Vakantie met hond in Nederland

Vakantie met hond in Nederland
  • Grootste aanbod gezinsvakanties
  • Blogs, artikelen & reviews van de redactie

Op de meeste campings en vakantieparken in Nederland zijn honden toegestaan, maar er zíjn ook vakantieparken die nét even wat extra's doen voor je viervoeter. Met losloopgebieden in de natuur bijvoorbeeld, of speciale hondentoiletten en -douches. Of een omheinde tuin bij je bungalow, zodat je hond alle ruimte heeft om veilig buiten rond te struinen. En wist je dat je zélfs vakantie kunt vieren in een heuse hondenbungalow? Op deze pagina vind je de leukste vakantieparken met hond in Nederland.

1

Vakantie met hond aan zee

Nederland is een ideale bestemming voor een vakantie met de hond. Je hoeft nooit ver te reizen, en waar je ook bent: er is altijd wel een mooi natuurgebied dichtbij voor heerlijke wandelingen met je huisdier. Lekker struinen door de bossen of over de hei. Of wat dacht je van lekker uitwaaien aan de Nederlandse kust? Vier je vakantie met de hond aan zee, dan is elke dag een feestje voor het hele gezin, want daar hoort je huisdier natuurlijk ook bij! Schelpjes zoeken of rondsnuffelen in de branding, wandelen door de duinen of met de kids zandkastelen bouwen op het strand terwijl de hond een frisse neus haalt in het water. Klinkt echt als vakantie toch?

Let op: in niet alle natuurgebieden mogen honden loslopen en op niet alle stranden zijn honden toegestaan. Van oktober tot april mogen honden op bijna alle stranden in Nederland vrij rondlopen, maar in de zomer hanteren veel stranden bepaalde tijden waarop honden wel of niet het strand op mogen. Check dat even voor je je vakantie met de hond boekt, dan weet je zeker dat jullie niet voor een vervelende verrassing komen te staan.

Vakantie met hond in Nederland

2

Vakantie met hond omheinde tuin

Een vakantie met de hond kan best een uitdaging zijn. Zeker wanneer je viervoeter helemaal enthousiast wordt van een nieuwe omgeving. Een vakantiehuis met omheinde tuin is een ideale oplossing. Zo kan je huisdier lekker in alle vrijheid buiten ravotten en z’n eigen gang gaan, zonder dat je bang hoeft te zijn dat hij ervandoor gaat of dat andere parkgasten ‘last’ hebben van jouw huisgenoot. Nog een pluspunt: de accommodaties met omheinde tuin vind je vaak op natuurrijke vakantieparken in Nederland en op de meest bosrijke plekjes van het park.

Vakantie met hond in Nederland

3

Vakantieparken Nederland met hond

In Nederland hoort de hond helemaal bij het gezin. Naar de meeste vakantieparken in Nederland kun je je hond dan ook met een gerust hart meenemen. Maar er zijn vakantieparken waar het voor je hond - en dus ook voor jou - extra genieten is. Zo zijn er parken met speciale hondenfaciliteiten, vakantiehuizen met een omheinde tuin of zelfs compleet voor je huisdier ingerichte hondenbungalows.

Landal hondenbungalow

Op vrijwel alle Landal parken zijn honden van harte welkom, maar als je je viervoeter écht wilt verwennen kun je bij Landal zelf een speciale hondenbungalow reserveren. Aan alles is gedacht in deze gezellige woning, van een hondenmand en bench tot een omheinde tuin en van een warme hondendouche tot zelfs een speciaal hondenmenu in het restaurant. >> Kijk hier op welke parken je een Landal hondenbungalow kunt boeken. 

Center Parcs met hond

Bij Center Parcs vind je speciale huisdiervriendelijke cottages in de bossen of aan het water, waar het voor je hond ook heerlijk vertoeven is. Meld tijdens het boeken en bij aankomst op het park wel even dat je een huisdier meeneemt - per cottage zijn er twee huisdieren toegestaan.

TIP! Op de Center Parcs parken moeten honden zijn aangelijnd, maar Center Parcs Park Sandur heeft een heerlijk losloopgebied waar je viervoeter naar hartenlust kan ravotten. En is jouw huisdier gek op water? Op dit hondvriendelijke vakantiepark mogen viervoeters zelfs zwemmen in het meer op het park!

TIP! In twee vakantieparken kan je hond zelfs heerlijk meegenieten in de Action Factory, met name in Port Zélande en De Eemhof in Nederland.

4

Vuurwerkvrije vakantieparken Nederland

Honden en vuurwerk gaan meestal niet zo goed samen. Terwijl jij op oudejaarsavond vrolijk aftelt tot het nieuwe jaar, kan de hond van het harde geknal buiten totaal in paniek raken. Het kan voor hondenbaasjes een oplossing zijn om Oud & Nieuw door te brengen op een vuurwerkvrij vakantiepark in Nederland. En zeg nou eerlijk: dat is niet alleen fijn voor je viervoeter, maar óók een feestje voor de rest van het gezin.

Heb je toch zin om er met het hele gezin én de hond op uit te gaan met Oud en Nieuw? Hier vind je de leukste Oud en Nieuw arrangementen van het moment.

Vakantie met hond in Nederland

Wat vond je van dit artikel?

Gemiddelde score van ( Reviews & ervaringen)

Door jou bekeken

Vakantie met hond in Nederland

Thema