Sardinië

10 Vakanties gevonden
Sardinië

Naar Sardinië met kinderen? Hier kun je met de kids vakantie vieren op een prachtig, exotisch Italiaans eiland waar genoeg te doen is. Sardinië ligt precies tussen Italië en de Afrikaanse kust en heeft een aantal van de schoonste en mooiste stranden aan de Mediterrane kust. Er zijn weinig grote steden in Sardinië en de kustlijn is nog relatief onbebouwd. Een vakantie naar Sardinië is vooral geschikt voor avontuurlijke gezinnen die het leuk vinden om het eiland te verkennen.

1

Sardinie met kinderen

Als je Sardinie met kinderen wilt bezoeken, dan begint de beste reistijd in de late lente en loopt door tot aan begin  november. In augustus kan het wel warm en druk zijn. Door het jaar worden er op Sardinie veel festiviteiten georganiseerd.

Festivals

Hoewel Sardinië een aantal prachtige steden en  monumenten heeft is het meer een avontuurlijke vakantie bestemming dan een culturele. Vanuit dat oogpunt is het zeker de moeite waard om je vakantie te plannen tijdens de feestdagen die samenvallen met een van de vele plaatselijke festivals, vaak bizar, altijd interessant.

Watersporten

Ook kun je met de kinderen genieten van een breed scala aan watersporten in de belangrijkste badplaatsen en op de meest populaire stranden.

Sardinië

2

Grotten van Neptunus

Alle kinderen zijn dol op een bezoek aan de grotten van Neptunus, Grotta di Nettuno in de buurt van de stad Alghero. Deze grotten liggen op zee-niveau en je ontdekt hier prachtige stalactieten en stalagmieten. Deze grotten bevinden zich ten westen van de stad en zijn bereikbaar per auto, per boot (in de zomermaanden vertrekt er een boot ieder uur naar toe) of via een trap met 656 treden die is uitgehouwen uit een rotswand, ook wel bekend als de Escala del Cabirol oftwel het geitenpad.

Sardinië

3

Chillen met de Sardijnse jet-set

Als je wilt chillen met de jet set, dan zit je goed bij  het meer dan chique Costa Smeralda op het eiland. De oude haven van Porto Cervo is het bruisende centrum van Costa Smeralda. Je vindt hier prachtige designer boetiekjes, chique bars en restaurants waaronder The Grill, Il Pescatore en Il Pomodoro, plus nog een handvol nachtclubs. De meeste bars en banketbakkerijen verkopen hier bovendien heerlijk ijs. De haven van Costa Smeralda is een van de best uitgeruste jachthavens aan de Mediterraanse kust en de wereldberoemde jachthaven is vaak onderdeel van grote evenementen en toernooien. 

Op de Piazzetta San Marco, een honderden jaren oud centrum in het hart van de stad, kun je heerlijk zitten en het is ook de plek om te celebs te spotten. Wie weet zie je Kate Moss nog wel genieten van haar vakantie!

Sardinië

4

De kleine groene trein

De kleine groene trein Trentino Verde loopt tweemaal daags tussen Arbatax en Mandas van juni tot september en is een van de grootste kleine spoorwegen ter wereld, een achtbaan door de bergen en de weilanden. Een leuke manier om het binnenland van Sardinie met de kinderen te verkennen. Een van de grootste toeristische attracties is het stenen bouwwerk op Barumini. Voor een ander prachtig avontuur in de natuur met de kids is het vulkanische vlakte Giara di Gesturi een aanrader, een natuurreservaat van oude kurk bossen en struiken en het thuis van de Cavallini della Giara, de laatste wilde paarden van Europa. Er wonen hier zo’n 500 willde paarden, alsmede wilde zwijnen en wilde katten! Ook een aanrader is een uitstapje naar het rotsachtige noorden van het eiland, naar Capo D’Orso, oftewel de Kaap van de Beer.  

Sardinië

5

Bezienswaardigheden Sardinië

Als je met de kinderen vakantie viert op het eiland Sardinië dan is het zeker ook de moeite waard om af en toe met de huurauto op verkenningstocht te gaan. Een letterlijk hoogtepunt op Sardinië is de Grotta di Nettuno. De hoogste top op het eiland reikt tot ruim 1800 meter. Wie dol is op geschiedenis en de oudheid treft het ook goed op Sardinië. Check de Domus de Janas en de duizenden Nuraghi die hier verspreid staan. En liefhebbers van de natuur en dieren moeten een kijkje nemen bij het Molentargius - Saline Regional Park. De lagunes zijn een trekpleister voor flamingo's en andere watervogels. En in het binnenland vind je dichte bossen, terwijl het oosten onbeboste bergen heeft. Avontuurlijke gezinnen kunnen hier hun hartje ophalen. 

Sardinië

6

Barumini Sardinië

De kleine groene trein Trentino Verde loopt tweemaal daags tussen Arbatax en Mandas van juni tot september en is een van de grootste kleine spoorwegen ter wereld, een achtbaan door de bergen en de weilanden. Een leuke manier om het binnenland van Sardinië met de kinderen te verkennen. Een van de grootste toeristische attracties is het stenen bouwwerk op Barumini. Voor een ander prachtig avontuur in de natuur met de kids is het vulkanische vlakte  Giara di Gesturi een aanrader. Er wonen hier zo’n 500 willde paarden, wilde zwijnen en wilde katten! Ook een aanrader is een uitstapje naar het rotsachtige noorden van het eiland, naar Capo D’Orso, oftewel de Kaap van de Beer. 

Sardinië

7

Weer Sardinië

Het eiland heeft een subtropisch, mediterraan klimaat. De zomers kunnen zeer warm worden, als je daar niet van houdt kun je beter in het voorjaar of najaar op vakantie gaan met de kinderen naar Sardinië. De  winters zijn doorgaans mild, met soms zelfs sneeuw in de bergen. Daarnaast staat het eiland altijd onder invloed van de wind. Van november tot maart schommelt de temperatuur zo rond de 15 graden en van april tot oktober loopt de temperatuur op tot 28 graden in augustus. Je vliegt vanaf Amsterdam in 2,5 uur naar Sardinië.

Sardinië

Wat vond je van dit artikel?

Gemiddelde score van ( Reviews & ervaringen)

Door jou bekeken

Sardinië

Thema