Surfen op Curacao

18 Vakanties gevonden
Surfen op Curacao

Zie jij jezelf al op een surfboard over de Caribische golven scheuren? Ga dan surfen op Curacao! Dit eiland is een walhalla voor waterratjes en surffans: je vindt er enorm veel zonnige stranden, waar je supergoed kunt surfen terwijl je de mooie omgeving bewondert! En: je kunt niet alleen surfen op Curacao, je kunt er ook de nieuwste rages flyboarden en SUP, oftewel Stand Up Paddle, checken! Dus pak je board erbij en verken de kust van Curacao vanaf het water. Surf’s up!

1

Watersporten op Curacao

Ben jij een waterfan en droom je ervan om als een echte surfer over de golven te crossen? Dan is Curacao voor jou de ‘place to be’! Het barst op dit eiland van de mooie baaien en beschermde meren waar je rustig aan je ‘skills’ kunt werken terwijl je de omgeving verkent vanaf je board. Echte surf pro’s kunnen de zee op, waar de golven soms wel 3 meter hoog zijn! En wil je de nieuwste rages SUP en flyboarden uitproberen, dan ben je op Curacao ook aan het juiste adres. Kids Vakantiegids zet de gaafste surfspots op Curacao voor je op een rijtje.

2

Windsurfen Curacao

Leren windsurfen? Dan moet je bij Windsurfing Curacao aan de Caracas Baai zijn! Hier worden in de zomervakanties wekelijks windsurfcursussen voor kids gegeven, zodat ze in no time over de golven scheuren! En de kinderen die bij Windsurfing Curacao op cursus gaan, worden in groepen met leeftijdsgenootjes geplaatst, dus vakantievriendjes gegarandeerd. Je leert bij Windsurfing Curacao in één week zelfstandig windsurfen en na de cursus krijg je het windsurfdiploma niveau C1. De cursus voor kids duurt vier dagdelen (maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 10.00 tot 13.00 uur) en kost €145,- per kind. Check voor meer info de site van Windsurfing Curacao.

Nieuwe rage uitproberen? Ga dan SUP, oftewel Stand Up Paddle, doen! Staand op een supboard peddel je relaxed langs de kust van Curacao, terwijl je geniet van het mooie uitzicht. Peddel door de mangrove, langs prachtige baaien en check hoe gaaf Curacao eruit ziet vanaf het water. SUP is geschikt voor kids van alle leeftijden, dus je kunt lekker ronddobberen op je eigen supboard of meevaren op het board van je vader of je moeder! Bij Windsurfing Curacao kun je verschillende SUP-tours boeken, die je meevoeren langs de gaafste gebieden van de kust. Er zijn tours voor beginners en gevorderden en de tours kosten tussen de €32,70 (beginners, 2 uur) en €54,50 (beginners/gevorderden, een halve dag).

Wil je van je vakantie op Curacao een echte surfvakantie maken? Verblijf dan in één van de resorts aan de Jan Thiel Baai, vlak bij de Caracas Baai:

3

Jorisbaai Curacao

Een andere coole surfspot is de St. Jorisbaai aan de noordkust van Curacao. Deze baai is voor het grootste gedeelte afgesloten van de zee en het water is er rustig; ideaal om je surf ‘skills’ te oefenen dus! Plus, de St. Jorisbaai is nog niet zo bekend, dus je struikelt er niet over de mensen.

Je kunt aan de St. Jorisbaai trouwens ook de allernieuwste rages checken. Wat dacht je bijvoorbeeld van flyboarden? Hierbij word je op je board meegesleept door een waverunner, zodat je uit het water schiet en daarna een paar meter boven de zee vliegt. Supergaaf! Het mooie aan flyboarden is dat je het heel snel leert, zodat je in no time over de golven schiet. Kids vanaf 14 jaar die een ‘vliegles’ willen uitproberen, kunnen elke dag bij Zapata Flyboards aan de St. Joris Baai terecht.

Surfen op Curacao

Wat vond je van dit artikel?

Gemiddelde score van ( Reviews & ervaringen)

Door jou bekeken

Surfen op Curacao

Thema