Top 5 bezienswaardigheden Lanzarote met kinderen

25 Vakanties gevonden

Op zoek naar een zonnige vakantiebestemming met de kinderen die meer te bieden heeft dan alleen zon, zee en strand? Check dan het Canarische Eiland Lanzarote. Kids Vakantiegids zet vijf bezienswaardigheden voor je op een rij voor een onvergetelijke vakantie met de kinderen.

1

Onderaardse grotten op Lanzarote

In het noorden van Lanzarote zijn door vulkaanstromen onderaardse grotten ontstaan. Jameos del Agua is een complex van lavagrotten, gelegen in het lavaveld van de vulkaan Monte Corona. In deze bezienswaardigheid op Lanzarote bevindt zich een natuurlijk ondergronds meer. In dit blauwe meer zwemt de albinokreeft, wat heel bijzonder is omdat het diertje eigenlijk honderden meters dieper leeft. Jameos del Aqua maakt onderdeel uit van een lavatunnel die vanaf de vulkaan en de Cueva de los Verdes tot onder de zeespiegel reikt. Na een rondleiding kun je hier ook zitten en een drankje doen of nog een bezoek brengen aan het vulkaanmuseum en de kunstmatige lagune.

2

Dierenpark op Lanzarote

Rancho Texas is een mooi dierenpark aan de zuidkust bij Puerto del Carmen. Je vindt hier verschillende vogels, reptielen en zoogdieren zoals een bizon en de Bengaalse tijger. Er is ook een speeltuintje en een zwembad, dus vergeet je zwemspullen niet zodat je heerlijk kunt afkoelen tijdens je bezoek aan het dierenpark. Cowboys opgelet: het is ook mogelijk op dinsdagen en vrijdagen om in de avonden in het park te eten en een cowboyshow bij te wonen. Kinderen kunnen dan ponyrijden bij deze bezienswaardigheid op Lanzarote. Yiehaa, cowboys!

3

Yaiza: het mooiste dorp op Lanzarote

Lanzarote leent zich er echt voor om met een huurauto te verkennen. Het eiland is ‘zo klein’ dat je overal met een uur rijden bent. Ideaal dus om met kinderen er op uit te trekken zonder uren in de auto te moeten doorbrengen. Een bijzondere bezienswaardigheid is Yaiza, dat ook wel het mooiste dorp van heel Lanzarote - en Spanje -  wordt genoemd. De wit geschilderde huisjes met groene deuren en kozijnen trekken direct de aandacht als je het dorp binnen rijdt. Als je je roadtrip weer vervolgt, stop dan ook bij Chargo de los Clicos; een groen meer binnen in de krater van een vulkaan even buiten Yaiza. Het bergdorp Haida en El Grico - met rotsformaties - zijn ook een bezoekje waard.

4

Nationaal Park op Lanzarote

Een bezienswaardigheid die je moet zien tijdens je vakantie op Lanzarote met de kinderen is Timanfaya Nationaal Park. Let op: deze trip is alleen te boeken middels een busreis. Je mag hier niet zelf met de auto rijden en onderweg mag je de bus ook niet uit om foto’s te maken. Hierdoor duurt de trip niet zo lang, wat weer een voordeel is met kleine kinderen. Je ziet hier veel oude vulkanen. Na afloop doet een medewerker enkele hitte-proefjes om te laten zien dat er nog altijd vulkanische activiteit is op deze bezienswaardigheid op Lanzarote. Wist je dat het restaurant de aardappelen en het vlees (deels) bereidt op de 300 graden warmte uit een vulkanische put. Hoe cool, of hot, is dat!

5

Waterpark op Lanzarote

Op een eiland met een vulkanische oorsprong mag een waterpark met als thema vulkanen natuurlijk niet ontbreken. In Aqualava Waterpark is er echt van alles te doen, zien en beleven voor grote en kleine waterratjes. Zo is er een golfslagbad, een lazy river, een waanzinnig waterspeeltoestel, een vulkaan die water spuit en meerdere glijbanen. Deze bezienswaardigheid hoort ook bij een hotel, dus voor super spetterfans is dat misschien een ideale combi om er ook te blijven logeren. Tip: check voorafgaand aan je bezoek goed de lengtes bij de verschillende attracties om teleurstellingen bij de kinderen te voorkomen tijdens een bezoek aan deze bezienswaardigheid op Lanzarote.

Wat vond je van dit artikel?

Gemiddelde score van 5 (3 reviews)

Door jou bekeken

Top 5 bezienswaardigheden Lanzarote met kinderen

Thema