. Je zintuigen worden in verwarring gebracht wanneer de enorme gondel van de Suspended Top Spin zich te midden van mistbanken, waterfonteinen en vuurkolken ter aarde stort. Deze attractie telt maar liefst een 13-voudige Topspin en is daarmee uniek in Europa. En durf jij van de Chiapas - DIE Wasserbahn. Deze spetterende wildwaterbaan bezorgt je gegarandeerd 6 minuten lang kippenvel. Tussen exotische planten en kolkende waterstromen maak je de steilste afvaart van een wildwaterbaan ter wereld! Tip: in Mexico vind je ook twee NIEUWE shows. De Arena de Fiesta rockt helemaal op het ijs. En in het Silverado Theatre vind je JUMP met stoere crossfietsstunts en de vetste trampoline sprongen. 

8

Phantasialand pretpark vakantie

Eigenlijk heb je aan één dag niet genoeg om alle gave attracties en shows van Phantasialand te checken. Tip: ga voor een echte pretparkvakantie in een van de hotels in het pretpark. Phantasialand Hotel Matamba is gekoppeld aan themagebied Deep in Africa, met Black Mamba direct voor de hoteltuin. Phantasialand Hotel Ling Bao grenst aan China Town, met vanuit de tuin direct toegang tot het attractiepark. 

Wat vond je van dit artikel?

Gemiddelde score van 3.1 (24 reviews)

Door jou bekeken

Phantasialand

Thema