Stedentrip Rome met kids

Stedentrip Rome met kids
  • Grootste aanbod gezinsvakanties
  • Blogs, artikelen & reviews van de redactie

Op stedentrip naar Rome met kids is supergaaf. Door een culturele dag naar Galleria Borghese, het Pantheon, Colloseum en de Sixtijnse Kapel af te wisselen met een middagje plonzen in een nabijgelegen waterpark, chillen aan het strand óf een bezoek aan pretpark Rainbox Magicland en dierenpark Zoomarine kan het hele gezin 100% genieten van een stedentrip naar Rome. Kidsvakantiegids geeft enkele tips voor een relaxte Rome reis.

 

1

Rome highlights

Een stedentrip Rome begint eigenlijk al voordat je überhaupt in Rome bent. Zorg dat je goed voorbereid bent als je alles wilt zien, want Rome kent een lange lijst met must do en must see. Het kolossale Colosseum hoort natuurlijk ook in dat rijtje thuis. Zorg dat je op tijd je tickets hebt en op een zomerse dag is het in de ochtend nog niet te warm. Wil je weten waar de paus verblijft als hij in Vaticaanstad is, breng dan een bezoek aan de Sixtijnse Kapel. Als hij thuis is, verzorgt de paus een dienst. Vergeet tijdens een stedentrip Rome dan niet om een verrekijker mee te nemen, want je bent vast niet de enige. De Spaanse trappen en de Trevi-fontein mogen ook niet ontbreken. Een leuke plek voor een lunch of break is plein Piazza Navona. 

Stedentrip Rome met kids
2

Rome met kids

Een stedentrip Rome is zo leuk met kids, omdat je cultuursnuiven kunt afwisselen met kidsvriendelijke musea, pretparken, waterparken, dierentuinen en zelfs de zee is binnen handbereik. Complex All’Ombra del Colosseo is te vinden achter het Colosseum in Parco del Celio. In de zomer is er een buitenzwembad en vind je hier live muziek met verschillende drank- en eetstandjes. Of doe mee met een speurtocht op het plein Piazza Navona (geschikt voor kids tussen 9-14 jaar). Ook een must see is de 5D bioscoop Time Elevator. Even genoeg van de oudheden, dan is een bezoek aan pretpark Rainbow Magicland of het wat kleinere Oasi Park of pret-, dieren- en waterpark Zoomarine chillen voor het hele gezin.

Stedentrip Rome met kids
3

Rome en strand

Rome zelf kent geen strand, maar de stad ligt op ongeveer een uur reizen van de Middellandse Zee. Strand Ostia ligt relatief dichtbij en trekt dus veel (dagjes)mensen. Het strand is ook met de trein en metro te bereiken. Andere stranden in de buurt zijn Paradise Beach bij Maccarese en Fregene. In de omgeving van Rome zijn twee waterparken waar je in de warme zomermaanden tijdens een stedentrip Rome heerlijk kunt afkoelen met het hele gezin: Hydromania en Aquafelix. Neem dus altijd je zwemspullen mee, zodat jullie na een ochtend cultuur snuiven een heerlijke frisse duik kunnen nemen in de zee of een waterpark.

Let op: Voor de meeste stranden in Italië moet je betalen om toegang te krijgen. Check dat voor vertrek of zorg dat je altijd wat geld bij hebt.

Stedentrip Rome met kids
4

Rome eten en drinken

Denk je aan Italië, dan denk je meteen aan pizza, pasta en Italiaanse ijs. Er zijn meer dan genoeg (kindvriendelijke) restaurants die deze gerechten serveren. Let wel op dat de Italianen niet om 17 uur eten, maar pas vanaf 20.30 uur. Met een aperitivo om 17 uur kun je je buik weer even vullen en genieten van wat er allemaal om je heen gebeurt vanaf je terras. Met kleine kids kun je tijdens een stedentrip Rome ook eerder terecht, één voordeel: druk is het dan nog niet! Buon appetito.

Stedentrip Rome met kids

Wat vond je van dit artikel?

Gemiddelde score van ( Reviews & ervaringen)

Door jou bekeken

Stedentrip Rome met kids

Thema