Zomervakantie Oostenrijk

Vier de zomervakantie van 2024 in het schitterende Oostenrijk

45 Vakanties gevonden
Zomervakantie Oostenrijk

Oostenrijk alleen voor wintersport? Integendeel, want in de zomervakantie is Oostenrijk ook een hele populaire bestemming voor gezinnen. Eindeloos waterplezier beleef je langs een van de vele meren. En wat dacht je van een bezoekje aan een aquapark? In de zomer zijn er bovendien leuke festivals, zoals het kindercultuurfestival. Komen jullie de zomervakantie 2024 vieren in Oostenrijk?

Verhalen die je wilt lezen 2

Zomervakantie Oostenrijk
Blog

Salzburgerland is SUPERTOLL!

Zomervakantie Oostenrijk
Blog

Op kindervakantie in Oostenrijk

1

Zomervakantie in Oostenrijk

Oostenrijk is niet alleen een populaire bestemming voor de wintersportvakantie. In de zomer kleuren de bergtoppen niet wit, maar groen en geel van de uitgestrekte grasvelden vol boterbloempjes. Je kunt met het gezin dan prachtige wandelingen maken, of genieten aan de vele meren waarover het land beschikt. In de zomervakantie beschikken sommige accommodaties over een kidsclub en animatieprogramma en zijn er ook enkele festivals die zeker de moeite waard zijn met kinderen. 

Zomervakantie Oostenrijk

2

Zomervakantie Karinthië

Karinthië is in de zomervakantie één van de meest populaire bestemmingen. Vanwege de zuidelijke ligging en de beschutting van de Alpen krijgt deze regio de warme lucht van de mediterraanse zee mee en kun je hier dan ook genieten van aangename temperaturen in juli en augustus. Het is in deze streek dan vaak ook een stuk warmer en zonniger dan in andere gebieden van Oostenrijk met temperaturen die kunnen oplopen tot de 30 graden. Het is dan heerlijk vertoeven bij de vele meren die deze provincie kent met accommodaties langs de oevers. Hier kun je heelrijk zwemmen, zonnebaden of verschillende watersporten beoefenen.

Zomervakantie Oostenrijk

3

Zomervakantie Salzburgerland

Nog een bekende bestemming voor een zomervakantie 2024 in Oostenrijk is Salzburgerland. Ook hier kun je volop genieten van de vele meren. Geen ervaring met watersporten? Dat geeft niet want aan de meren liggen vaak genoeg scholen waar je windsurf-of zeillessen kunt nemen. Ook kun je kano’s en kajakken huren waarmee je ook de vele riviertjes van Salzburgerland op kunt. Nog meer waterpret? Dit gebied beschikt over veel openluchtzwembaden waar je tegen een kleine vergoeding kunt plonzen met het hele gezin. 

Zomervakantie Oostenrijk

4

Zomervakantie Oostenrijk met kidsclub

In Oostenrijk zijn er verschillende accommodaties die in de zomer een kinderclub aanbieden. Zo worden de kids non-stop vermaakt en kunnen papa en mama onbezorgd genieten van de vakantie. De kinderen maken ondertussen nieuwe vakantievriendjes en beleven de leukste avonturen.

Ken jij Bollo de Beer al? Deze mascotte van Landal zorgt tijdens de zomervakantie op verschillende Landal Parken in Oostenrijk voor heel veel pret. In de Bollo Kids Club kunnen kinderen van vier tot en met twaalf jaar mee doen met de leukste activiteiten onder professionele begeleiding, zoals liedjes zingen, knutselen, schminken, spelen, klimmen en klauteren. Daarnaast is er een Fun & Entertainment programma met activiteiten zoals e kidsclub en in het zwembad met kinderbad, maar genieten ze ook van het meeleefthearer en de speeltuin. Daarnaast komt Bollo de Beer ook een kijkje nemen bijeen indianenmiddag, wandelingen, kinderdisco, pannenkoekenavond en meer. Je vindt de Bollo Kids Club onder andere in Landal Bad KleinkirchheimLandal Brandnertal en Landal Hochmontafon.

Zomervakantie Oostenrijk

5

Zomervakantie Oostenrijk met aquapark

Zijn de kids dol op water? Dan mag een bezoekje aan een aquapark tijdens de zomervakantie 2024 in Oostenrijk niet missen. Acapulco Piratenwereld is een geweldig aquapark gelegen in het noorden van Oostenrijk. Hier staat je heel veel waterpret te wachten want het waterpark beschikt over vijf spectaculaire waterglijbanen. De Kamikaze is alleen voor hele dappere piraten en in de Snaky is een familie slide waar aan het eind een coole actiefoto wordt gemaakt. Roetsj met enorme snelheid van de Starlight Express, spoel met 20.000 liter door de Canyon en zoef van de allernieuwste Octopus glijbaan. Elk half uur heerst er een wilde storm in het zwembad. Schuil in de piraten grot of trotseer de golven. Ook kun je een echte piratenshow bekijken vanuit het water, met lichteffecten, muziek en vuur! Ben jij goed in klimmen? Waag je dan in de hoge uitkijktoren via de wiebelen touwbruggen. Pas op dat je niet in het water valt! Kleine waterratjes kunnen spetteren in het speelbad met glijbaantjes en waterspeeltoestellen. 

Zomervakantie Oostenrijk

6

Activiteiten en festivals in de zomervakantie in Oostenrijk

In Oostenrijk zijn er in de zomervakantie enkele leuke festivals bomvol activiteiten voor kinderen die je niet wilt missen.

NÖ Kindersommerspiele

In Herzogenburg, een kleine gemeente vlakbij Wenen, wordt ieder jaar het grootste kindercultuurfestival van Oostenrijk gevierd. Eind augustus staat het stadje geheel in het teken van spelen, dansen en kennismaken met andere culturen. Je kunt waanzinnige shows bewonderen, heel veel knutselen en toffe dingen maken en natuurlijk uitgebreid spelen zoals op de springkussens, trampolines en het met speelgoed. 

Internationaal straatfestival

Eind juli is er het Pflasterspeltakel, een geweldig internationaal straatfestival voor jong en oud. Het festival wordt gehouden in het centrum van de stad Linz en is een van de meest populaire events in de hele regio. Ieder jaar komen er dan ook maar liefst 200.000 kinderen en volwassen kijken naar de indrukwekkende acts van de vele straatartiesten.

Zomervakantie Oostenrijk

Wat vond je van dit artikel?

Gemiddelde score van ( Reviews & ervaringen)

Door jou bekeken

Zomervakantie Oostenrijk

Thema