Wereldwonderen

  • Grootste selectie familievakanties
  • Met zorg geselecteerd door de redactie

De allernieuwste trend in vakantieland? Kies een bestemming aan de hand van je wenslijst. En een van de wereldwonderen zal vast wel op je lijstje staan toch? Colosseum in Rome, de Chinese Muur of het 38 meter hoge Christusbeeld in Rio. De een is nog indrukwekkender dan de ander. Met een bezoek aan een van de wereldwonderen ben je verzekerd van een ervaring om nooit te vergeten!

1

Wat zijn de wereldwonderen?

Wat zijn wereldwonderen nu eigenlijk? Wereldwonderen zijn benamingen voor hele opmerkelijke gebieden of bouwwerken, natuurlijk of door de mens gemaakt. Meer dan 2000 jaar geleden stelde de Griekse dichter Antipater van Sidon een lijst op met de meest bezienswaardige bouwwerken van die tijd. Later werden dit de zeven wereldwonderen genoemd. In de loop van de tijd hebben daarom allerlei mensen nieuwe lijsten gemaakt, met nieuwe wereldwonderen, maar ook nationale wonderen, natuurwonderen en wondere steden. 

2

Oude wereldwonderen

Dat er allerlei andere wereldwonderen zijn bedacht komt grotendeels omdat van de oude zeven wereldwonderen er nog maar eentje bestaat! De Piramide van Cheops Gizeh in Egypte is het enige overgebleven oude wereldwonder. Helaas zijn de volgende wereldwonderen niet meer te bewonderen:

  • Het beeld van Zeus, op het schiereiland Peloponnesos, Griekenland.
  • De Vuurtoren van Pharos, Egypte, Middellandse zee
  • De Hangende tuinen van Babylon Al- Mahawil, Irak
  • Het Kolossus beeld op het eiland Rhodos, Griekenland
  • Het Mausoleum van Halicarnassus in Bodrum, Turkije
  • De Tempel van Artemis Efeze, Selҫuk, Turkije

Nieuwe wereldwonderen

Behalve de Piramide heb je dus niet de kans meer om de oude wereldwonderen te bewonderen. Gelukkig is er een lijst met nieuwe wereldwonderen die echt niet minder indrukwekkend zijn!

3

Chichén Itzá

Dit wereldwonder is te vinden in op het schiereiland Yucatán in het zonnige Mexico, helemaal in het zuidoosten van het land. Het was een van de belangrijkste steden van de Maya’s en het belangrijkste van dit wonder is de piramide van Kukulcán. Dit populaire bouwwerk staat op menig verlanglijstje, want een bezoekje aan dit wereldwonder is natuurlijk perfect te combineren met een strandvakantie in Mexico!

4

Machu Picchu

Dit wereldwonder ligt hoog en afgelegen in de bergen in het mysterieuze land Peru. Het is een verloren en oude Incastad waar vandaan je ook nog eens een schitterend uitzicht hebt. Oudere en avontuurlijke kinderen kunnen de Inca Trail bewandelen om bij dit wereldwonder te komen, maar voor kleine kinderen si dit te zwaar. Gelukkig gaan er ook bussen. Erg leuk: bij Machu Picchu lopen kuddes lama’s vrij rond!

5

Cristo Redentor

Als je aan Rio de Janeiro denkt, dan denk je natuurlijk aan het enorme strandbeeld van Jezus dat hoog boven de stad zijn armen gespreid houdt. Dit indrukwekkende beeld is een van de zeven wereldwonderen en ook een van de meest populaire trekpleisters van Brazilië. Het beeld van ‘Christus de Verlosser’ is wel 38 meter hoog en om hier te komen kun je met een auto of bus de berg op en het laatste stuk via een trap of lift.

6

Chinese Muur

Van dit wereldwonder heb je vast wel eens gehoord. De Chinese Muur staat natuurlijk in China, in het noorden van het land en is wel 6200 kilometer lang. Er wordt vaak gezegd dat de muur het enige door mensen gemaakte object is dat vanuit de ruimte te zien is, maar dat is een mythe. Dat maakt het natuurlijk niet minder gewild om eens een wandeling over dit bijzondere bouwwerk te maken!

7

Taj Mahal

Dit sprookjesachtige gebouw is het beroemdste monument van India. Het prachtige wereldwonder is in de 17e eeuw gebouwd in opdracht van de Oosterse heerser Sjah Jahan als graf voor zijn geliefde Mumtaz Mahal, die in het kraambed was gestorven. Dit mooie liefdesgebaar wordt nu jaarlijks door miljoenen bezoekers van over de hele wereld bewondert. De Taj Mahal ligt in de stad Agra en is per trein te bereiken vanaf Delhi.

8

Rotswoningen in Petra

Dit prachtige wereldwonder is te vinden in Petra, een stad in Jordanië. De eeuwenoude stad is gedeeltelijk uitgehakt uit de rotsen en bestaat uit oude grafmonumenten, een offerplaats en een tempel. Het bekendste monument van Petra is de ‘Schatkamer van de Farao’. Tijdens je bezoek kun je een wandeling maken tussen alle aspecten van dit wereldwonder of een paard en wagen, ezel of kameel huren! 

9

Colosseum

Je hoeft niet perse ver weg om een van de wereldwonderen te bewonderen. Er staat er namelijk eentje in Rome, Italië. En wat voor een: het Colosseum was het grootste theater van het Romeinse Rijk en heeft een omtrek van meer dan 500 meter en bood plaats aan ruim 50.000 toeschouwers. De naam van het Colosseum betekent niet voor niks kolossaal in het Latijns. Dat moet je met eigen ogen zien!

Wat vond je van dit artikel?

Gemiddelde score van 5 (4 reviews)

Door jou bekeken

Wereldwonderen

Thema