Happy Halloween!

Happy Halloween!
  • Grootste aanbod gezinsvakanties
  • Blogs, artikelen & reviews van de redactie

Oktober is de maand van Halloween. In de herfstvakantie worden er daarom griezelig gave Halloween activiteiten georganiseerd op verschillende pretparken. Maar waar vind je dit jaar de grootste griezels, de spannendste attracties en shows die je de rillingen bezorgen? Kids Vakantiegids heeft speciaal voor jou de leukste activiteiten op een rijtje gezet zodat jij deze herfstvakantie 2023 Halloween viert als nooit tevoren. Als je durft tenminste...

1

Halloween in Disneyland Paris

In Disneyland Paris zie je van 1 oktober t/m 5 november 2023 twee spooktaculaire kanten van Halloween. Van vrolijke pompoenen in de ochtend tot gniffelende schurken in de schemering. Check de spooky parade met Disney Figuren in schitterende najaarskleuren. Bij het Royal Castle Stage geniet je van een extra lange, spookachtige show en griezelig leuke ontmoetingen met schurken zoals Jafar, Kapitein Haak en de gemene Koningin uit Sneeuwwitje. Sluip door naar Frontierland om een kleurrijk Mexicaans festival te beleven met swingende skeletten en levendige muziek. En als je genoeg moed hebt verzameld, sluip je daarna meteen door de grillige doornstruiken achter het Kasteel van Doornroosje voor een spannende ontmoeting met Malificent. Moehaha!

Logeertip: Beleef in een van de Disney Hotels een spookachtig leuke mini-vakantie. Ook de hotels zijn in Halloweenstijl aangekleed.

Happy Halloween!

2

Halloween in Kernie’s Familiepark Wunderland

Griezelen kunnen ze in Duitsland ook wel. Vlak over de grens, zo’n 30 minuten rijden vanaf Arnhem, vind je pretpark Wunderland Kalkar. Dit familiepark viert Halloween in de weekenden van 21 & 22 oktober en 28 & 29 oktober! Het is weer tijd voor griezelige pret in Kernie's Familiepark! Tijdens deze twee weekenden in oktober is er volop 'griezelsfeer' in het familiepark - dan nemen spoken, heksen en monsters het over. Kijk uit naar borrelende heksenketels, eng pompoensnijwerk en veel gezinsvriendelijke horror! De dappersten onder jullie kunnen zich zelfs in het spookhuis wagen.

NIEUW: Voor tieners vanaf 16 jaar zijn er de Horror Nights Kalkar. Met 3 Haunted Houses en 2 Scare Zones is een avond vol spanning gegarandeerd. Van 6 oktober t/m 5 november opent Herr Pluton - een briljante, maar doorgedraaide wetenschapper uit de kerncentrale - zijn portaal vol nachtmerries voor jou, als je durft. 

Logeertip: Natuurlijk op het griezelige park Wunderland Kalkar zelf. Zo ben je na een dag vol bibberavontuur nog niet 100% veilig. 

Happy Halloween!

3

Halloween in Movie Park Germany

Maak je op voor het grootste Halloweenevenement van Europa, dé jubileumeditie van het Halloween Horror Festival in Movie Park Germany. Tussen 30 september en 12 november organiseert het attractiepark in het Duitse Bottrop voor de 25-ste keer weer een gruwelijk gaaf Halloween event met spannende shows, Horror-labyrinten, bloedstollende Scare Zones en Foto Points. Voor kleine Halloween-liefhebbers is er tijdens Halloween Horror Festival een monstervrije zone ingericht in het populaire NICKLAND. Hier zijn de griezelige monsters niet welkom. Laat je schminken als spook, heks of Dracula en snijd een grappig - of eng - gezicht in een Halloweenpompoen.

Logeertip: Combineer jullie bezoek aan Movie Park Germany met een verblijf in Hotel Van der Valk Gladbeck en maak er een vakantie van. Hoe leuk is dat!

Happy Halloween!

4

Halloween in Heksendoorn

Tussen 7 oktober en 4 november verandert Avonturenpark Hellendoorn overdag tussen 10 en 17 uur in Heksendoorn: het domein van heksen en andere griezelige figuren. Heksendoorn is een sfeervol evenement met prachtige aankleding, nieuwe shows, extra activiteiten en een spannend spookhuis. Naast alle extra activiteiten zijn er tijdens Heksendoorn twee spookhuis experiences: Odelia's Toverschool voor alle leeftijden en het Horror Hotel. Het Hotel is tijdens Heksendoorn geschikt voor 9+. 

Logeertip: Beleef een echte Halloweenvakantie en logeer bij Vakantiepark HellendoornLandal De Hellendoornse Berg of Vakantiepark Sallandshoeve.

Happy Halloween!

5

Walibi Halloween Fright Nights

Beschik jij over stalen zenuwen en kan het jou niet scary genoeg? Dan zijn de Halloween Fright Nights in Walibi Holland echt wat voor jou. Op deze 12 dagen kan je de Halloween Fright Nights bezoeken: 7, 8, 14, 15, 19 t/m 22 en 26 t/m 29 oktober 2023. Voor jongere kids zijn er de Halloween Spooky Days op 7, 8 en 14 t/m 29 oktober 2023. Wist je trouwens dat kinderen tot 12 jaar verkleed naar het park mogen komen? Met behulp van anti-monster spray kunnen kinderen de freaks van zich afhouden en met de speciale anti-monster badge zijn ze zelfs over het hele park veilig voor de scare actors. De badge wordt bij de entree van Walibi Holland uitgedeeld. NIEUW: Camp of Curiosities. Ruik jij de geur van olifantenpoep al? Wandel samen door het verloren circusgebied en ontmoet de freaks die bij Daysee zijn aangesloten.Of kraak de code van Daysee's monsterkist en wie weet ontvang je een beloning? In de avond is het dan tijd voor Eddie de Clown en de andere bad guys en durf jij aan te schuiven voor het meest creepy diner?

Logeertip: Durf jij na al dat griezelen niet meer naar huis te rijden? Logeer dan bij Landal Landgoed 't Loo voor de nodige afleiding ;)

6

Halloween Nights in Toverland

Je bezoek aan attractiepark Toverland combineren met Halloween? Gruwelijk eng en zeker niet saai! Van 7, 14 t/m 16, 18 t/m 22, 27 t/m 29 oktober & 4 november neemt de duistere macht het weer over in Toverland. Dit jaar komen er meer duistere wezens, angstaanjagende griezels en spannende schepsels dan ooit te voren uit alle hoeken en gaten van Toverland. Ze weten je te vinden in de 6 huiveringwekkende Haunted Experiences (NIEUW: Now You're Mine) en 5 spannende scare zones, waarvan Cirque compleet vernieuwd en extra groot. Ook is er een spannende parade en kun je met een speciale toverstaf de creeps op afstand houden. Ken jij geen angst? Maak dan een selfie met je favoriete gruwels!

Logeertip: Durf je niet meer naar huis te rijden en willen de kids even bijkomen van alle enge avonturen? Dan is er niks fijners om te overnachten in Landal Domein De Schatberg.

Happy Halloween!

7

Halloween in Julianatoren

Het is van 6 oktober tot en met 5 november een klein beetje griezelig in het park. In het Griezelbos komt een scène tot leven, gebaseerd op de nieuwe film 'Wiezel de Griezel en de veranderdrank'. Ontdek de meer dan 60 spannende attracties en spook samen met Meneer Kaasgaaf, Mevrouw Suikerspin, Dino & Dina, Cas de Ranger, Wiezel de Griezel en Jul & Julia mee in verschillende shows. En voor de avonturiers: vergeet zeker niet om Cas de Ranger te helpen in het Griezelbos. Kom ook en maak herinneringen die blijven spoken! Spook mee in het Griezelbos, Dans de griezelpassen met Julia tijdens haar Halloween Dansles, griezel mee bij Jul's Griezelfeest. 

Tip: Kom verkleed en show je outfit op de Griezelcatwalk! Maak een foto en plaats deze uiterlijk 6 november 2023 op Instagram of Facebook met #halloweenindejulianatoren om kans te maken op geweldige prijzen.

Logeertip: Na een dagje griezelen kun je heerlijk bijkomen en dromen op Landal Rabbit Hill of Landal Miggelenberg.

Happy Halloween!

8

NIEUW: Griezelen bij Attractiepark Slagharen

Van 7 tot en met 29 oktober kunnen families overdag griezelen en genieten tijdens Scary Prairie: hét Wild West Halloween-avontuur voor alle leeftijden. Op 8 avonden in oktober blijft het park tot 22:00 uur open voor bezoekers met stalen zenuwen. Tijdens Western Nightmares worden de duistere randjes van het Wilde Westen opgezocht. 

Western Nightmares: 8 écht enge avonden voor de daredevils. Om 18:06:06 uur wordt het park overgenomen door de Western Nightmares. Bezoekers kunnen zich opmaken om oog in oog te staan met de duistere kant van het Wilde Westen. Zeventig acteurs zullen er in drie angstaanjagende walkthroughs en drie scare zones alles aan doen om gasten de nachtmerrie van hun leven te bezorgen. 

Op 7, 13, 14, 20, 21, 25, 27 en 28 oktober is het park tot 22.00 uur geopend en vindt vanaf 18.06 uur Western Nightmares plaats. Wij geven hiervoor een adviesleeftijd van 14+. 

Happy Halloween!
9

Praktische Halloween informatie

Halloween is een feestdag die vooral in de Verenigde Staten, Engeland, Ierland en Canada wordt gevierd. Op 31 oktober gaan kids, zodra het donker wordt, verkleed langs de huizen in de buurt en roepen ze ‘Trick or treat’ (in Nederland zeggen we ‘Snoep of je leven!’). De laatste jaren wordt het feest ook in Nederland steeds populairder. Halloween en pretparken gaan helemaal goed samen. De meeste pretparken pakken in de herfstvakantie flink uit met spannende Halloween-themafeesten.

Wanneer is de herfstvakantie in 2023?

  • Regio Noord Nederland: 21 t/m 29 oktober 2023
  • Regio Midden Nederland: 14 t/m 22 oktober 2023
  • Regio Zuid Nederland 14 t/m 22 oktober 2023
Happy Halloween!

Wat vond je van dit artikel?

Gemiddelde score van ( Reviews & ervaringen)

Door jou bekeken

Happy Halloween!

Thema