Stedentrip Munchen met kids

  • Grootste selectie familievakanties
  • Met zorg geselecteerd door de redactie

Ga met de kids op stedentrip naar München in Duitsland. Je bent er vast al eens langs gereden met een autovakantie naar het zuiden, maar het is ook superleuk om hier een tussenstop of weekendje weg te plannen. Er is veel te doen en zien in de Beierse stad voor gezinnen; check de stadsparken, stadsstranden, leuke musea en andere bezienswaardigheden. Met deze tips van Kids Vakantiegids beleven jullie een top verblijf in de Beierse stad. 

1

München highlights

Op vakantie naar München zijn er een aantal must sees. Een daarvan is het Deutsches Museum, een van de oudste en grootste wetenschaps- en techniekmusea ter wereld. Voor jong en oud valt er veel te beleven en te leren over onder meer lucht- en ruimtevaart, computers, delfstoffen, technisch speelgoed en telecommunicatie. Wist je dat… je in München het grootste stadspark van heel Europa vindt? De Englischer Garten is 3.75 m2 en je kunt je hier gemakkelijk een hele dag vermaken. Tip voor ouders: bij de Chinese toren vind je tafels in de biergarten. Een ander mooi park is het Olympiapark een heuvelachtige groene plek in de stad. Voor een mooi uitzicht over de stad moet je in de Olympia toren zijn.

Wist je dat… er onder de heuvels van het Olympiapark puin ligt uit de Tweede Wereldoorlog.

2

München met kids

Munchen is een super kindvriendelijke stad. Je vindt hier veel actieve uitjes met kids. Surfen in een stadspark? Dat kan in de Englischer Garten op kunstmatige golven. En neem ook gerust een voetbal of picknickspullen mee, want je kunt gewoon op het gras zitten en spelen. Ook een goed idee is het om het park en de stad met de fiets te verkennen. Check zeker ook Sealife München: je vindt hier ook de vissen die in de rivier de Isar en de Donaudelta zwemmen. Verder spot je in deze Duitse stad veel dieren bij dierentuin Hellabrunn en kun je creatief helemaal los in het ‘Kinderkunsthaus’. Tip: trek niet je beste kleren aan, zodat je hier heerlijk kunt kliederen en experimenteren.

3

München strand

Hoe fijn is het om een dagje of weekend stad te kunnen afwisselen met een strand op een warme dag. Dat kan in München bij een van de stadsstranden. Plan in de ochtenden dan een bezoek aan de stadals het nog niet zo warm is, in de middag kunnen jullie dan verkoeling zoeken bij een van de stadsstranden, zoals het Zellstrasser strand of Kulturstrand. Tip: Met kids is het toch wel extra tof om een duik te nemen in het kristalheldere water van de Isar. Je vindt hier leuke stranden, prachtige inhammen en de sfeer is geweldig.

4

München eten en drinken

Denk je aan München, dan denk je aan Pretzels XXL, frietjes en worst. In Beieren zijn de locals echte vleeseters: van de bekende witte worst, schnitzel tot schweinsbraten. Maar je vindt hier nog veel meer, wist je dat er meer dan 600 pizzeria’s of Italiaanse eettentjes zijn te vinden in de stad? Je moet ook zeker een Pretzel XXL proeven, een giga krakeling, als je een bezoek brengt aan de stad. En voor kids kan de frittatensuppe ook erg lekker zijn, deze bouillonsoep is namelijk gevuld met reepjes pannenkoek. Dat wordt smullen!

Tip: Op de Viktualienmarkt - een markt uit 1807 - vind je de lekkerste food- en marktkraampjes.

Wat vond je van dit artikel?

Gemiddelde score van 0 (0 reviews)

Door jou bekeken

Stedentrip Munchen met kids

Thema