Stedentrip Glasgow met kids

Stedentrip Glasgow met kids
  • Grootste aanbod gezinsvakanties
  • Blogs, artikelen & reviews van de redactie

Op stedentrip met de kinderen naar Glasgow in Schotland is een super goed idee. Deze Schotse stad heeft genoeg te bieden voor gezinnen en heel veel bezienswaardigheden zijn nog gratis toegankelijk ook! Reis in de tijd bij Glasgow’s Tenement House, leer de traditionele ceilidh dans en wordt vriendjes met Sir Roger. En mochten jullie een huurauto hebben, op een uurtje rijden sta je in het prachtige landschap van de wereldberoemde Highlands. Let’s go to Glasgow!

1

Glasgow highlights

Een bezoek aan Glasgow is niet compleet zonder een bezoek aan Miss Agnes Toward. Een kijkje in het Glasgow’s Tenement House laat je de afgelopen 100 jaar van Glasgow herbeleven. Miss Agnes Toward woonde hier, net als haar eigen moeder. Ze waren allebei grote verzamelaars en konden niets weggooien. Het resultaat: een vrijwel onveranderd en compleet Victoriaans huis met een enorme verzameling spullen uit die tijd. Wanneer je in Schotland bent, moet je zeker ook de ceilidh zien. Deze authentieke dans wordt de Schotten vanaf jongs af aan aangeleerd. Hoe hoog slinger jij jouw benen de lucht in? Leuk met oudere kids: Glasgow’s oudste bar genaamd Sloan houdt iedere vrijdagavond een ceilidh.

 

Stedentrip Glasgow met kids
2

Glasgow met kinderen

Ga met je tienerkids shoppen op Style Mile. Het gebied tussen Buchanan Street, Argyle Street en de Merchant City wordt Style Mile genoemd. Een van de meest populaire toeristische attracties van Schotland, met een van de grootste kunstcollecties van Europa, vind je bij Kelvingrove Art Gallery and Museum. Kinderen zijn direct fan van Sir Roger, de Aziatische olifant. Check ook de interactieve shows bij het drie verdiepingen tellende Glasgow Science Center en zoek actie in attractiepark M&D. En neem je de trein naar Mallaig, dan beland je voor heel even in een van de films van Harry Potter, want je reist over het beroemde Glenfinnan Viaduct. Cool! 

Funfact: een must see and hear is de bekende Hampden Roar die de Schotten laten horen in stadion van Hampden Park.

 

Stedentrip Glasgow met kids
3

Glasgow eten en drinken

Glasgow is hot als het gaat om uit eten gaan in steden. De stad is uitgegroeid tot een van de tofste steden van het Verenigde Koninkrijk om een hapje te eten. In de Schotse keuken wordt vooral veel met verse ingrediënten gewerkt. Het bekendste en beruchtste Schotse gerecht is haggis. Durf jij dit te proeven? Deze schotel is namelijk gemaakt van een schapenmaag, die gevuld is met gekookte, fijngesneden organen, de lever, de longen, het hart en de luchtpijp. Deze brij wordt dan gemixt met gehakt en havermout. Maar je vindt hier ook veel fish & chips restaurants en de zogenaamde ‘curry’ restaurants.

 

Stedentrip Glasgow met kids

Wat vond je van dit artikel?

Gemiddelde score van ( Reviews & ervaringen)

Door jou bekeken

Stedentrip Glasgow met kids

Thema