Vliegen met kinderen naar Turkije

208 Vakanties gevonden

Vliegen met kinderen is vaak nog een hele onderneming. Naar een vakantiebestemming in Turkije is het al gauw 3,5 tot 4 uur vliegen. Het is dus belangrijk dat je je goed voorbereid op een vliegreis met kinderen. Welke vliegmaatschappij is het meest kindvriendelijk? Kids Vakantiegids zoekt het voor je uit.

Top 6 vakanties

Alanya

Eftalia Aqua Resort en Spa

 • SPLASHWORLD-aquapark
 • Ruime familiekamers
 • Miniclub en speeltuin
Bekijk vakantie

Eftalia Aqua Resort en Spa

Bekijk vakantie
Alanya

Hotel Eftalia Holiday Village

 • 4 zwembaden en een aquapark met glijbanen
 • Ruime familiekamers & kidsclubs
 • Loopafstand van het brede zandstrand
Bekijk vakantie

Hotel Eftalia Holiday Village

Bekijk vakantie
Egeische Kust

Club Marvy by PALOMA

 • Gerenoveerd 5-sterrenresort met 2 privéstranden
 • Aquapark met SplashFactor 9
 • Miniclub, tienerclub & kinderbuffet
Bekijk vakantie

Club Marvy by PALOMA

Bekijk vakantie
Turkse Riviera

Grand Park Kemer

 • Winnaar Hotel of the year award
 • Zwembad met 2 glijbanen
 • Direct aan het strand van Beldibi
Bekijk vakantie

Grand Park Kemer

Bekijk vakantie
Alanya

Hotel Long Beach Resort

 • Super leuk lunapark
 • Aquapark aan het strand
 • Miniclub (4 - 12 jaar)
Bekijk vakantie

Hotel Long Beach Resort

Bekijk vakantie
Turkse Riviera

Hotel Royal Wings

 • Aquapark met 9 waterglijbanen
 • Lunapark met coole kermisattracties
 • Familiekamers met balkon
Bekijk vakantie

Hotel Royal Wings

Bekijk vakantie
1

Vliegen met TUI

Sommige vliegmaatschappijen bieden in het vliegtuig speciale kindermaaltijden aan. TUIFly is daar één van. Het is wel zaak om dit tijdig aan te vragen. Bij TUIFly is dit mogelijk indien het op tijd wordt aangevraagd. Je vermeldt de geboortedatum van uw kind en daar wordt de maaltijd op aangepast. Om je kinderen te vermaken verhuurt TUI portable entertainment voor kinderen of een individueel tv scherm met kinderprogramma’s, zoals Ernst Bobbie en de rest of Dexter’s Lab. Bovendien krijgen kinderen tot 12 jaar aan boord een oranje rugzakje met daarin een opblaasbal, een kleurpotlodenset en een kleurboekje. 

2

TUI Vakantie TIPS

Een aanrader van TUI is het Eftalia Aqua Resort in Alanya
Hier komen veel Nederlandse gezinnen. Er is een animatieteam die je kinderen vermaakt, een aquapark met glijbanen, videospelletjes, en een ballenbak. Op de familiekamers zijn er voorzorgsmaatregelen voor kinderen genomen in de vorm van kinderstopcontacten en kindersloten.

Alanya heeft naast het Eftalia Resort ook het Eftalia Holiday Village, die wat kindvriendelijkheid betreft niet onderdoet voor het Eftalia Resort. Het Eftalia Holiday Village heeft maar liefst twee buitenzwembad en 1 binnenzwembad voor kinderen te bieden. Er is ook een animatieteam, een miniclub en een speelruimte voor de kids. Eftalia Holiday Village ligt op slechts 50 meter van het strand!

Club Marvy by Paloma aan de Egeïsche kust heeft veel te bieden voor kinderen. Zo heeft het 2 privé stranden, een aquapark met SPLASH-factor 9 en voor verschillende leeftijden kidsclubs. Ook heeft het 5 sterren resort een speeltuin met draaimolen en een speciaal kinderbuffet.

3

Vliegen met Corendon

Een vliegvakantie naar Turkije met Corendon garandeert niet perse een vliegreis met Corendon. Een groot gedeelte van de reizen van Corendon wordt uitgevoerd door verschillende maatschappijen. Zo is Transavia bijvoorbeeld de grootste partner van Corendon. Tijdens het vliegen met Corendon en Corendon 4kids kunnen kinderen een kleurplaat krijgen en kunnen ze snoep, chips en/of frisdrank bestellen. Corendon werkt via een a la carte principe. Je kunt kiezen voor een toegankelijke maaltijd zoals patat, zodat het ook geschikt is voor kinderen. Dit zit niet bij de vlucht inbegrepen, dus dat zul je wel apart moeten betalen.

4

Corendon Vakantie TIPS

Corendon vliegvakanties organiseert reizen naar kindvriendelijke hotels als Grand Park Kemer waar tal van kinderactiviteiten aangeboden worden. Het hotel beschikt over een miniclub, (4-12 jaar), een minidisco, een speeltuin en een kinderbuffet. En is de winnaar van Hotel of the Year Award

Naast vliegreizen biedt Corendon ook een kindvriendelijk hotel aan: Long Beach Resort. Hier vind je voor kinderen onder andere een aquapark met maarliefst 8 toffe glijbanen en een vette mini-club voor kinderen tussen de vier en de twaalf jaar.

In het Royal Wings Hotel aan de Turkse Riviera wordt er ook veel rekening gehouden met kinderen. Ze bieden een kinderbuffet, een minidisco, een miniclub van 4-12 jaar, een speelplaats, een lunapark en een apart kinderbad.

5

Vliegen met Transavia

Transavia probeert het voor kinderen zo comfortabel mogelijk aan boord te maken door middel van een aantrekkelijk assortiment. Zo zijn er in de vliegtuigen van Transavia onder andere computerspelletjes, Donald Duck pockets en Lego verkrijgbaar. Ook in het voedselassortiment is er aan kinderen gedacht. Voor kinderen is er in het vliegtuig onder andere chocola, knijpfruit, cheesedippers en frisdrank/sappen verkrijgbaar.

Algemene TIPS voor vliegen met kinderen

-  Voorkom oorproblemen tijdens het opstijgen van het vliegtuig door je kind iets te drinken of een lolly te geven. Slikken is namelijk een trucje tegen zere oren tijdens het opstijgen.

- Zorg voor voldoende drinken (verkrijgbaar in het vliegtuig). Kinderen drogen sneller uit dan volwassenen en de lucht in een vliegtuig is droger dan normaal.

- Trek je kind verschillende laagjes kleding aan. Het verschil in temperatuur tussen het land van vertrek en het land van aankomst kan groot zijn.

- In sommige vliegtuigen kun je een bassinet (babybedje) aanvragen voor kinderen tot één  jaar. Dit moet wel van tevoren aangegeven worden.

- Laat je kind zijn/haar favoriete speelgoed uitzoeken en meenemen. Neem daarnaast ook iets nieuws mee om je kind te verrassen. Wedden dat je kind er wel een poosje zoet mee is?

Wat vond je van dit artikel?

Gemiddelde score van 2.7 (4 reviews)

Door jou bekeken

Vliegen met kinderen naar Turkije

Thema