Stedentrip Dublin met kids

Stedentrip Dublin met kids
  • Grootste aanbod gezinsvakanties
  • Blogs, artikelen & reviews van de redactie

Dublin is de hoofdstad van Ierland. Met ruim een miljoen inwoners wonen er veruit de meeste mensen in de grootste stad van Ierland. Denk je aan Dublin dan denk je aan gezellige muziek en pubs, maar ook voor kinderen zijn er een dierentuin, stadspark, leuke musea en leuke stranden. Kortom, er is meer dan genoeg te doen en zien in Dublin.

1

Dublin highlights

Een must see tijdens een bezoek aan Dublin is The Guinness Store, de beroemdste brouwerij van Dublin. Je kunt er met de Hop On, Hop Off bus vluchtig langs rijden, maar ook voor kids is dit een hele belevenis met over zeven verdiepingen leuke weetjes en gekke tentoonstellingen. Tip: mocht je er rond 17 maart zijn, St. Patricks Day, dan is het hier helemaal groot feest. Ook de moeite waard is het postkantoor in O’Connell Street Dublin Castle en in het hart van de stad Dublin ligt het statige Dublin Castle. Om dit indrukwekkende kasteel te bezoeken moet je er wel wat tijd voor uittrekken want het ligt verspreid over ongeveer 44.000 vierkante meter met meerdere gebouwen.

Tip: op St. Patrick’s Day, 17 maart, vind er een grote optocht plaats door de straten van de stad. Voorafgaand aan die dag zijn er overal al (feest)activiteiten.

 

 

 

 

Stedentrip Dublin met kids
2

Dublin met kinderen

Met de Hop On Hop Off bus kun je met kinderen een heleboel highlights van de stad bezoeken, of er langs op rijden. Je vindt in Dublin veel (oude) kerken en gebouwen, zoals Saint Patrick’s Cathedral. Ook leuk om te bezoeken met kids is de Dublin Zoo. Deze ligt midden in Phoenix Park, het grootste park van Dublin. Kids kunnen hier heerlijk voetballen, rennen en picknicken. Misschien spot je zelfs nog een hertje, want vroeger was het park hét jachtgebied van de koning. Midden in het centrum van de stad vind je ook het National Wax Museum, een beetje vergelijkbaar met Madame Tussauds Amsterdam. Ook leuk is belevingsmuseum Dublinia over de tijd van de Vikingen.

 

Stedentrip Dublin met kids
3

Dublin strand

In Dublin is het ook mogelijk om naar het strand te gaan, de prachtige Dublin Bay ligt aan het centrum van de stad. De mooie stranden liggen verdeeld over een tien kilometer lange inham waarin ook de rivieren Liffey en Dodder uitmonden. Rondom de stad liggen enkele stranden: Claremont Beach in Fingal bij de haven Howth. Het Dollymount strand ligt ten noorden van de rivier Liffey en is een lang zandstrand met op de achtergrond het natuurgebied Bull Island waar veel verschillende watervogels en steltlopers ‘wonen’ bij het Dollymount strand.

Funfact: Je moet niet raar opkijken als je bij een graad of 14 al veel Ieren in een korte broek ziet rondlopen. Alles boven de 12 graden beschouwen Ieren al als warm.

 

Stedentrip Dublin met kids
4

Dublin eten en drinken

Als je aan Ierland en eten denkt, dan denk je als eerste aan Ierse stew, een stoofschotel. Verder is de Ierse keuken ook niet zo heel bijzonder of uitgebreid. Wel goed om te weten is dat de goedkopere restaurants te vinden zijn bij South William Street, Grafton Street, Parnell Street en George Street. Tip: met kleine kinderen eet je meestal niet zo laat. Dat komt goed uit in Dublin, want als je tussen 17 en 18 uur wilt gaan eten, is de kans groot dat je korting krijgt. Voor volwassenen kan een glaasje Guinness niet ontbreken bij een bezoek aan Dublin.

 

Stedentrip Dublin met kids

Wat vond je van dit artikel?

Gemiddelde score van ( Reviews & ervaringen)

Door jou bekeken

Stedentrip Dublin met kids

Thema