Efteling Rijken

Efteling Rijken

In de Efteling vind je maar liefst zeven rijken. Het Efteling sprookjesbos ligt bijvoorbeeld in het Marerijk. In dit Rijk van het Efteling park vind je de beroemdste attracties, zoals het Sprookjesbos, de Villa Volta en de Droomvlucht.

Efteling Marerijk

Sprookjesbos

Het Sprookjesbos is het beroemdste gedeelte van het Efteling park en bestaat het langste van alle Efteling Rijken. Er zijn in totaal 29 sprookjes in het Efteling Sprookjesbos, waaronder Langnek (De zes dienaren), het Kabouterdorp, de Trollenkoning, Holle bolle Gijs en het Volk van Laaf. 

 • Langnek (De zes dienaren): Langnek is een bekend symbool van de Efteling. Met zijn lange nek van wel 4,8 meter valt hij ook wel op in het Sprookjesbos. Hij kijkt over alle boomtoppen uit en hij ziet zo wat er overal gebeurd. 
 • Kabouterdorp: Het Kabouterdorp is een dorp vol vrolijke en muzikale kabouters. De mooiste klanken van het Sprookjesbos vind je in het Kabouterdorp! Ontdek de kleine paddestoelhuisjes. 
 • Trollenkoning: De trollenkoning Kobald is erg lelijk en boosaardig. Kobald vertelt je onzin, dus geloof hem niet! Als jij hem niet bevalt dan pakt hij je, dus pas wel op. 
 • Holle bolle Gijs: Holle bolle Gijs: wie kent hem niet? Deze gezellige dikkerd is verzot op papier. Holle bolle Gijs wil niet dat het park vies wordt, dus eet hij al het papier zelf maar op: 'Papier Hier', 'Papier Hier', roept Gijs. Na het deponeren van je rommel zegt hij heel vriendelijk: 'Dank u wel'. In totaal zijn er in de Efteling 10 Holle Bolle Gijzen en 3 collega's te vinden. De volgende Gijzen vind je terug in het Sprookjesbos: Bolle Gijs, Opa Gijs en Matroos Gijs. 
 • Volk van Laaf: De Laven zijn een volk op zich. Er is een heel dorp gebouwd voor deze hardwerkende wezens. Overal in het Lavenlaar zijn Laven te zien die bezig zijn met hun dagelijkse bezigheden, waaronder wassen, houthakken en koken. Je kan lopen door de huisjes, over kleine paadjes, over een wankelbrug en over stenen in het water. Door het dorpje loopt een hoger gelegen monorail met een lengte van 450 meter. Neem plaats in speciaal Lavenkarretje en word hierin door het dorp rondgeleid! De karretjes hebben allemaal aparte namen zoals Lol en Lar. Cool! Er zijn 7 leuke Laven namelijk Leut, Loer, Lijs, Liflaf, Lui, Lok en Lot de Oermoeder. Heb jij ze al ontmoet? 
 • Droomvlucht: Zweef in een gondel door een prachtige droomwereld in de Droomvlucht! Je ontmoet elfjes, koningen en meer! Alles glittert en straalt prachtig in het donker. 
 • Villa Volta: Durf jij het vervloekte huis van Hugo van den Loonsche Duynen in te gaan? Pak alle moed die jij hebt en ontdek het duistere verleden van huize Villa Volta.. In dit vervloekte huis is onder boven en boven onder. 
 • Stoomcarrousel: De Stoomcarrousel is een draaimolen. Dit is de allereerste attractie van de Efteling. Draai rondjes op een prachtig paardje of ga met de familie in een gouden koets! 
 • Diorama: Het Diorama is een miniatuurwereld. Je kan je hier in een overdekte hal vergapen aan een zestig meter lange vitrine, waarin zich een complete miniatuurwereld bevindt: bergen, huizen, kastelen en kerken. Tussendoor rijden er stoomtreinen en automobielen. Ook stroomt er water door de beekjes. Er is een dag- en een nachtzijde. Net echt! 
 • Stoomtrein: De stoomtrein is een trein die door het hele park rijdt. Op 2 punten kan je in- en uitstappen. Handig voor als je naar de andere kant van het park wilt, dan hoef je niet zo ver te lopen! De stoomtrein is in samenwerking met de NS.

Efteling Anderrijk

Anderrijk ligt in het zuiden van het park. Hier vind je het Spookslot, de Bobsleebaan, de Pirana, de Panda Droom en de Roeivijver.

 • Fata Morgana: Vaar met een bootje door de straten van de mysterieuze verboden stad! Het sprookje van de 1001 nachten komt tot leven. 
 • Spookslot: Griezelig.. donker.. spinnen.. spoken.. dit vind je allemaal in het enige echte Spookslot! Deze show van ca. 15 minuten laat je bibberen van angst. Overal beweegt wat.. de spoken houden zelfs een feestje! Spannend! 
 • De Pirana: Deze wildwaterbaan garandeert fun voor iedereen! Je stapt met je hele familie in een van de ronde bootjes en daar ga je: op naar het avontuur van de Inca's! Door stroomversnellingen en langs watervallen. Overal tol jij rondjes in deze spetterende wildwaterbaan! 
 • Swiss Bob: Met 60 km per uur schiet je naar beneden. Wauw, je zit in de supersnelle bobbaan! Je vliegt door alle bochten heen. Durf jij deze gewaagde rit aan? 
 • Aura de Kikker in Pandadroom: De Pandadroom is een film in 3D, je zet een brilletje op en ineens komt alles op je af! Je voelt de wind.. het is nét echt! De Panda heeft een droom.. in zijn droom is alles mooier! Ga jij mee? De Pandadroom is in samenwerking met het WNF, het Wereld Natuur Fonds.

Efteling Ruigrijk

Ruigrijk ligt in het Noorden van het park. Dit Rijk is vooral leuk voor de iets oudere kids met spannende attracties als de Python, het Schommelschip, D'oude Tuffer en de gamehal.

 • Vliegende Hollander: De Vliegende Hollander is een vervloekt spookschip.. Je reis begint in een prachtig kasteel, maar al gauw heb je door dat het niet helemaal in de haak is. Whoesjjj daar ga je! Met een achtbaantje splash je door het water. Natte kleren gegarandeerd! 
 • Python: Deze supersnelle stalen achtbaan is voor alle stoertjes onder ons! Er zijn namelijk wel twee loopings en twee kurkentrekkers! Met een snelheid van 85km p/u suis jij naar beneden. 
 • D'oude Tuffer: Kruip achter het stoer van deze superleuke oldtimer (een T-ford!) en verbaas je ouders over je rijkunsten! Nu mag jij voorin, terwijl je ouders lekker achterin zitten. Gaaf! Maar kijk wel uit.. de auto kan soms zijn eigen weg gaan! 
 • Halve Maen: De Halve Maen is het schommelschip van de Efteling. Heen en weer schommel je, alsmaar heen en weer - tot op een ijzingwekkende hoogte van 25 meter! Gillen gegarandeerd! 
 • Polka Marina: De Polka Marina is een draaiend carrousel met bootjes in het water. Vooral geschikt voor kleine kinderen! In het midden van de attractie is een fontein, met bovenop een walvis.

 • Baron 1898: In deze spannende achtbaan val je maar liefst 37,5 naar beneden in een vrije val. Alleen voor stoere kids met lef! 

Efteling Reizenrijk

Reizenrijk ligt in het noorden van het park. In dit Rijk kun je genieten van het Carnaval Festival, de Pagode, de Gondoletta, Monsieur Cannibale en de Vogel Rok.

 • Vogel Rok: De Vogel Rok is een van de spectaculairste en meest favoriete attractie van vele bezoekers in het Reizenrijk. Het is een overdekte achtbaan in het donker die niet over de kop gaat. In het pikkedonker zoef jij als een vogel zo snel door de nacht. Spannend! 
 • Carnaval Festival: In de Carnaval Festival attractie is te zien hoe er in de verschillende landen carnaval wordt gevierd. Het is een vrolijke reis door de wereld van gezelligheid en vermaak! Dus zet je feestmuts op, trek je lolbroek aan en stap in de wereld van het carnaval! Ontmoet verschillende culturen en dans mee op het bekende Carnaval Festival deuntje. 
 • Pagode: Pagode: een vliegende Oosterse tempel. Deze bijzondere attractie tilt 100 bezoekers met een hefarm tot 45 meter hoogte boven de Efteling! Er zijn over de hele wereld slechts drie van dit type attractie te vinden. Heel speciaal dus! 
 • Gondoletta: De Gondoletta is een attractie waarbij je even 20 minuten in een rondvaart bootje kan bijkomen van alle gezellige drukte van de Efteling. Heerlijk! 
 • Monsieur Cannibale: Monsieur Cannibale is een leuke variant op de welbekende 'theekopjes'. In deze swingende attractie draai jij in een heuse kookpot rondjes rondom de hongerige kannibaal.. Kan jij aan hem ontsnappen? 
 • Doolhof Efteling: Ben jij kleiner dan 1,5 meter? Dan ben jij van harte welkom in dit Doolhof van de Efteling. Vol met allerlei spannende en speciale effecten zoek jij je een weg uit dit doolhof.. Kijk uit dat je niet nat wordt!

Overnachten bij de Efteling!

De wereld van de Efteling is zo reusachtig groot dat je er meerdere dagen in kunt ronddwalen. Blijf daarom slapen in het Efteling Hotel of in Vakantiepark Efteling Bosrijk. Vakantiepark Efteling Bosrijk is verscholen in een prachtig bos met sfeervolle huysen en appartementen. In het Efteling Hotel kun je heerlijk wakker worden in één van de 22 sprookjesachtige themakamers. Bekijk ook de Efteling arrangementen waarmee je onbeperkt toegang hebt tot het Efteling park!

Deel sterren uit!

Ik geef Efteling Rijken:

Score: 4 sterren uit 5 beoordelingen

Lees meer ▾
Top 3 Efteling Rijken
Hotel Efteling

Hotel Efteling ★ ★ ★ ★

 • Betoverende themasuites zoals de Doornroosje Suite of De Vliegende Hollander Suite
 • Prachtig indoor Speelkasteel
 • Pal naast pretpark De Efteling!
1
Vakantiepark Efteling Bosrijk

Vakantiepark Efteling Bosrijk ★ ★ ★ ★ ★

 • Onbeperkt toegang tot het pretpark
 • Sprookjesachtig overnachten
 • Middenin een bosrijke omgeving met speeltoestellen
2
Vakantiepark Beekse Bergen

Vakantiepark Beekse Bergen ★ ★ ★

 • Inclusief toegang tot o.a. Safaripark Beekse Bergen & Speelland Beekse Bergen
 • KidsJungalow in bosrijke omgeving
 • Junglebad met drie zwembaden & Djambo Club
3

Bekijk locatie op google maps

Meer inspiratie
Efteling arrangement

Efteling arrangement

Wil jij optimaal genieten van de Efteling in Kaatsheuvel? Boek dan een Efteling arrangement in het Efteling Hotel of in het nieuwe Bosrijk vakantiepark van de Efteling.

Efteling Bosrijk

Efteling Bosrijk

Efteling Bosrijk is het Vakantiepark van De Efteling. Het Vakantiepark met zogenaamde huysen en appartementen ligt middenin het bos; dus hier kom je na een bezoek aan het pretpark helemaal tot rust! Waan je in de sprookjesachtige omgeving en verleng je bezoek aan het park met een verblijf in dit prachtige vakantiepark!

Overlayer