Utrecht

5 Vakanties gevonden

Wil je op vakantie met kinderen in eigen land? Ga dan eens naar de provincie Utrecht! De kleinste provincie van Nederland heeft veel te bieden. Historische steden en mooie natuurgebieden. Ideaal voor een vakantie met kinderen! Er zijn kindvriendelijke accommodaties in Utrecht voor een gave gezinsvakantie maar ook een heleboel mogelijkheden voor leuke dagjes uit vol kidsfun! Dat wordt een toffe kindervakantie!

1

Verblijf

In Utrecht beleef je een heerlijke kindervakantie in een van de kindvriendelijke accommodaties. Bijvoorbeeld in een vakantiepark. Papa en mama genieten van de luxe van een vakantiehuisje en de kids vermaken zich uitstekend met de kinderfaciliteiten! Bekijk de vakantieparken in Utrecht!

Utrecht

2

Beste reistijd

Utrecht is een kleine provincie maar kent toch enige verschillen in weer. Omdat de provincie precies in het midden van het land zit pakt het van alle kanten wat mee. Het westen heeft bijvoorbeeld meer wind dat het oosten. In de winter valt de meeste sneeuw op de Utrechtse Heuvelrug. Maar het weer blijft wispelturig net als in de rest van Nederland. De beste reistijd is daarom mei tot en met september. Je hebt dan de meeste kans op mooi weer. Bovendien zijn er in het voorjaar en de zomer leuke evenementen in utrecht voor kinderen!

Utrecht

Kids vakantietips

Utrecht is een perfecte provincie voor een dagje uit tijdens de vakantie. Maar ook buiten de vakanties om vanwege de centrale ligging. Ga op pad in de natuur of beleef een dagje fun met de kids!

3

​​​​​​​Dagje fun met kids

Voor dierenpret zit je goed in Utrecht. Hier heb je namelijk twee dierentuinen! Bijvoorbeeld DierenPark Amersfoort. Deze grote dierentuin heeft een heleboel diersoorten maar ook een klauterdorp en een dinobos! Of breng een bezoek aan Ouwehands Dierenpark in Rhenen. Naast heel veel dieren heb je hier RavotAapia. Europa's grootste overdekte speeljungle!

Echte paardenliefhebbers gaan naar Paardenkamp Soest. Hier kun je oude paarden verzorgen en verwennen! Je kunt een rondleiding volgen of een speurtocht doen. Ook leuk voor een kinderfeestje!

De Pyramide van Austerlitz is een grote speeltuin voor kinderen met een heleboel leuke speeltoestellen! Het ligt precies in het midden van het land en vanaf de uitkijktoren kun je de mooie omgeving van heel midden Nederland zien!

Utrecht

Kids Vakantiegids TIP! Ervaar een geweldig dagje uit in Utrecht bij Jumpsquare! Toon je vaardigheden op de trampoline in het park met attracties zoals de Jump Tower, Dodge Ball Area en Ninja Course. Kies uit tickets voor 60, 90 of 150 minuten springplezier en verken de volledige springarena. Geschikt voor avonturiers vanaf 6 jaar, met speciale mini-jumptickets voor kleintjes van 2 t/m 5 jaar (onder begeleiding). Ook zijn er speciale familie- en groepstickets beschikbaar. En waarom organiseer je geen onvergetelijk kinderfeestje bij Jumpsquare? In Utrecht zijn Jumpsquare Baarn, Jumpsquare Nieuwegein en Jump XL Amersfoort te vinden. Bekijk hier alle locaties voor meer informatie.

4

Dagje natuur en cultuur met kids

Utrecht staat bekend om de Domtoren. Deze megahoge toren kan jij beklimmen! Hoe veel van de 465 treden ga je redden? Een bezoek aan de Domtoren is goed te doen tijdens een dagtripje naar de stad utrecht.

Staatsbosbeheer organiseert allemaal leuke uitjes in Utrecht voor kinderen. Zo leer je spelenderwijs alles over de natuur! Ga opzoek naar de spechten in de bomen tijdens een speurtocht langs het spechtenpad! Of ga op pad met de boswachter die je alles leert over de natuur en de dieren!

Of breng een bezoekje aan Bezoekerscentrum De Eekhoeve. Hier heb je een kinderboerderij en je kunt op een ezel of een pony rijden! Ook worden er huifkartochten georganiseerd! Het bezoekerscentrum is goed te combineren met wandelen of fietsen in de mooie omgeving.

Utrecht

5

Bijzonder overnachten Utrecht

Kom bijzonder overnachten in Utrecht. Als je vakantie viert in de provincie Utrecht dan kun je eigenlijk overal naartoe. Door de centrale ligging is deze provincie ideaal voor een vakantie of weekendje weg met kinderen in eigen land. En als je kiest voor een kinderbungalow op Landal Amerongse Berg dan hoef je zelf haast niets meer mee te nemen. Meubeltjes, speelgoed, aankleedkussen, commode, kinderstoel, kinderbedje en -badje, traphekje en kind veilige stopcontacten zijn allemaal aanwezig. En in de kinderslaapkamer hebben de kinderen bijvoorbeeld een echte slaaphut. In de woonkamer staan speciale kindermeubeltjes, waaronder een ‘samen spelen’ speeltafel en de kast is gevuld met leuke spelletjes voor binnen en buiten. 

Utrecht

6

Eten en drinken

Utrecht kent een paar typische lekkernijen. De Utrechtse sprits wordt nog steeds gemaakt volgens recept uit 1888. De kleine spritskoekjes worden ook wel duimpjes genoemd! En er is ook het Domtorentje. Dit is een grote bonbon van pure chocola met een romige chocoladevulling. Op de bovenkant is de domtoren afgebeeld!

Utrecht

Wat vond je van dit artikel?

Gemiddelde score van ( Reviews & ervaringen)

Door jou bekeken

Utrecht

Thema