Rome

4 Vakanties gevonden
 • Grootste selectie familievakanties
 • Met zorg geselecteerd door de redactie

Geschiedenis saai? Niet in Rome! Ontdek eeuwenoude gebouwen en spannende legendes in de spectaculaire hoofdstad van Italië. Natuurlijk zijn er de traditionele must-sees in Rome, zoals het wereldberoemde Colosseum, het Forum Romanum en de Trevifontein. Maar als je Rome met kinderen bezoekt is er nog véél meer te beleven. Ontdek bijvoorbeeld hoe gladiatoren honderden jaren geleden tegen elkaar (en gevaarlijke beesten) vochten of reis terug in de tijd in de coole Time Elevator. 

Top 4 vakanties

Rome

Camping Flaminio Village

 • Op ca. 5 km van het centrum van Rome
 • Buitenzwembad met ligstoelen
 • Fietsverhuur
Bekijk vakantie

Camping Flaminio Village

Bekijk vakantie
Rome

Hotel H10 Roma Città

 • Met buitenzwembad op het dakterras
 • Buspendeldienst naar het centrum
 • Gratis wifi
Bekijk vakantie

Hotel H10 Roma Città

Bekijk vakantie
Rome

Camping Fabulous

 • Slechts 20 km van Rome
 • Mooi lagunezwembad midden in een pijnboombos
 • Mini- en juniorclub, speeltuinen
Bekijk vakantie

Camping Fabulous

Bekijk vakantie
Rome

Camping Blu International

 • Kleinschalig familiecamping
 • Aan het meer met zandstrand
 • Buitenzwembad
Bekijk vakantie

Camping Blu International

Bekijk vakantie
1

Rome met kinderen

Ga je naar Rome met kinderen? Dan is het handig om van tevoren goed te bedenken wat je allemaal wilt zien en bezoeken. Rome is voor kinderen namelijk net zo fascinerend als voor volwassenen en er is verschrikkelijk veel te beleven. Maak van te voren een globale planning, om te voorkomen dat je van het ene hoogtepunt naar het andere rent, gun de kids de tijd om zich even uit te leven in een leuk park en las geregeld een pauze in om even lekker te genieten van een Italiaanse gelato of een lekkere pizza. 

2

Cultuur snuiven in Rome met kinderen

Rome lijkt wel één groot museum, want er is zó veel te zien. Natuurlijk kies je zelf wat je het leukst vindt om te bezoeken, maar een aantal bezienswaardigheden mag je eigenlijk niet missen wanneer je met kinderen in Rome bent. Begin je ontdekkingsreis in het Keizerlijke Rome met een bezoek aan het Forum Romanum: het centrum van het Oude Rome. Kinderen zullen hun ogen uitkijken in het Colosseum aan de oostkant van het Forum. Dit wereldberoemde gebouw was het grootste amfitheater van het oude Rome. Ooit konden er meer dan 50.000 toeschouwers terecht, om te kijken hoe gladiatoren tegen elkaar vechten, maar ook tegen gevaarlijke dieren zoals leeuwen en beren.

Tip: ga vroeg om de menigte en de hitte van de middagzon te vermijden. 

3

Het Pantheon

Vanaf het Colosseum en het Forum Romanum loop je via de Palatijn richting het Pantheon: het best bewaard gebleven monument uit de Romeinse oudheid. Het gebouw werd tussen 118 en 125 na Christus gebouwd als tempel. Het is dus al bijna 2000 jaar oud, maar nauwelijks veranderd! Misschien wel het allermooiste aan het Pantheon is de enorme koepel met een diameter van 44,4 meter! Precies in het midden van het dak zit een gat, waardoor je naar de hemel kunt kijken. Dit gat wordt Oculus genoemd, het Latijnse woord voor oog. Als het zonlicht door het gat naar binnen schijnt, ontstaat er een grote lichtcirkel op de vloer van het Pantheon. Door het omringende, zachte beton lijkt deze lichtcirkel net op een oog, vandaar de naam Oculus.

 

4

Ga terug in de tijd met de Time Elevator

Vlak bij het Pantheon vind je de Time Elevator, wat zeker een bezoekje waard is als je met kinderen in Rome bent! Hier beleef je de bijna 3000-jarige geschiedenis van Rome in een spannende 5D-rit. Dankzij de drie gigantische panoramische schermen, vliegsimulators en een spectaculair surround sound systeem lijkt het net alsof je écht in het oude Rome bent beland. De Time Elevator is elke dag geopend van 10.30 tot 19.30 uur. Ieder uur begint er een voorstelling, deze duurt 45 minuten. Let op: de film is Engels gesproken, maar ook voor kids die nog geen Engels verstaan is de Time Elevator een leuke belevenis. 

5

Vaticaanstad

Wist je je in Rome het allerkleinste landje ter wereld vindt? Vaticaanstad ligt midden in Rome en is ongeveer zo groot als 48 voetbalvelden! De paus is het hoofd van dit onafhankelijke ministaatje. Er valt heel veel te bekijken, zoals de Sint-Pieterbasiliek en de Sixtijnse Kapel. Deze kapel is vooral bekend door de fresco’s (muurschilderingen) die de beroemde schilder Michelangelo hier op de muren schilderde.

Tip: wil je het Vaticaan Museum bezoeken? Koop van tevoren online tickets om lange wachttijden te voorkomen. 

 

6

Bocca della Verita (let op: niet voor leugenaars)

Als je tijd genoeg hebt, is een bezoekje aan Piazza Bocca delle Verita absoluut de moeite waard. Hier vind je de oude putdeksel die door de Romeinen Bocca della Verita wordt genoemd, wat Mond van de Waarheid betekent. Spreek jij áltijd de waarheid? Dan kun je dat hier mooi bewijzen, want de Mond der Waarheid staat bekend als een eeuwenoude leugendetector. Volgens een middeleeuwse legende heeft een tovenaar ooit een vloek uitgesproken over de Mond van de Waarheid, omdat hij wilde testen of vrouwen eerlijk waren. Sindsdien worden de vingers afgebeten, van iedereen die zijn hand in de mond steekt en een leugen vertelt. De Bocca della Verita is zo populair dat er soms wel honderden mensen in de rij staan om hun hand in de mond te steken en de legende uit te testen.

7

Trevifontein

De Trevifontein op het pleintje Piazza di Trevi is de grootste en bekendste fontein va Rome. De fontein is ongeveer 22 meter breed en wel 26 meter hoog! Niet alleen in Rome is de fontein bekend, maar eigenlijk over de hele wereld want hier zijn veel beroemde filmscènes opgenomen. Er gaan veel mythes over de fontein. Zo wordt er gezegd, dat als je met de rug naar de fontein gaat staan, je je ogen sluit, aan Rome denkt en met je rechterhand over je linkerschouder een muntje in de fontein goot, je zeker ooit nog eens terug zal komen in Rome. Gooi je twee muntjes, dan ontmoet je je geliefde in Rome en gooi je drie muntjes, dan staat je een huwelijk óf een scheiding te wachten! 

8

Parken en attracties in Rome voor kinderen

Het bekendste park in Rome is Villa Borghese, een openbaar park van wel 80 hectare. Het park is voor kids een prachtige plek om lekker te spelen en stoeien of te genieten van het Italiaanse zonnetje. Tip: huur een fiets of een roeibootje, een leuke manier om het park te verkennen! In het park Villa Borghese vind je Bio Parco, the place to be voor dierenliefhebbers! In deze honderd jaar oude dierentuin vind je wel 1000 dieren, van nijlpaarden tot aan beren. Absolute aanrader is ‘il villaggio degli scimpanzé’ (het chimpansee-dorp). Hier zie je chimpansees zoals je ze nog nooit hebt gezien! Bezoek ook het berenbos, de giraffeverblijf, de vlindertuin of de kinderboerderij met schapen, ezels en geitjes. 

9

Strijden als een gladiator

Wil jij wel eens weten hoe het was om als een gladiator het gevecht aan te gaan? Treed dan in de voetsporen van deze grootste strijders in de gladiatorenschool. Gehuld in een traditioneel gladiatorentuniek en gewapend met een oefenzwaard leer je de basis van het zwaardvechten. De lees duurt twee uur en daarna kun je meedoen aan een het gladiatorentoernooi. Aanvalluhh! (De gladiatorenschool is leuk voor de hele familie en geschikt voor kids vanaf 6 jaar.)

10

Explora

Museums zijn leuk voor volwassenen, maar vaak een beetje saai voor kids. Maar daar hebben ze in Rome iets op gevonden. Explora is namelijk een museum speciaal voor kids! In dit museum beland je in een miniatuurstad, waar kinderen alles mogen doen wat ze willen. Haal de wetenschapper in jezelf naar boven. In Explora maak je op een leuke manier kennis met wetenschap. Op de begane grond vind je verschillende attracties en op de eerste verdieping staan steeds wisselende, tijdelijke exposities. In de weekenden worden er zelfs leuke workshops gegeven. 

11

Luneur

Wat niet zo veel mensen weten, is dat je in Rome een pretpark kunt vinden. In Esposizione Universale di Rome, een buitenwijk van Rome, vind je Luneur: één van de oudste attracties van Italië. Luneur is geen pretpark, zoals we dat in Nederland kennen maar meer een soort reuzekermis die er het hele jaar door staat. Je mag er gratis naar binnen, maar moet vervolgens per attractie betalen. Natuurlijk vind je hier zweefmolens, een reuzenrad en botsauto’s, zoals je gewend bent op een kermis. Maar er zijn ook coole attracties zoals de Looping Star: een achtbaan met, je raadt het al, een looping! Draai mee in de Gravideur en ontdek hoe een handdoek in een wasmachine zich voelt of en ga voor een echte adrenalinekick in de free-fall toren. 

12

Waterpark Aquafelix

Ben je in de zomer in Rome met kinderen? Ga dan voor een dag vol spetterpret in Aquafelix in Civitavecchia, vlak bij Rome. Dit gigantische waterpark is geschikt voor kleine en grote watterratjes. Helemaal top is de Katacumba, een serie glijbanen waar je op een opblaasband in topspeed vanaf roetsjt. Onderweg glijd je langs spetterende watersproeiers en gave  licht- en geluideffecten. Ook cool is de Mozza Fatium, waar alles om snelheid draait. Wil je juist lekker rustig ronddobberen? Dan moet je in de Onde Imperiale zijn, een groot golfslagbad met een Caribisch zandstrand. Voor kleine watterratjes is er de Bahia Felix met kleine glijbanen en waterspellen. 

13

Beste reistijd Rome met kinderen

De beste tijd om Rome met kinderen te bezoeken is aan het begin van de lente of later in de herfst. De maanden juli en augustus zijn voor kids doorgaans wel erg warm. Bovendien zijn er dan erg veel toeristen. Zelfs zo veel, dat veel inwoners van Rome in die periode de stad verlaten. Ga je met kinderen naar Rome? Dan is het ook verstandig de Kerstperiode en Pasen te vermijden, de stad (en vooral het St. Pieter) is dan boordevol pelgrims. 

Wat vond je van dit artikel?

Gemiddelde score van 3.8 (17 reviews)

Door jou bekeken

Rome

Thema