Curaçao met baby

18 Vakanties gevonden

Curaçao is een perfecte familiebestemming, dus ook met een baby kun je er prima vakantie vieren. Op 10 uur vliegen vanaf Schiphol land je met je baby op het kleine eiland in de Caribische zee. Met heerlijke temperaturen van rond de 28 graden, fijne zandstranden en een groot aanbod aan kindvriendelijke logeeradresjes is Curaçao erg populair bij jonge gezinnen. En voor avonturiers die ook wat meer willen zien dan alleen het zwembad en het strand, heeft Curaçao ook genoeg leuks te bieden voor baby’s, peuters - en de rest van de familie. Allemaal prima bereisbaar, want het eiland is slechts twee keer zo groot als Texel.

1

Curaçao met baby

Op vakantie gaan met een baby betekent vaak dat je heel veel spullen moet meenemen of moet zien te regelen op je vakantieadres. Denk aan melkpoeder, hapjes, luiers, een badje, wandelwagen en eetstoeltje. Bedenk goed wat je zelf mee wilt nemen en wat je eventueel op Curaçao kunt kopen of huren. En wat verwacht je van je accommodatie? Wil je dichtbij het vliegveld een logeeradres vinden of heeft een bepaalde regio met een langere transfer jouw voorkeur? Wil je tijdens je vakantie op het resort genieten of wil je ook nog wat van het eiland zien? Laat je vooraf goed informeren over het eiland en bedenk goed wat jullie wensen zijn als je eenmaal op het eiland bent.

Logeertip: het 100% babyproof Livingstone Jan Thiel Resort met babysitservice. 

2

Babyvriendelijk appartement of hotel

Probeer op vakantie zoveel mogelijk het normale ritme met de bekende 3 R’s vast te houden voor je baby. De echte kleintjes slapen overal wel in de wandelwagen, maar als je baby al wat ouder is, heeft slapen in een (camping)bed de voorkeur. Een kindvriendelijk appartement op Curaçao heeft als grote voordeel dat je wat meer ruimte hebt met een aparte slaapkamer voor de baby en een keuken. Zo kun je vertrouwd in een rustige omgeving eten wat en wanneer jij en de baby willen in plaats van in een restaurant. Tip: er zijn meerdere Albert Heijns te vinden op het eiland met de vertrouwde (baby)producten. Een hotel heeft als grote voordeel dat je er nog van alles bij kunt boeken, zoals een campingbedje, eetstoel of zwembandjes.

3

Babyvriendelijke stranden

Alle kinderen vinden het leuk om naar het strand te gaan, ook baby’s. De allerkleinsten moet je nog op de arm mee het water in nemen, maar baby’s die al kunnen kruipen of hun eerste stapjes zetten vinden het heerlijk om zelf de zee en het zand te ontdekken. De beroemde Jan Thiel Baai is geschikt voor de allerkleinsten. Het strand loopt langzaam af en je vindt hier voldoende parasols voor schaduwrijke plekken en op de openbare toiletten vind je zelfs een verschoningskussen. Blue Bay Beach is ook populair bij jonge gezinnen met een speeltuin en voldoende schaduw. Het restaurant heeft kinderstoelen. Vergeet niet om voldoende zonnebrand, een parasolletje, voldoende drinkwater en eventueel een UV-shirtje en zonnebril mee te nemen voor je kleintje.

Strandtip: veel stranden op Curaçao zijn niet gratis toegankelijk. Soms betaal je daarnaast ook nog extra om je auto te parkeren en een strandstoel en parasol te huren. Check vooraf goed welke regels er gelden en zorg dat je altijd wat geld bij hebt, zeker als je met een baby richting het strand wilt gaan.

SunFact: Het is (bijna) altijd zonnig op Curaçao. Heerlijk, maar pas op. De UV-index is 9 maanden per jaar 10+, zelfs in de wintermaanden is de UV-index nog altijd 8+. Een babyhuidje verbrandt snel.

4

Babyvriendelijke uitstapjes op Curaçao

Op vakantie met je baby wil je vast ook graag wat zien van Curaçao. Voor de allerkleinsten die voornamelijk nog slapen, kun je zelf bepalen wat je wilt zien. Maar als je baby al wat actiever is en echt om zich heen gaat kijken, zijn eerste stapjes zet en gaat ontdekken (lees: niet meer braaf stil op een plek blijft) is het leuk om op Curaçao dingen te ondernemen. Dierenopvang Parke Tropical Zoo in Mahaai is gratis toegankelijk en ‘leeft’ van gifts van bezoekers. Het is kleinschalig, maar leuk om met een baby even naar de beesten te kijken. Ook gratis te bezoeken is het vrolijk gekleurde Baby Park Tutu. Deze dagelijks geopende speeltuin vind je in Willemstad. En bij Chichi Curaçao, ook in Willemstad, kunnen jonge kids vooral op ontdekkingstocht.

5

Beste reistijd met een baby

Op Curaçao is het 365 dagen per jaar rond de 30 graden en schijnt de zon gemiddeld 8-9 uren per dag. ’s Nachts zakt de temperatuur nooit onder de 24 graden en het zeewater is altijd 26-29 graden. In de wintermaanden is de kans op regen groter dan in de zomermaanden, maar de zon schijnt ook volop. Bij uitzondering kan het voor een langere periode grijs en nat zijn, maar nooit koud. Omdat de temperatuur het hele jaar door ongeveer hetzelfde is, is het vooral geliefd als wintervakantie bij Nederlanders. Let op: tickets zijn zeker rond de feestdagen in december naar Curaçao duurder dan de rest van het jaar. Met baby’s is het rustiger - en goedkoper - om buiten het hoogseizoen op vakantie te gaan naar Curaçao.

Tip: Ook een vakantie in de herfstvakantie naar Curaçao met een baby is heerlijk met fijne temperturen terwijl het in Nederland waarschijnlijk veel regent en ook in deze periode zijn de vliegprijzen goedkoper dan in de zomervakantie. 

Logeertip: Peuters kunnen gegarandeerd terecht in de Kidscorner met speeltoestellen en amfitheater bij Papagayo Beach & Louge Resort mét babysitservice. 

6

Praktische tips voor vliegen met een baby

Vliegen met een baby kan prima, zolang je maar weet wat je mee moet nemen (heel veel!) voor je kleintje en welke babyfaciliteiten er in het vliegtuig aanwezig zijn. Het is een vlucht van 10 uur, plus in- en uitchecken. De meeste vliegmaatschappijen houden rekening met de kleinste reizigers. Zo kun je babymaaltijden in het vliegtuig aanvragen op een voor jouw gewenst tijdstip, reserveer je gemakkelijk een babybedje of bassinet (voor baby’s tot ongeveer 4 maanden) voor onderweg en zijn er speciale veiligheidsgordels voor het stijgen en landen voor de kleintjes. Op Schiphol is er een speciale Babycare Lounge, waar je de baby in alle rust kunt voeden of een slaapje kunt laten doen.

Checklist vliegen met baby: (reserve)luiers, billendoekjes, extra kleren/romper, bronwater (let op: in verpakking van 100 milliliter), babyvoeding, lepeltje, melkpoeder, spuugdoekje, speentje, knuffeltje en iets te knabbelen.

Wat vond je van dit artikel?

Gemiddelde score van ( Reviews & ervaringen)

Door jou bekeken

Curaçao met baby

Thema